Knowledge is everything

Colin Campbell si Thomas M.Campbell II

Colin Campbell si Thomas M.Campbell II

Dr.Colin Campbell este un biochimist american, specializat în nutriţie si care a studiat efectele acesteia asupra sănătăţii pe termen lung.

Preocuparile sale stiintifice au început odata cu absolvirea studiilor, la sfârşitul anilor 1950 si s-au concentrat pe studiul efectelor nutriţiei asupra sănătăţii pe termen lung, în special asupra influentelor asupra cancerului, asupra bolilor de inima si asupra bolilor metabolice.

El a efectuat cercetări originale, atât în experimente de laborator cat si intr-o gama extinsa de studii umane, primind timp de 70 de ani fonduri pentru finanţarea cercetării, in cea mai mare parte de la Institutul National de Sanatate dar si de la mai multe agenţii de finanţare.

A scris pesate 300 de lucrări de cercetare in acest domeniu. Mai bine de 40 de ani, Dr.Colin Campbell a fost în prim-planul cercetarilor in nutritie.

Moştenirea sa, „Studiul China”, este cel mai cuprinzator studiu despre sănătate şi nutriţie realizat vreodata.

Dr.Colin Campbell a primit titlul de „Jacob Gould Schurman - profesor emerit ”in Biochimie Nutritionala la Universitatea Cornell şi este director coordonator pentru proiectul de sănătate „Dieta China-Oxford-Cornell”. Acest studiu a fost punctul culminant al unui parteneriat de 20 de ani cu Universitatea Cornell, Universitatea Oxford si Academia Chineza de Medicina Preventiva.

Dr. Campbell a primit diploma de master şi doctorat de la Universitatea Cornell. Din anul 1978 este membru al Academiei Nationale de Stiinte a Statelor Unite si, de asemenea, a fost numit profesor de onoare la Academiei Chineze de Medicina Preventiva.

Dr.Colin Campbell a fost numit consilier senior pentru ştiinţă la Institutul American pentru Studiul Cancerului şi membru in consiliul consultativ al Comitetului Medicilor de Medicina Responsabila. El este cunoscut în special pentru valoroasele sale lucrarti de cercetare, obţinute în parte din „Studiul China”, subliniind efectul consumului de proteine animale asupra dezvoltarii cancerului şi a bolilor de inima. Dr.Colin Campbell susţine că proteina care se gaseste in laptele mamiferelor, numita cazeina, este "cel mai cancerigen element pe care se consuma."

El este beneficiarul a mai multe premii în cercetare şi a participat activ la dezvoltarea politicii naţionale şi internaţionale privind nutriţia.

Thomas M. Campbell II , fiul Dr.Colin Campbell, este absolvent al Universitatii Cornell in 1999, scriitor, actor si de doua ori alergator de maraton. Nascut si crescut in Ithaca, NY, a aparut pe scena in Londra, Chicago şi in mai multe state la est de Mississippi. Thomas M.Campbell II este, de asemenea, jucator de fotbal, schior, excursionist şi cititor avid al cartilor despre sănătate.

Implicarea sa in calitate de co-autor la „Studiul China” l-a condus in decizia de a-si schimba cariera şi este acum student la Universitatea Medical School din Buffalo. El intenţionează să practice medicina în concordanta cu principiile prezentate în „Studiul China”.

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină