
Constantin Pârvu
Prof. dr. Constantin Pârvu a absolvit studiile superioare la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Biologie, secţia Botanică, unde i se atribuie titlul de diplomat universitar, specialitatea Botanică.
Obţine titlul ştiinţific de „Doctor în Biologie“ la Institutul de Biologie al Academiei Române, este laureat al Premiului Traian Săvulescu al Academiei Române şi laureat al Premiului Emil Pop al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
Prof. dr. Constantin Pârvu este membru al Societăţii Române de Biologie, al Societăţii Române de Ecologie şi al Fundaţiei Oamenilor de Ştiinţă Prahova, iar în 1997 a fost nominalizat în Anglia printre primii 500 oameni de ştiinţă din lume.
Prof. dr. Constantin Pârvu introduce în ecologie conceptul de ecobiom şi numeroşi noi termeni ştiinţifici rezultaţi din cercetare, de asemenea a efectuat studii ecologice complexe asupra ecosistemelor sfagnicole în cadrul cărora realizează primele determinări din lume de productivitate primară microfitobentică, primele determinări din Europa privind productivitatea şi zoobentos, primele determinări din România de producţie primară macrofitică.
Prof. dr. Constantin Pârvu a efectuat cercetări etnobotanice şi etnoterapeutice pe bază de plante pentru tratamentul uman şi veterinar a descoperit 39 de noi specii pentru flora şi fauna României, un nou gen Lepposmite pentru fauna României şi o nouă asociaţie vegetală pentru ştiinţă.
Prof. dr. Constantin Pârvu este autor a numeroase cărţi şi articole ştiinţifice de specialitate, purtând pecetea originalităţii, cerute pentru a fi consultate de numeroşi oameni de ştiinţă activi la prestigioase institute de cercetări şi universităţi din multe ţări ale lumii;
Prof. dr. Constantin Pârvu este un exemplu de trudă intelectuală desfăşurată cu modestie şi cu o inegalabilă pasiune pentru natură, efectuând numeroase studii asupra florei din România deosebit de utile semenilor săi.
Nu există produse care să îndeplinească alegerea.