
Ernst Günter
Ernst Günter Louis s-a nascut la 23 Februarie 1910 în Thörigen la Herzogenbuchsee - Elveţia.
De timpuriu el a intuit că sănătatea este foarte strâns legată de modul de nutriţie. Tatăl său, o fire bolnavicioasa, a murit prematur de o boala de inima, insa sfaturilor legate de dieta, primite de la fiul său, l-au ajutat in ultimii ani de viata.
Ernst Günter si-a dorit să devina inginer, dar a fost mai puternica atractia spre o activitate artistică. În 1934 el a construit un studio de lângă casa părinţilor săi şi a început să lucreze independent, ca sculptor. De-a lungul anilor, el a castigat din sculptura statuilor pentru gradina, din crearea unor portrete sau monumente, pictura fiind o parte a operei sale prolifice.
Ernst Günter a călătorit mult, cu sejururi lungi, în Italia, Anglia şi Statele Unite ale Americii.
Din 1956 pana in 1967, a locuit în Florida, unde a dobândit cetăţenia americană.
Spre sfarsitul anilor '60, el a simţit nevoia sa ajute oamenii care suferă, prin sfaturi nutriţionale, care sa-i ajute in vindecare. Această sarcină l-a atras intr-o asemenea măsură, incat a inceput sa-si gaseasca tot mai puţin timp pentru activitatea artistica.
În 1970 el a scris cartea "Viaţă fără boli", care a devenit disponibila în anii următori sub titlul "Hrana vie", devenind curand un bestseller. Deja în 2009 a aparut a 29-a editie, cartea fiind tiparita in peste 139 000 de exemplare.
Cu ocazia aniversarii a 80 de ani, si-a vizitat fiica, plecata la studii în America. La câteva zile după întoarcerea sa, in urma unor atacuri cardiace, agravate de un astm, s-a stins din viata în martie 1990.
Ernst Günter afirma ca principala cauza a numeroaselor boli este dieta greşita. Dupa opinia sa, printr-o alimentatie corespunzatoare se poate preveni boala.
Bazat pe teoriile a medicului american Edward Howell (1898-1989) , Ernst Günter prezinta rolul important pe care il are conţinutul enzimatic al alimentelor crude in mentinerea unei stari de sănătate optime. Laptele crud şi produsele din lapte crud, precum şi cerealele crude, proaspăt zdrobite, în compozitia recomandată de el, cu adaosuri de ingrediente esenţiale, în meniul de zi cu zi, au un rol esential in vindecare. El vede o greşeală fatală in pasteurizarea laptelui si considera ca prin acest procedeu este grav afectata starea de sănătate a oamenilor. El recomandă, de asemenea, consumul regulat de germeni de grau, ceapa şi usturoi.
Ernst Günter a observat, de-a lungul anilor, multe cazuri in care schimbarea obiceiurilor alimentare a restabilit sănătatea. În broşura publicată pentru prima oară în 1989, "Sanatate pentru tine - 100 mărturii de vindecare", el a documentat cât de mulţi oameni, prin schimbarea dietei si trecerea la consumul de alimente crude, si-au recapatat sanatatea. Drumul spre redresare exista, dar prea putin se stie, dupa cum explica el: „Multe persoane nu pot să creada că există un astfel de leac miracol, dar el exista, este dovedit, insa pentru două motive nu este acceptat si nu face progrese: majoritatea medicilor resping pur si simplu acest argument, alimentele crude fiind prea ieftine pentru ei. Din acest motiv, ele nu vor fi niciodată în măsură să-si primeasca victoria bine meritată. Alt motiv il constituie insusi pacientul, pentru că iubeşte mai mult papilele gustative decat sănătatea lui, nestiind ca si alimentaţia pe baza de crudităţi poate satisface cerul gurii”.
Ernst Günter considera, de asemenea, postul ca fiind o metoda foarte eficienta de vindecare. Postul nu este limitat numai la nivelul fizic, ci are si un caracter spiritual, in care devotamentul conştient fata de Iisus si rugăciune constituie un avantaj, iar postul este crucial pentru un succes rapid in vindecare. Desi insista asupra importantei cruciale pe care o constituie produselor alimentare crude in mentinerea sanatatii, Ernst Günter considera ca mântuirea omului este mai importanta.
„Ce folos ca omul isi obtine o stare buna de sanatate prin alimentatie, dacă el nu are certitudinea mântuirii prin jertfa lui Iisus Hristos?”
Nu există produse care să îndeplinească alegerea.