Knowledge is everything

Friedrich Benesch

Friedrich Benesch

Friedrich Benesch (1907 - 1991) s-a născut la Reghin şi a studiat teologia şi ştiinţele naturii la Cluj şi Halle (Germania). A fost preot evenghelic şi, după al Doilea Război Mondial, preot al Comunităţii Creştinilor din Germania. A predat la Seminarul de preoţi de la Stuttgart, pe care l-a condus vreme îndelungată. Conferenţiar foarte apreciat şi autor de cărţi, a abordat probleme ale ştiinţelor naturii şi din perspectivele ştiinţei spiritului. Este cunoscut pentru studiile sale de christologie. Friedrich Benesch îşi urmează intenţia de a străbate încă o dată, cu întreaga forţă a personalităţii sale, cercetările spiritual-ştiinţifice ale lui Rudolf Steiner, pentru a le face mai accesibile contemporanilor. Îl preocupă în mod special fundamentele de cunoaştere ale Evangheliei a Cincea, care nu se dezvăluie uşor conştienţei actuale, dar şi ce capacităţi trebuie dezvoltate pentru a putea scoate la lumină imaginile care, ca puncte germinative, au fost înscrise în tablourile eterice ale Evangheliei Eterne sau ale Cronicii Akasha.

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
  1. Apocalipsa Metamorfoza Pamantului

    APOCALIPSA : METAMORFOZA PĂMÂNTULUI - o mineralogie ocultă

    de Friedrich Benesch

    55,00 RON

    „În Apocalipsa lui Ioan, lumile şi fiinţele spirituale apar în imagini ale lumii sensibile şi ca imagini ale regnului mineral. [ ... ] Imaginile minerale lor din Apocalipsă sunt realităţi, ca şi mineralele de pe Pământ.

    Ele nu sunt realităţi esenţiale, ci manifestarea unei realităţi esenţiale. Aşadar, în realitate, ele sunt amândouă revelatoare, mineralul palpabil şi imaginea în spirit se revelează reciproc.

    Pentru a exprima fundamentul comun al fenomenelor, ceea ce reprezintă obiectul manifestării sensibile şi al cercetării ştiinţifice privind ştiinţele naturii este expus în această scriere, comparativ cu formulările din Apocalipsa lui Ioan, în aşa fel, încât cele două, reunite, să poată duce la o întâlnire cu esenţa.

    Este vorba, aşadar, după cum am spus, de o «mineralogie ocultă». Pe căile ei se poate încerca reîntâlnirea omului cu fiinţa minerale lor, în aşa fel încât din ele să poată strălumina realitatea şi viitorul.”

                                    Friedrich Benesch

    Vezi mai mult

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină