Knowledge is everything

Paulo Coelho

Paulo Coelho

Scriitorul brazilian Paulo Coelho s-a născut la 24 august 1947 în Rio de Janeiro.

În tinereţe, Paulo Coelho a fost un hippie rebel care apoi a devenit autor dramatic, poet, director de teatru, jurnalist.

În 1986 face un pelerinaj la Santiago de Compostela, eveniment care îi va marca viaţa şi cariera literară.

Paulo Coelho a devenit unul dintre cei mai renumiţi romancieri ai lumii, iar cărţile sale au fost traduse în 67 de limbi şi publicate în peste 150 de ţări, vânzându-se în zeci de milioane de exemplare.

Este consilier special UNESCO în cadrul prograrnului Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale şi co-director al Centrului Shimon Peres pentru pace.

A fost distins cu numeroase şi importante premii, medalii şi ordine, printre care cel de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare din Franţa.

Este fondator al Institutului Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor şi bătrânilor din păturile defavorizate ale societăţii braziliene.

3 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Unsprezece minute

  UNSPREZECE MINUTE

  de Paulo Coelho

  37,00 RON

  Romanul "Unsprezece minute" este povestea Mariei, o fată dintr-un sat brazilian, ale cărei prime întâlniri inocente cu dragostea o lasă cu inima frântă.

  La o vârstă fragedă, ea se convinge că nu va găsi niciodată dragostea adevărată, crezând în schimb că „dragostea este un lucru cumplit care te face să suferi..."

  O întâlnire întâmplătoare în Rio de Janeiro o face să plece la Geneva, unde visează să găsească faimă şi bogaţie, dar sfârşeşte în stradă, ca prostituată.

  În Geneva, Maria se îndepartează tot mai mult de dragoste, devenind tot mai fascinată de sex. În cele din urmă, concepţia ei lipsită de speranţă despre dragoste este pusă la încercare când cunoaşte un tânar şi chipeş pictor.

  În această odisee a descoperirii de sine, Maria are de ales între a urma o cale a întunericului - plăcerea sexuală de dragul placerii sexuale - sau a risca totul pentru a-şi găsi „lumina launtrica" şi posibilitatea sexului sacru, a sexului în contextul dragostei.

  În acest palpitant şi îndrazneţ nou roman, Paulo Coelho analizează cu sensibilitate natura spirituală a sexului şi a dragostei şi ne invită să ne confruntăm cu propriile prejudecăţi, cu proprii demoni, să ne aflăm propria „lumină lăuntrică”.

  Vezi mai mult
 2. La raul Piedra am sezut si-am plans

  LA RÂUL PIEDRA AM ŞEZUT ŞI-AM PLÂNS

  de Paulo Coelho

  32,00 RON

  În toate poveştile de dragoste există întotdeauna ceva care ne apropie de eternitate şi de esenţa vieţii, pentru că poveştile de dragoste conţin toate tainele lumii.

  Ce se întâmplă însă atunci când timiditatea împiedică o dragoste adolescentină să înfloreasca? Şi ce se întâmplă când, unsprezece ani mai târziu, destinul îi reuneşte pe îndragostiţi? Între timp, pe ea viaţa a învaţat-o să fie puternică şi să-şi ascundă sentimentele. Iar el a devenit un chipeş îndrumator spiritual - cu reputaţia că poate înfaptui miracole - care a ales religia ca refugiu faţă de conflictele sale interioare. Împreună, ei fac o călătorie care la început este plina de greutăţi, sentimentele de vinovăţie şi resentimentele ieşind la suprafaţă după atâţia ani.

  Dar lânga râul Piedra, într-un satuc din Pirineii francezi, stau de vorbă despre marile întrebări ale vieţii şi reconsideră relaţia specială dintre ei.

  "La râul Piedra am şezut şi am plâns" este un roman încântător, cu o naraţiune poetică şi transcendentă care reflectă toate tainele dragostei şi ale vieţii.

  Vezi mai mult
 3. Diavolul si domnisoara Prym

  DIAVOLUL ŞI DOMNIŞOARA PRYM

  de Paulo Coelho

  32,00 RON

  O comunitate devorată de lăcomie, laşitate şi frică. Un om persecutat de fantomele trecutului său dureros. O tânără femeie în căutarea fericirii.

  Într-o săptamână plină de evenimente, fiecare dintre ei se va confrunta cu întrebări despre viaţă, moarte şi putere şi fiecare dintre ei va trebui să-şi aleagă propria cale. Vor alege binele sau răul?

  Scena acestei lupte extraordinare este îndepărtatul sat Viscos. Soseşte un strain, purtând cu el un rucsac în care se află un caiet şi unsprezece lingouri de aur. El vine aici pentru a afla răspunsul la o întrebare care îl chinuie: oamenii, în esenţă, sunt buni sau răi?

  Întâmpinându-l pe misteriosul străin, întreg satul devine complice la intriga lui sofisticată, care va marca pentru totdeauna vieţile locuitorilor.

  În acest roman uluitor, Paulo Coelho prezintă lupta dintre lumină şi întuneric din adâncul fiecărui suflet şi mesajul ei pentru viaţa noastră de zi cu zi: să îndraznim să ne urmăm visele, să avem curajul de a fi altfel şi să ne stăpânim teama care ne împiedică să trăim cu adevarat.

  "Diavolul şi domnisoara Prym" este o poveste încarcată de emoţie, în care integritatea fiinţei umane este supusă unui test cumplit. Vezi mai mult

3 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină