Knowledge is everything

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner (1861-1925), esoterist si filosof ,este cunoscut drept creatorul antroposofiei, dar si ca artist si pedagog, fiind cel care a pus bazele invataturii Waldorf. Cunoasterea lumilor suprasensibile a fost preocuparea intregii sale vieti iar prin conferintele sustinute de Rudolf Steiner prin toata Europa, acesta a incercat sa dea un raspuns intrebarilor fundamentale pe care si le pun toti cei interesati in dezvoltarea propriei cunoasteri. Rudolf Steiner s-a facut remarcat prin dezvoltarea conceptiei de agricultura biodinamica, a euritmiei si a medicinei antroposofice. Deasemenea, Rudolf Steiner a creat notiunile de tripartitie sociala, economie asociativa si arhitectura organica, in acest sens putand exemplifica crearea Goetheanum-ului, cladire conceputa ca sediu al Universitatii Libere pentru Stiinta Spirituala si a Societatii Antroposofice. Noul curent spiritual care apare in 1913, antroposofia, reprezinta, dupa parerea lui Rudolf Steiner, constientizarea propriei umanitati, studiind evolutia spirituala a omului, a Pamantului si a intregului sistem planetar. Antroposofia evidentiaza existenta unor elemente suprasensibile ale fiintei umane, dincolo de corpul fizic. In acest sens, Rudolf Steiner a insistat adesea asupra necesitatii folosirii in viata practică a cunostintelor obtinute prin observatie suprasensibilă, considerând drept cauza a declinului socio-cultural lipsa legăturii între idealurile spirituale ale oamenilor si necesitătile materiale ale vietii cotidiene.

6 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Omul-trup,suflet si spirit

  OMUL-TRUP, SUFLET ŞI SPIRIT

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 19,00 RON

  Preţ special: 15,50 RON

  Cunoasterea fiintei omenesti dupa trup, suflet si spirit. Despre starile anterioare ale pamantului. "Omul nu poate fi sanatos numai datorita educatiei materiale si prin ceea ce i se ofera de mancare, ci trebuie tinut cont si de sufletul sau. Incepem sa simtim treptat ca acest suflet este important, ca omul nu are numai un corp fizic, iar acest corp al sau se poate ruina datorita sufletului." Vezi mai mult
 2. Prabusirea spiritelo intunericului

  PRĂBUŞIREA SPIRITELOR ÎNTUNERICULUI

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 17,00 RON

  Preţ special: 13,50 RON

  In lumea spirituala a avut loc un razboi, decenii de-a randul. Acest razboi, care si-a avut inceputul in anii patruzeci, s-a incheiat prin aceea ca anumite entitati, care s-au comportat ca "rebeli" in lumea spirituala, au fost invinse si impinse, ca spirite ale intunericului, in domeniul evolutiei oamenilor. Ele traiesc acum printre noi, si trimit impulsurile in conceptia noastra despre lume, in sentimentele noastre, chiar si in temperamentele noastre. Vezi mai mult
 3. Centre de misterii ale Evului Mediu

  CENTRE DE MISTERII ALE EVULUI MEDIU Rosicrucianismul şi principiul iniţierii moderne. Sărbătoarea Paştelui ca parte a istoriei misteriilor omenirii

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 25,00 RON

  Preţ special: 21,25 RON

  Corelat cu marile adevăruri antroposofice expuse la Congresul de Crăciun 1923/1924, în conferinţele incluse în acest volum Rudolf Steiner reconstituie drumul vechii cunoaşteri spirituale în decursul ultimelor secole ale evoluţiei omenirii spre spiritualitatea modernă şi fundamentarea Noilor Misterii.

  Vezi mai mult
 4. Faust

  FAUST. CONSIDERAŢII SPIRITUAL-ŞTIINŢIFICE - vol.I şi II

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 76,00 RON

  Preţ special: 64,60 RON

  „Nu ne putem apropia de înţelegerea lui Faust pe baza unor premise cu suflu scurt, ci trebuie să ne cucerim lărgimea de orizont a privirii.

  Conferinţele oferite aici ne dau bazele pentru înţelegerea lui Faust.

  Ele nu sunt nişte comentarii concepute în camera de studiu a unui erudit, ci o introducere în regiunile ştiinţei spirituale, de mână cu o operă poetică inspirată de ele, ale cărei taine sunt puse în lumina potrivită abia cu ajutorul acestei ştiinţe spirituale.

  Pe alte căi nu se ajunge la miezul problemei lui Faust.

  Şi această lucrare poetică, cea mai mare creată de spiritul german, va putea deveni populară abia atunci când ştiinţa spirituală va impregna viaţa culturală a poporului într-o măsură la fel de mare cum au făcut-o în ultimele secole ştiinţele naturii.”

                                                         Marie Steiner (1931)

  Vezi mai mult
 5. Teoria cunoasterii in conceptia goetheana despre lume

  TEORIA CUNOAŞTERII ÎN CONCEPŢIA GOETHEANĂ DESPRE LUME Cu referire îndeosebi la Schiller. În acelaşi timp un supliment la „Scrierile lui Goethe de ştiinţe ale naturii” din seria „Literatura Naţională Germană” a lui Kürschner

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 22,00 RON

  Preţ special: 18,70 RON

  Scrisă între anii 1884-1885 şi publicată prima oară în 1886, lucrarea, operă de tinereţe a lui Rudolf Steiner, este concepută în contextul studiilor sale asupra lucrărilor filosofului german şi al activităţii de editare a scrierilor lui Goethe de ştiinţe ale naturii.

  Urmărind concepţia goetheană despre lume şi viaţă, pe care o consideră forţa motrice a întregii creaţii a filosofului german, Rudolf Steiner a fost absorbit de o viziune asupra lumii care completa şi amplifica propriile cercetări referitoare la epistemologie, interfaţa între ştiinţă şi filosofie, teoria cunoaşterii lumii şi a sinelui, concepţie sintetizată în 1924 în lucrarea "Teze antroposofice".

  În acest volum succint, Rudolf Steiner îşi expune concepţia şi explică cum se poate transcende gândirea pentru a ajunge la observarea gândirii în sine.

  Vezi mai mult
 6. Congresul de Craciun

  CONGRESUL DE CRĂCIUN PENTRU ÎNTEMEIEREA SOCIETĂŢII ANTROPOSOFICE

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 42,00 RON

  Preţ special: 35,70 RON

  „Ceea ce trebuie să impulsioneze în mod just cele ce urmează să purceadă de acum înainte de la Dornach, trebuie să fie, aşa cum am subliniat în cursul acestor zile din cele mai diferite puncte de vedere, un impuls răsărit nu pe Pământ, ci din lumea spirituală.Noi vrem să dezvoltăm aici forţa de a da curs unor impulsuri din lumea spirituală.

  De aceea, în conferinţele de seară din timpul acestui Congres de Crăciun, am vorbit despre diferitele impulsuri care au existat în evoluţia istorică, pentru ca să ne putem deschide primirii unor impulsuri spirituale care urmează de-abia de acum înainte să se reverse în lumea pământească, impulsuri care nu urmează să fie luate din lumea pământească însăşi. Căci tot ceea ce lumea pământească a rodit până acum în sens just a izvorât din lumea spirituală. Şi dacă e ca noi să realizăm ceva rodnic pentru lumea pământească, impulsurile pentru aceasta trebuie scoase din lumea spirituală.”

                                                                       • Rudolf Steiner

  Vezi mai mult

6 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină