Knowledge is everything

Sebastian Kneipp

Sebastian Kneipp

Sebastian Kneipp s-a născut în 1821 în Bavaria. Tatăl său a fost ţesător, iar Sebastian s-a format ca ţesător până la 23 ani când şi-a început formarea pentru preoţie.

El s-a îmbolnăvit de tuberculoză şi a susţinut că a fost vindecat de o "cura de apă", despre care a citit într-o carte.

A fost hirotonit ca preot catolic în 1852.

Sebastian Kneipp a fost unul dintre fondatorii mişcării pentru medicamente naturiste iar numele lui este asociat noţiunii de hidroterapie, folosind apa prin diferite metode, temperaturi şi presiuni, cu efecte terapeutice surprinzătoare.

În Norvegia, el este cunoscut şi pentru reţeta sa de pâine integrala. Astfel,”Kneippbrød” este pâinea cel mai frecvent consumată în Norvegia.

În secolul al 19-lea, a existat o renaştere populară în aplicarea hidroterapiei, metodă descoperită în jurul anului 1829 de către Vincent Prießnitz, un agricultor din Gräfenberg , atunci o parte din Imperiul Austriac.

Această renaştere a fost continuată de Kneipp, un adept capabil şi entuziast"al lui Prießnitz, a cărui operă a continuat-o de unde a lăsat-o Prießnitz ".

În Wörishofen, în timp ce era duhovnic la mănăstire, el a început să ofere tratamente de hidroterapie, tratamente botanice, exercitii fizice şi dietă pentru oamenii care au trăit în sat. Astfel, Wörishofen a devenit cunoscut drept un loc cu reputaţie de vindecare spirituală.

Dar, printre pacienţii lui Sebastian Kneipp s-au numarat şi aristocraţi cum ar fi arhiducele Franz Ferdinand al Austriei şi tatăl său, arhiducele Karl Ludwig , precum şi Papa Leon al XIII-lea.

Metodele lui Kneipp au fost preluate şi de alţi terapeuţi, din alte ţări, unde au fost înfiinţate cabinete de terapie alternativă.

În America a fost fondată “Societatea Kneipp” care, sub influenţa lui Benedict Lust şi-a schimbat numele în “Societatea Naturopatică Americană”.

Cartea lui Kneipp “My Water Cure” a fost publicată în 1886 cu multe ediţii ulterioare şi tradusă în mai multe limbi. De asemenea, el a scris: "Thus shalt thou live"şi "My Will", despre îngrijirea copiilor în caz de boală.

În 1891, el a fondat “Kneipp Bund”, organizatie care promoveaza vindecarea cu apă.

Sebastian Kneipp a murit în 1897.

Nu există produse care să îndeplinească alegerea.