Knowledge is everything

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh s-a născut în 11 octombrie 1926 este un călugăr budist vietnamez, activist pentru promovarea păcii.

La vârsta de 16 ani a intrat în mănăstire şi a beneficiat de formare în tradiţiile budiste vietnameze. A absolvit Academia budistă din Vietnam şi a fost hirotonit călugăr în 1949.

În 1960, Nhat Hanh a mers în SUA pentru a studia religia comparativă de la Universitatea Princeton fiind numit ulterior lector în budism la Universitatea Columbia.

Nhat Hanh a publicat mai mult de 100 de cărţi şi mai mult de 40 în limba engleză.

El este un militant activ pentru pace, promovând non-violenţa ca soluţie pentru aplanarea conflictelor.

El trăieşte în Plum Village, în Dordogne, o regiune în sudul Franței.

2 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Pacea poate fi intalnita la fiecare pas

  PACEA POATE FI ÎNTÂLNITĂ LA FIECATE PAS Calea lucidităţii practicată în viaţa de zi cu zi

  de Thich Nhat Hanh, Dalai Lama

  Preţ normal: 15,00 RON

  Preţ special: 13,50 RON

  În goana vieţii moderne, noi avem tendinţa de a uita de pacea care ne stă la dispoziţie în fiecare clipă.

  Creativitatea lui Thich Nhat Hanh constă în capacitatea sa de a se folosi chiar de situaţiile conflictuale care ne stresează pentru a ajunge la această stare de pace.

  Din punctul lui de vedere, soneria unui telefon nu este altceva decât o invitaţie de a ne reîntoarce la sinele nostru real. Vasele murdare, lumina roşie a semaforului şi traficul greoi sunt prietenii noştri spirituali şi tot atâtea prilejuri de a ne reaminti de calea lucidităţii. Noi putem trăi chiar acum cele mai profunde satisfacţii şi cele mai adânci sentimente de bucurie şi integritate, cu fiecare respiraţie conştientă şi cu fiecare zâmbet.

  Scrisă frumos şi cu luciditate, cartea "Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas" conţine comentarii şi meditaţii, anecdote personale şi poveşti din experienţa lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru şi lider al comunităţii.

  Ea începe cu locurile cele mai frecvente în care poate fi întâlnit cititorul – în bucătărie, la birou, la volanul maşinii sau într-un parc – şi ne învaţă că putem practica meditaţia chiar aici şi acum.

  Thich Nhat Hanh ne prezintă o serie de exerciţii simple de amplificare a lucidităţii mentale şi fizice prin intermediul respiraţiei conştiente, care ne pot conferi pe loc o stare de pace şi de bucurie.

  De asemenea, autorul ne învaţă cum să devenim conştienţi de relaţiile noastre cu ceilalţi şi cu lumea din jurul nostru, cu frumuseţea acesteia, dar şi cu mizeria şi cu poluarea ei.

  Exerciţiile prezentate par simpliste, dar această percepţie este amăgitoare, căci ele îl încurajează pe cititor să militeze pentru pacea globală lucrând asupra propriei sale stări de pace interioară şi pentru transformarea inconştienţei în luciditate.

  Vezi mai mult
 2. Miracolul constientizarii

  MIRACOLUL CONŞTIENTIZĂRII Introducere în practica meditaţiei

  de Thich Nhat Hanh

  Preţ normal: 18,00 RON

  Preţ special: 16,20 RON

  În acest ghid frumos şi lucid, maestrul Zen Thich Nhat Hanh ne oferă anecdote delicate şi exerciţii practice ca mijloace de a învăţa deprinderile conştientizării – să fii treaz şi pe deplin conştient.

  De la spălatul vaselor la felul în care răspundem la telefon sau curăţăm o portocală de coajă, el ne reaminteşte că fiecare moment cuprinde în sine o ocazie de a lucra pentru o mai bună cunoaştere de sine şi pentru pace sufletească.

  Vezi mai mult

2 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină