Knowledge is everything

Cancerul ca punct de cotitura

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Cancerul ca punct de cotitura

CANCERUL CA PUNCT DE COTITURĂ

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Devine azi din ce în ce mai cunoscut conceptual legăturii psihosomatice manifestate în caz de boală sau sănătate, faptul că starea noastră interioară, atitudinea şi aşteptările noastre în viaţă au toate un rol în funcţionarea sistemului nostru imunitar, cel mai important mecanism de apărare împotriva bolii.


O viziune pozitivă îl întăreşte, pe când una negativă are efectul opus.


Cu toate acestea, în 1952, când strălucitul psihoterapeut Lawrence LeShan şi-a început cercetarea în domeniul legăturii minte-corp, era un pionier solitar în domeniul pe care şi l-a ales.


Medicii ignorau efectul psihicului asupra corpului şi trebuiau abordaţi cu grijă din tabăra non-medicală.


Pe parcursul următorilor patruzeci de ani, dr. LeShan a dezvoltat cu succes teoria şi practica psiho-oncologiei, în care se combină introspecţia psihoterapiei cu tratamentul medical. Această carte e rodul muncii sale devotate.


Cititorul european ar trebui în primul rând să ţină cont că dr. LeShan a activat într-un sistem de sănătate american, diferit de varianta europeană şi, în al doilea rând, că acum, comparativ cu sfârşitul secolului XX, separarea riguroasă dintre medicina clasică şi psihologie sau alte abordări nu se mai aplică. În acelaşi timp, pe măsură ce incidenţa cancerului atinge cote epidemice peste tot în lume, observăm un interes crescând faţă de terapiile alternative şi complementare care au multe de oferit tratamentelor convenţionale.


Soluţia pentru criza de sănătate curentă constă cu siguranţă în integrarea oricăror metode care contribuie la bunăstarea pacienţilor. Cancerul ca punct de cotitură rămâne cu siguranţă un punct de cotitură în acest proces.


                                                             • Beata Bishop

Informaţii adiţionale

Autor Lawrence LeShan dr.
Editura Casa Bio
Nr. pagini 227
Format 13 x 20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.