Knowledge is everything

Carti

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. A preveni

  A PREVENI CANCERUL, INFARCTUL ŞI MALADIA ALZHEIMER Cum să fim într-o formă perfectă

  de Philipe Presles, Catherine Solano

  Preţ normal: 42,00 RON

  Preţ special: 40,00 RON

  Niciodată starea de sănătate a umanităţii nu a fost într-o situaţie mai stranie. În ciuda noilor tehnologii care au transformat medicina într-un domeniu de vârf, în ciuda unei evoluţii fantastice în domeniile biochimiei şi a producerii de medicamente, fiinţa omenească continuă să rămână un mister. Scanerele ultraperformante pot pătrunde în timp real în toate colţişoarele trupului şi cu toate acestea, boli grave afectează populaţia societăţilor occidentale, iar în faţa unora dintre ele, tehnologia se dovedeşte neputincioasă.

  Căutând cu disperare soluţii, medicina occidentală s-a văzut obligată la abordări care acum 30 de ani ar fi fost de neconceput. Încetul cu încetul, procedee medicale provenind din medicinele tradiţionale ale lumii şi-au făcut loc, odată cu o nouă viziune, integrativă, asupra fiinţei omeneşti.

  Acesta este contextul în care medicina occidentală s-a întors la un concept altădată fundamental: a preveni este mai uşor decât a vindeca.

  Cercetări ştiinţifice extinse s-au derulat în ultimii ani în ceea ce priveşte factorii determinanţi ai stării de sănătate. Concluzia a fost formulată perfect de către celebrul medic american de origine franceză, David Servan Schreiber, autorul cărţii Anticancer: boala este determinată mai curând de modul de viaţă. Şi este în puterile noastre să schimbăm ceea ce este de schimbat.

  Aşa a apărut această carte "Prevenirea", pe care Schreiber o citează de multe ori în scrierile sale: din necesitatea de a avea reunite toate bunele practici de integrat în viaţa noastră pentru a trăi un timp mai îndelungat, într-o stare bună de sănătate. Căci sănătatea noastră depinde în primul rând de noi înşine.

  Nu este nevoie să trecem prin încercări grele, pentru a lua măsuri atunci când lucrurile sunt dificil de reparat. Este suficient să prevenim.

  Prevenirea reprezintă arta de a trăi, pe care avem libertatea de a o alege indiferent de vârstă şi fără moderaţie!

  Vezi mai mult

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină