Knowledge is everything

Carti

4 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. 202 Retete de salate

  202 REŢETE DE SALATE

  de Mihai Băşoiu

  Preţ normal: 9,99 RON

  Preţ special: 9,00 RON

  De ce 202? De ce salate?

  Sunt întrebări cărora Mihai Băşoiu le răspunde dintru început.

  Celei dintâi, printr-un frumos recurs la istorie: şi pentru Kogălniceanu, şi pentru Negruzzi, odinioară, un număr de 200 de reţele era optim pentru un reţetar complet, iar celei de-a doua...

  Chiar, ce-ar fi să aflaţi fiecare dintre voi răspunsul atât în paginile acestei cărţi, cât şi în practica voastră cotidiană?

  Ar fi culmea ca astăzi, când toată media este plină de îndemnuri la un stil de viaţă sănătos, din care salata este nelipsită, să te mai întrebi „de ce salate?”.

  Pentru că sunt bune, sănătoase, lesne de preparat, la îndemâna tuturor. Şi, nu în ultimul rând, doamnelor şi domnişoarelor, dacă veţi şti să respectaţi sfaturile prieteneşti ale lui maître Băşoiu, vă asigur că veţi putea mânca exact atâtea salate câte veţi pofti, fără ca ultima pereche de blugi mulaţi să zacă uitată în dulap pe motiv de „colăcel”.

  Mihai Băşoiu este un maestru în arta gastronomiei. EI ştie să exploateze la maximum cele câteva atribute ale salatelor care fac din ele un fel de vedete ale artei culinare contemporane.

  Reţetele de salate din acest volum, departe de a fi rigide, sunt extrem de flexibile şi deschise imaginaţiei bucătarului, fie el amator, fie profesionist.

  Altfel spus, dacă nu aveţi trufe, raci, fructe de mare sau capere la îndemână (oare câţi dintre noi au?), nu-i nicio problemă, săriţi peste ele sau le înlocuiţi cu ciuperci, pastă de peşte sau ce aveţi prin casă.

  Mai mult decât atât, salatele sunt extrem de adaptabile gusturilor diverse ale membrilor unei familii: celui mic nu-i plac morcovii, iar soţul nu suportă sfecla?

  Din nou, nicio problemă: e cât se poate de simplu să pregătiţi separat câteva ingrediente şi, la masă, fiecare mofturos îşi poate realiza singur combinaţia dorită. Pe de altă parte, Mihai Băşoiu este cât se poate de atent – şi, în calitate de specialist, nici nu putea fi altminteri – la susceptibilităţile profesioniştilor într-ale bucătăriei, pentru care modificarea unei litere dintr-o reţetă considerată clasică este o adevărată crimă la adresa gustului.

  Ei bine, tocmai în menţinerea acestui echilibru subtil, între arta pe alocuri exclusivistă a marilor bucătari şi adaptabilitatea veselă şi novatoare a amatorilor care se supun doar conjuncturii, constă marea calitate a scrierii şi scriiturii gastronomice a lui Mihai Băşoiu.

  Vezi mai mult
 2. Preparate de post putin altfel

  PREPARATE DE POST. . . PUTIN ALTFEL

  de Elisabeta Iorga, Marius Iorga, Emilia Deliu

  9,63 RON

  Posturile sunt încercări ale fiecăruia de a-şi purifica spiritul şi trupul.

  Zilele de post dintr-un an fiind numeroase, ideal este să diversificăm meniul zilnic, ţinând seama de alimentele permise de rânduieli.

  Câţi dintre noi n-am vrea să ţinem un post suficient de simplu încât să nu ne îndepărtam de la tradiţia religioasă, dar şi suficient de variat încât să avem grijă de sănătatea noastră?

  Postul creştin ortodox este mai strict decât cel catolic, dar există şi zile în care se acordă „dezlegare” la peşte, iar fructele de mare sunt alimente permise în Grecia creştin ortodoxă, de pildă, în multe zile din timpul postului.

  Dorindu-şi să vă inspire pentru a ţine un post uşor şi folositor, autorii vă propun o serie de preparate... puţin altfel: reţete diferite de cele obişnuite, pe baza unor ingrediente variate, dar accesibile şi uşor de preparat.

  Cartea conţine aperitive, salate, supe, ciorbe, feluri principale şi deserturi, dar şi două capitole cu preparate din fructe de mare şi din peşte, precum şi sugestii de meniuri.

  Vezi mai mult
 3. Cheia

  CHEIA Secretul de a atrage tot ce vă doriţi

  de Joe Vitale

  Preţ normal: 24,08 RON

  Preţ special: 21,50 RON

  CHEIA SUCCESULUI SE ASCUNDE ÎN INTERIORUL ACESTEI CĂRŢI ŞI ÎN PROPRIA DUMNEAVOSTRĂ PERSOANĂ. Acesta este secretul care vă lipsea pentru a vă elibera întregul potenţial şi pentru a obţine tot ce vă doriţi în viaţă. Răsuciţi Cheia şi faceţi primul pas spre împlinire. Apelând la înţelepciunea practică şi la tehnica autentică a înţelegerii de sine, Vitale vă oferă zece metode garantate pentru a vă bucura din plin de viaţă: Metoda 1: Trăiţi în prezent; Metoda 2: Schimbaţi-vă convingerile personale; Metoda 3: Analizaţi-vă gândirea; Metoda 4: Citiţi cărţi motivaţionale; Metoda 5: Spuneţi încontinuu "Te iubesc!"; Metoda 6: Ţineţi necazurile la distanţă; Metoda 7: Simţiţi-vă de parcă dorinţele v-ar fi fost îndeplinite; Metoda 8: Spuneţi încontinuu "Îmi cer iertare! "; Metoda 9: Lăsaţi-vă trupul să comunice; Metoda 10: Recepţionaţi mesajele stărilor dumneavoastră de spirit. Vezi mai mult
 4. Manual pentru viata

  MANUAL PENTRU VIAŢĂ Un ghid pe care trebuia să-l primiţi la naştere

  de Joe Vitale

  Preţ normal: 24,08 RON

  Preţ special: 21,50 RON

  Guru în marketing online, Vitale vă propune o serie de lecţii de viaţă ca garanţie imbatabilă a succesului personal! Veţi afla cum să: Trăiţi la maxim orice clipă. Faceţi faţă perioadelor dificile. Valorificaţi şansele propice obţinerii succesului. Fiţi dumneavoastră înşivă. Credeţi în propria persoană. Descoperiţi sensul vieţii. Lucraţi în echipă. Vă acceptaţi greşelile pentru a persevera. Găsiţi definiţia personală a succesului. Vezi mai mult

4 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină