Knowledge is everything

Carti

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 32

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Calatorii in timp

  CĂLĂTORII ÎN TIMP O contraimagine a cercetării spirituale antroposofice

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 35,00 RON

  Preţ special: 30,50 RON

  În timpul nostru există diverse curente oculte, religioase şi tendinţe mistice care îşi fac simţită prezenţa în cadrul mişcării antroposofice. Unele dintre ele sunt cunoscute de mai mult timp, altele au apărut recent.

  Acest lucru ridică o importantă, poate chiar decisivă problemă pentru viitorul antroposofiei.

  Unul dintre aceste curente, care are destul de mulţi suporteri printre antroposofi, este analizat aici, în lumina întrebării cât de departe poate merge amestecul lor în problemele antroposofiei fără a se ţine seama de rezultatul cercetărilor de ştiinţă spirituală ale lui Rudolf Steiner.

  Faptele invocate pot reprezenta baza pentru o judecată independentă a cititorului.

  Vezi mai mult
 2. Misteriile pastorilor si ale magilor in lumina antroposofiei

  MISTERIILE PĂSTORILOR ŞI ALE MAGILOR ÎN LUMINA ANTROPOSOFIEI

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 9,00 RON

  Preţ special: 7,65 RON

  În epoca noastră Antroposofia, ca sinteza adevărată a celor două căi, calea magilor şi calea păstorilor sau, ceea ce este acelaşi lucru, a curentelor misteriale nordic şi sudic, este reprezentanta Sophiei în epoca sufletului conştientei. Ba mai mult, fără ea este imposibil să se dobândească în mod real forţele Sophiei. Şi omenirea nu are azi mai multă nevoie de nimic altceva decât de aceste forţe ale Sophiei fiindcă numai ele îi dau posibilitatea de a-l întâlni în mod conştient pe Christosul eteric. Vezi mai mult
 3. Chistos si calendarul maya

  CHRISTOS ŞI CALENDARUL MAYA

  de Robert Powell, Kevin Dann

  Preţ normal: 35,00 RON

  Preţ special: 29,50 RON

  Aceasta carte abordează semnificaţiile anului 2012 pe calea analizei, dintr-o perspectivă spirituală, atât a evenimentelor istorice, cât şi a celor culturale contemporane. Pornind de la Apocalipsa lui Ioan şi de la indicaţiile lui Rudolf Steiner referitoare la Apocalipsă, se ajunge la un nou context, în care poate fi înţeleasă data finală a calendarului maya. Se explorează şi semnificaţia misteriilor mexicane şi se prezintă noi cercetări, pentru a ajuta cititorul să navigheze prin scenariul Apocalipsei, care a început, deja, să se contureze. Cel mai important este, însă, faptul că autorii vorbesc despre cea de-a Doua Venire a lui Christos, considerând-o un eveniment real, în curs de desfăşurare, care are drept umbră încarnarea lui Ahriman/Satan, şi despre faptul că Divina Sophia este antidotul pentru încarnarea lui Ahriman. În carte este menţionată, ca fiind o manifestare pozitivă a lumii spiritului în vremea noastră, şi importanţa tinerei Judith von Halle, cercetător spiritual, care, începând cu Paştele 2004, a devenit purtătoare a stigmatelor, semnele vizibile ale rănilor lui Christos. Vezi mai mult
 4. Si daca n-ar fi inviat Christos

  ŞI DACĂ N-AR FI ÎNVIAT CHRISTOS Calea Christică spre Omul Spiritual

  de Judith von Halle

  Preţ normal: 26,00 RON

  Preţ special: 24,00 RON

  Prin cercetare spirituală, conform metodei „continuităţii conştienţei”, ea a alcătuit o serie de comentarii asupra Misteriului de pe Golgota pe care le-a susţinut public. Aceste prelegeri au ca scop stimularea cititorilor la reflectare răbdătoare şi consecventă asupra acestui Misteriu şi la crearea unei relaţii mai apropiate şi continue cu Fiinţa lui Christos. Vezi mai mult
 5. Taina eului uman

  TAINA EULUI UMAN. O abordare antroposofică

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 20,00 RON

  Preţ special: 17,00 RON

  Una dintre cele mai importante, dar şi dificile chestiuni pentru cunoaştere o constituie Eul omenesc.

  Avem aici de-a face cu o constituţie ce reflectă şi cuprinde complexitatea întregului Cosmos.Fiinţa Eului omenesc este prinsă într-un proces îndelungat şi anevoios de evoluţie, pe ale cărei urme porneşte autorul în consideraţiile sale.

  El desfăşoară o largă panoramă din care se iveşte natura întreită a Eului. Apoi, inspirat de Meditaţia Pietrei Fundamentale create de Rudolf Steiner, se dedică studierii aprofundate a relaţiei dintre Eul omenesc şi Eul Divinităţii.

  În a treia parte a consideraţiilor sale, Sergej O. Prokofieff dezvoltă aspectul importanţei Eului omenesc din perspectiva christică deschisă de antroposofie prin cercetările spirituale ale lui Rudolf Steiner. Astfel, chestiunea Eului ne apare a fi problema centrală a menirii omului nu numai pe Pământ, ci în întreg Cosmosul aflat în evoluţie.

  Vezi mai mult
 6. Anatomia raului

  ANATOMIA RĂULUI ÎN TIMPUL NOSTRU

  de Adam Michaelis

  Preţ normal: 39,00 RON

  Preţ special: 33,00 RON

  În vise lucide, experienţă astrală şi revelaţie paranormală, Adam Michaelis a întâlnit realitatea extrasenzorială a puterilor răului întruchipate de Lucifer, Ahriman şi Sorath, iar aceste entităţi din altă lume au fost percepute ca fiind active în diferite tipare ale culturii contemporane şi psihologiei personale.

  Biografia sinceră a lui Adam aduce dovada unui rău iminent, aşa cum a fost prevestit de către Rudolf Steiner, şi pune la dispoziţia cititorului o perspectivă cuprinzătoare şi o înţelegere detaliată a naturii şi scopului răului în epoca noastră şi în evoluţie.

  Învăţăturile lui Iisus despre rău sunt aduse în actualitate, iar etica şi filosofia de viaţă creştină sunt interpretate ca fiind adevăratul răspuns al omului în faţa suferinţei. Cartea este un uimitor şi original document despre una dintre problemele fundamentale ale umanităţii şi o explicaţie profundă a decăderii umane.

  Vezi mai mult
 7. Centre de misterii ale Evului Mediu

  CENTRE DE MISTERII ALE EVULUI MEDIU Rosicrucianismul şi principiul iniţierii moderne. Sărbătoarea Paştelui ca parte a istoriei misteriilor omenirii

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 25,00 RON

  Preţ special: 21,25 RON

  Corelat cu marile adevăruri antroposofice expuse la Congresul de Crăciun 1923/1924, în conferinţele incluse în acest volum Rudolf Steiner reconstituie drumul vechii cunoaşteri spirituale în decursul ultimelor secole ale evoluţiei omenirii spre spiritualitatea modernă şi fundamentarea Noilor Misterii.

  Vezi mai mult
 8. Congresul de Craciun

  CONGRESUL DE CRĂCIUN PENTRU ÎNTEMEIEREA SOCIETĂŢII ANTROPOSOFICE

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 42,00 RON

  Preţ special: 35,70 RON

  „Ceea ce trebuie să impulsioneze în mod just cele ce urmează să purceadă de acum înainte de la Dornach, trebuie să fie, aşa cum am subliniat în cursul acestor zile din cele mai diferite puncte de vedere, un impuls răsărit nu pe Pământ, ci din lumea spirituală.Noi vrem să dezvoltăm aici forţa de a da curs unor impulsuri din lumea spirituală.

  De aceea, în conferinţele de seară din timpul acestui Congres de Crăciun, am vorbit despre diferitele impulsuri care au existat în evoluţia istorică, pentru ca să ne putem deschide primirii unor impulsuri spirituale care urmează de-abia de acum înainte să se reverse în lumea pământească, impulsuri care nu urmează să fie luate din lumea pământească însăşi. Căci tot ceea ce lumea pământească a rodit până acum în sens just a izvorât din lumea spirituală. Şi dacă e ca noi să realizăm ceva rodnic pentru lumea pământească, impulsurile pentru aceasta trebuie scoase din lumea spirituală.”

                                                                       • Rudolf Steiner

  Vezi mai mult
 9. Semnificatia esoterica a muncii spiritual stiintifice comune

  SEMNIFICAŢIA ESOTERICĂ A MUNCII SPIRITUAL ŞTIINŢIFICE COMUNE.IMPULSUL RUSALIILOR

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 24,00 RON

  Preţ special: 21,00 RON

  Ce înseamnă Rusaliile şi cum devine astăzi activ Impulsul Rusaliilor în cadrul comunităţii făcând trimitere spre viitor? Cum devine viaţa socială purtătoare a Impulsului Christic şi cum poate interveni Christos însuşi în mod direct în viaţa socială? Cu astfel de întrebări Sergej O. Prokofieff ne îndreaptă atenţia spre evenimentul deosebit al Rusaliilor şi consideră Congresul de Crăciun din 1923-1924 pentru întemeierea Societăţii Antroposofice Generale drept o metamorfoză a acestui eveniment. Prin munca antroposofică desfăşurată în comun se pot dezvolta acele facultăţi interumane pe baza cărora Impulsul înnoit al Rusaliilor poate deveni în viaţa socială realitate. Totodat[ în ambele lucrări din volum problemele legate de cultul inversat sunt dezvoltate şi aprofundate din perspectiva viitorului societăţii spirituale omeneşti. Vezi mai mult
 10. Drumul Crucii si sangele Graalului

  DRUMUL CRUCII ŞI SÂNGELE GRAALULUI Misteriul transformării

  de Judith von Halle

  Preţ normal: 14,00 RON

  Preţ special: 13,00 RON

  După ce în 2004 i-au apărut stigrnatele, Judith von Halle a început să trăiască într-un mod accentuat evenimentele petrecute in vremea lui Christos. Aceste experienţe permanente, prin însăşi natura lor, nu au un caracter vizionar şi nici clarvăzător, ci constituie o participare efectivă, cu implicarea tuturor simţurilor omeneşti, la evenimentele propriu-zise.Judith von Halle s-a născut in 1972, la Berlin; a frecventat şcoala la Berlin şi în SUA. Studii de arhitectură la Berlin, diplomă de inginer in 1998. Întâlnire cu antroposofia în 1997. Activează ca arhitectă şi colaboratoare a Casei Rudolf Steiner din Berlin. Prezintă conferinţe la Casa RudolfSteiner din Berlin începând din 2001. După ce în 2004 i-au apărut stigrnatele, Judith von Halle a început să trăiască într-un mod accentuat evenimentele petrecute in vremea lui Christos. Aceste experienţe permanente, prin însăşi natura lor, nu au un caracter vizionar şi nici clarvăzător, ci constituie o participare efectivă, cu implicarea tuturor simţurilor omeneşti, la evenimentele propriu-zise. În completarea acestei metode prin care a participat la viaţa lui Christos, Judith von Halle a aplicat şi o metodă spiritual-ştiinţifică de observare – o formă de cercetare bazată pe însăşi esenţa propriei persoane, anume eul omenesc, care trece în deplină conştienţă pragul lumii spirituale. Combinând în această carte plină de forţă rezultatele obţinute astfel, ea descrie tainele privitoare la diferitele evenimente ale Patimi lor lui Christos. Astfel, Misteriul de pe Golgota este prezentat în legătură cu formarea Trupului Învierii. Apoi Misteriul rănii produse de lance în coasta lui Christos şi a Sângelui Graalului; şi cum anume stau în legătură cele Şapte Cuvinte ale lui Christos de pe Cruce cu opririle Sale pe Via Dolorosa. Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 32

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină