Knowledge is everything

Carti

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 20

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Piatra filosofala

  PIATRA FILOSOFALĂ De la Evanghelii la tratatele alchimice

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 19,62 RON

  Preţ special: 17,50 RON

  „Evangheliile pot fi înţelese şi interpretate în lumina ştiinţei alchimice. În aparentă, ele se referă la ceea ce a fost viaţa unui om, Iisus, născut acum două mii de ani în Palestina; dar, în realitate, prin diferitele etape ale vieţii sale, de la naşterea şi până la moartea şi învierea sa, ele descriu şi procese alchimice.

  În ciuda faptului că a fost condamnată de clerici, alchimia a impregnat profund mistica şi ezoterismul creştin, începând din Evul Mediu.

  Dacă studiem anumite simboluri din exteriorul şi interiorul de la Notre Dame din Paris sau Notre Dame din Chartres, vom descoperi că ziditorii catedralelor posedau cunoştinţe alchimice ale căror numeroase mărturii le întâlnim în arhitectură şi în sculptură.”

                                                                  Omraam Mikhael Aivanhov

  Vezi mai mult
 2. Mistici din Carpati

  MISTICI DIN CARPAŢI ŞI ALŢI OAMENI SLĂVIŢI DIN ISTORIA MÂNTUIRII Volumul I

  de Vasile Andru

  Preţ normal: 19,90 RON

  Preţ special: 18,00 RON

  „Un om care n-a trecut prin religie şi care n-a cunoscut tentaţia religioasă este un om vid.”

  Aşa spunea un filosof român care s-a salvat de la neant dând scepticismul pe o cultură a duhului.

  Cartea de faţă ţine de cultura duhului, dar este mai ales o experienţă religioasă.

  Experienţa spirituală, adică asceza şi mistica, sunt singurele moduri de a extinde conştiinţa de la normal la suprafiresc, până la theosis.

  Cartea oferă 22 de chipuri şi destine exemplare din Carpaţi sau având legătură intimă cu spaţiul carpato-danubiano-pontic.

  Misticii sunt personaje uriaşe, văzute sau tăinuite, care fac Istoria sau care îmbunătăţesc Istoria.

  Vasile Andru scrie despre ei cu vocaţie de prozator, dar şi ca un iniţiat în lucrarea Misticii creştine.

  Volumul se dovedeşte a fi nu numai un original „Sinaxar”, ci şi un îndreptar de practică soteriologică, de „cumul de har”, propunând modele pentru cei care vor să urmeze o Cale adevărată.

  Vezi mai mult
 3. Toate sufletele trec dincolo

  TOATE SUFLETELE TREC DINCOLO Din cuvântul şi înţelepciunea lui Edgar Cayce

  de Robert Smith

  Preţ normal: 28,90 RON

  Preţ special: 26,00 RON

  Cartea acopera o larga gama de subiecte vitale, de la astrologie, relatii umane si bunastare la bine si rau, natura mintii, scopul vietii... si multe, multe altele.

  În analele misticismului, foarte putini clarvazatori pot egala puterea durabila si profunda perspectiva al lui Edgar Cayce.

  Un filozof clarvazator de o vasta cuprindere si blânda purtare, Cayce si-a devotat viata pentru a raspunde întrebarilor a zeci de mii de oameni care cautau sfat în cautarile lor spirituale si treburile personale.

  Perceptiile sale revolutionare despre esenta vindecarii, despre vise, karma si reîncarnare au servit pentru a informa si transforma destine nestiute. Dar profetiile sale rostite în stari de transa psihica, erau adesea obscure si dificile de înteles.

  Nimeni nu stie mai multe despre opera acestui maret vizionar mai bine decât A. Robert Smith, editorul memoriilor sale. Acum, pentru prima oara, el decodeaza aceste enigmatice perceptii psihice si le traduce într-un format simplu de întrebare si raspuns.

  Autorizat de Fundatia Edgar Cayce si de Asociatia pentru Cercetare si Iluminare, Toate sufletele trec dincoloacopera o larga gama de subiecte vitale, de la astrologie, relatii umane si bunastare la bine si rau, natura mintii, scopul vietii... si multe, multe altele.

  Aici în sfârsit exista un însotitor crucial si totusi lucid al mostenirii esentiale si întelepciunii inspirate a lui Edgar Cayce.

  Vezi mai mult
 4. Edgar Cayce Memoria spirituala a materiei

  EDGAR CAYCE: MEMORIA SPIRITUALĂ A MATERIEI

  de Dorothée Koechlin de Bizemont

  Preţ normal: 27,00 RON

  Preţ special: 24,40 RON

  Memoria este un alt nume al lui Dumnezeu!

  Memoria spirituală a materiei este o conştiinţa vie, acea scânteie de putere infinită din inima materiei şi din fiecare dintre noi.

  „Totul este energie”, spunea Edgar Cayce, asa cum chinezii, cu secole în urma, spuneau: „Totul e miscare”.

  Dar energia este purtătoare de informaţie, care se transmite, se stochează. Şi poartă în ea memoria. Iar memoria permite gândirea, acţiunea, creaţia...

  Nu există prezent viu, nici viitor fără memorie. Si nu exista materie fara aceasta memorie misterioasa pe care o stocheaza în ea fiecare particulă a lumii vii.

  Ea este esenţa însăşi a ceea ce Cayce numeşte „forţele creatoare”, iar fizica cuantică, „forţele de interacţiune”. Acestea sunt chiar sursa vieţii. Memoria spirituală a materiei este o conştiinţa vie, acea scânteie de putere infinită din inima materiei şi din fiecare dintre noi.

  Atunci, înseamnă că ne este permisă orice speranţă, că toate miracolele sunt posibile!

  Edgar Cayce explică acest lucru în termeni clari şi răspicaţi, cu optimismul său nedezminţit, uimindu-l pe cititor cu profunda sa clarviziune: memoria este un alt nume al lui Dumnezeu!

  Cum să avem acces la arhiva Universului?

  Vezi mai mult
 5. Ganduri pentru fiecare zi 2012

  GÂNDURI PENTRU FIECARE ZI - 2012

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 25,07 RON

  Preţ special: 21,30 RON

   O temă de meditaţie pentru fiecare zi a anului.

  Contrar a ceea ce mulţi îşi închipuie, spiritualitatea nu se limitează la nişte exerciţii denumite spirituale: meditaţia, rugăciunea...

  În realitate, orice activitate a vieţii zilnice poate fi spiritualizată dacă ştim să introducem în ea un element divin.

  Din nefericire, şi rugăciunea, meditaţia sau orice altă activitate denumită „spirituală” poate deveni foarte banală dacă nu este însufleţită, susţinută de un ideal sublim, un ideal superior.

  Spiritualitatea nu constă în a neglija sau a dispreţui lumea materială, ci a te strădui mereu să acţionezi cu lumina şi pentru lumină.

  Spiritualitatea înseamnă să ştii să foloseşti orice activitate, chiar şi cea mai obişnuită, mai banală, pentru a te înălţa, a te armoniza şi a te lega de Domnul.

                                           Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Vezi mai mult
 6. Calea budismului tibetan

  CALEA BUDISMULUI TIBETAN Sfârşitul suferinţei şi descoperirea fericirii

  de Dalai Lama

  Preţ normal: 30,00 RON

  Preţ special: 27,00 RON

  "Calea budismului tibetan" constituie o trecere în revistă a principalelor aspecte ale uneia dintre cele mai interesante ramuri ale religiei şi înţelepciunii orientale.

  Cartea este un ghid clar şi precis despre modalităţile în care putem pune capăt suferinţei şi descoperi fericirea, întocmit de cel mai vestit maestru spiritual budist al zilelor noastre: Sanctitatea Sa Dalai Lama al XIV lea.

  În această lucrare impregnată de spirit, Dalai Lama descrie cum poate contribui religia la binele omenirii şi accentuează rostul aplicării raţionale a preceptelor religioase şi a înţelegerii adevăratelor nevoi ale umanităţii.

  Renumit pentru chipul său mereu surâzător şi mesajul lui de iubire, compasiune şi pace, Dalai Lama explică aici pe îndelete rolul Dharmei - educaţia, scopul şi mijloacele generării minţii iluminate şi etapele eliberării minţii de aspectele neesenţiale ale căutării adevărului. "Cele trei aspecte principale ale căii“ şi "Stadiile căii spre iluminare“, bazate pe realizările şi experienţa lui Je Tsongkhapa (faimos erudit în materie de budism tibetan), sunt, de asemenea, descrise în amănunt de Dalai Lama.

  Cartea de faţă reprezintă, aşadar, un material excelent pentru formarea unei imagini relevante asupra nucleului învăţăturilor budismului tibetan.

  Vezi mai mult
 7. Mistici din Carpati

  MISTICI DIN CARPAŢI ŞI ALŢI OAMENI SLĂVIŢI DIN ISTORIA MÂNTUIRII ( vol.II )

  de Vasile Andru

  Preţ normal: 19,90 RON

  Preţ special: 18,00 RON

  „Niciodată n-o să ating nivelul spiritual pe care l-am avut în închisori“, spunea un mistic proeminent de la „Rugul Aprins“, care, în ani mulţi de temniţă, prin exerciţii spirituale, a supravieţuit şi a descoperit vastitatea vieţii interioare.

  Asceţii închisorilor şi Fericiţi cei prigoniţi sunt titluri care prefigurează o dimensiune românească a misticii din vremea regimului totalitar.

  Volumul II conţine 12 chipuri de personalităţi harismatice. Printre acestea: Pr. Arsenie Boca, Monseniorul Vladimir Ghika, Ioan cel Străin, Sandu Tudor, Vasile Voiculescu, N. Steinhardt. Dar şi câteva ascete, având „mintea care L-a descoperit pe Dumnezeu“, cum de- fineşte Maxim Mărturisitorul „mintea de bărbat“.

  Vasile Andru scrie cu vocaţie de prozator şi de iniţiat în lucrarea Misticii creştine.

  Cartea are şi o intenţie practică: ea dezvăluie taina personală a aleşilor, ca posibilă cale demnă de urmat pentru neofitul, adică „prospătul iluminat“, de astăzi.

  Vezi mai mult
 8. Mistici din Carpati

  MISTICI DIN CARPAŢI ŞI ALŢI OAMENI SLĂVIŢI DIN ISTORIA MÂNTUIRII ( vol.III )

  de Vasile Andru

  Preţ normal: 19,90 RON

  Preţ special: 18,00 RON

  După asceţii închisorilor vine timpul înţelepţilor.

  Câte chipuri ale înţelepciunii există?

  Nuanţând, zicem că există atâtea chipuri câţi înţelepţi.În esenţă, există trei chipuri: sophia, phronesis, synesis.

  Sophia este bazată pe cunoaşterea divină, ca să-ţi desăvârşeşti viaţa în armonie cu Thelema Su („Voia Ta“).

  Phronesis înseamnă „prudenţă“.

  Synesis înseamnă „judecată“.

  Românii mireni mizează pe phronesis, ne lăudăm noi. Înţelepţii mănăstirilor mizează pe sophia, iar în practică, pe rugăciunea minţii. Aceasta, în condiţii ştiute de un îndrumător niptic, duce la extensia conştiinţei până la suprafiresc, până la theosis.

  Vasile Andru şi-a construit această carte în 17 ani.

  O „ciornă“ a ei s-a publicat în anii nouăzeci. De atunci s-au adăugat capitole şi revelări, întregind un tablou expresiv, o schiţă de epopee soteriologică, având ca posibil motto un aforism filocalic: Raiule, noi te putem dobândi, dar nu te putem înţelege!

  Vezi mai mult
 9. Mistici si magicieni in Tibet

  MISTICI ŞI MAGICIENI ÎN TIBET

  de Alexandra David Néel

  Preţ normal: 27,95 RON

  Preţ special: 26,50 RON

  Fascinată de civilizaţia orientală, Alexandra David-Neel călătoreşte în anii 1920 în Tibet, pentru a afla mai multe despre lamaism.

  În peregrinările sale, vede oameni care reuşesc să leviteze, să comunice telepatic sau să meargă pe apă, îl întâlneşte pe Dalai Lama şi descoperă perspectiva tibetanilor asupra morţii şi a vieţii de apoi.

  Asista la exorcisme şi miracole şi cunoaşte personaje dintre cele mai stranii – mistici, vrajitori, eremiti, alergători lung-gom-pa, aşa-zişi „Buddha vii” şi mâncători de „suflu vital”.

  Astfel, descoperă că fenomenele metapsihice, stranii pentru gândirea occidentală, pot fi explicate prin teoriile mistice şi antrenamentul spiritual practicat în Tibet.

  Cartea sa, "Mistici si magicieni in Tibet", ofer[ mărturii tulburătoare, schimbând radical perspectiva asupra lumii „de dincolo de noi”.

  Vezi mai mult
 10. Intalniri cu maestri si vizionari

  ÎNTÂLNIRI CU MAEŞTRI ŞI VIZIONARI

  de Vasile Andru

  Preţ normal: 19,90 RON

  Preţ special: 17,50 RON

  Când ajung într-un loc nou, pe planetă, întreb cine-i înţeleptul locului. Vreau să-l întâlnesc pe înţeleptul locului.

  Întrebat de ce călătoreşte atât de frecvent în Occident, Dalai Lama a răspuns: Să mă întâlnesc cu înţelepții Occidentului!... Unii s-au mirat, crezând că numai Asia are maeştri şi vizionari. Dar ei sunt şi-n Grecia, şi-n Franța, şi-n Canada, şi-n România... Uneori sunt nevăzuţi, sub ochii noştri acoperiţi de un voal.

  Călătoria inițiatică este un mod de ridicare a voalului. Iniţiere înseamnă saltul de la simţuri la duh; înseamnă a face experienţa unor stări superioare de conştiinţă. Iniţierea presupune relaţia maestru-ucenic, askesis şi mutare a minţii spre altă dimensiune.

  Şocul iniţiatic, sau mutarea minţii pot surveni fie prin mitul locului sacru, fie prin prestigiul legendar al unor aleşi: un magistru harismatic te promovează în har, îţi sporeşte milivoltajul mental, indicele noetic....

  Când evoci sau întâlneşti un mahatma precum Swami Vishnudevananda sau un avva precum Teofil Părăian intri în rezonanţă cu un fluid energetic al lui; mintea ta ia forma imaginii evocate, ai putea face saltul de la biosferă la noosferă, de la informaţional la revelatoriu. “

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 20

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină