Knowledge is everything

Carti

3 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Sectiunea de aur

  SECŢIUNEA DE AUR Povestea lui phi, cel mai uimitor număr

  de Mario Livio

  Preţ normal: 35,00 RON

  Preţ special: 34,00 RON

  Mario Livio, astrofizician de marcă, ne invită la o călătorie captivantă în lumea matematicii şi fizicii, dar şi în cea a artei, arhitecturii sau biologiei, pentru a ne spune povestea unui număr despre s-a crezut că dezvăluie "mâna lui Dumnezeu“.

  Ideea că universul e guvernat de numere a fascinat, începând cu Pitagora, pe matematicieni, fizicieni, filozofi sau teologi.

  Probabil că nici un număr nu ilustrează mai bine această idee şi nu a fost înconjurat de atâta faimă şi mister ca numărul phi, cunoscut şi sub numele de „secţiunea de aur″.

  Definit de Euclid cu mai bine de două mii de ani în urmă, phi (1,618...) pare implicat peste tot în natură: de la cochiliile melcilor şi dispunerea petalelor florilor, până la forma galaxiilor. Nici artele plastice sau muzica nu rămân în afara "razei de acţiune“ a uimitorului număr.

  S-au făcut nenumărate speculaţii despre prezenţa Secţiunii de aur în construcţia piramidelor sau a Partenonului, ori în picturile lui Leonardo da Vinci.

  Vezi mai mult
 2. Despre numere

  DESPRE NUMERE Principiile, esenţa şi puterea lor

  de Louis Claude de Saint-Martin

  Preţ normal: 24,00 RON

  Preţ special: 21,50 RON

  În această carte ne propunem să prezentăm – după ce am cercetat tratatele lui Saint-Martin şi am păstrat terminologia lui – doctrina sa generală referitoare la filosofia numerelor.

  Numerele reprezintă translaţia abreviată sau limbajul concis al acelor adevăruri şi acelor legi al căror text şi concepţie sunt în Dumnezeu, om şi Natură.

  Trebuie să ne păzim să facem separarea numerelor de ideea reprezentată de fiecare dintre ele, pentru că atunci ele îşi vor pierde toate virtuţile lor, devenind precum sintaxa unei limbi ale cărei cuvinte ne sunt necunoscute.

  Caracterul fiecărui număr al decadei trebuie să fie descoperit prin operaţia specifică, de care el este unit şi de obiectul al cărui număr el este. De aici decurge faptul că virtutea fiinţelor nu rezidă în numere, ci acele numere există în virtutea acelor fiinţe care derivă din ele.

  Cu ajutorul inteligenţei omeneşti pot fi obţinute avantaje imense din folosirea corespunzătoare a numerelor.

  Vezi mai mult
 3. Ciclicitate,tipare si evolutie

  CICLICITATE, TIPARE ŞI EVOLUŢIE Mecanismele Astro-Numerologiei previzionale

  de Barbara Băcăuanu

  Preţ normal: 27,25 RON

  Preţ special: 24,50 RON

  Lucrul cu ajutorul ciclurilor planetare asigură o perspectivă amplă asupra evoluţiei în timp a unei persoane sau a unui eveniment.

  A cunoaşte şi a decodifica mesajul vibraţional al fiecărui ciclu personal în parte, reprezintă o armă foarte puternică pentru acela care doreşte să trăiască în armonie cu ritmurile naturale ale vieţii, pentru acela care ştie când trebuie să acţioneze sau când să aştepte şi să planifice, astfel încât evoluţia sa şi drumul spre mai bine să nu întâmpine dificultăţi.

  Legile cosmice, geometria sacră, numărul de aur şi vibraţiile numerice sunt concepte foarte vechi, pe care oamenii le cunoşteau şi le aplicau în viaţa de zi cu zi cu naturaleţe.

  Agitaţia lumii moderne, haosul şi îndepărtarea de fiinţa noastră spirituală, au făcut din ele idei abstracte, puerile sau de neconceput.

  Este bine să ni le aducem aminte şi să le integrăm în sistemul nostru de conştientizare, deoarece nimic nu poate fi mai firesc decât armonia, iar armonia nu poate fi creată decât prin respectarea legilor de bază.

  Vezi mai mult

3 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină