Knowledge is everything

Carti

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 13

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Flora medicinala a Romaniei

  FLORA MEDICINALA A ROMANIEI

  de Aurel Ardelean, Gheorghe Mohan

  Preţ normal: 79,90 RON

  Preţ special: 75,50 RON

  Boala este văzută astăzi ca un dezechilibru, care apare între om şi mediul înconjurător, între componentele energetice ale sale sau între sistemele de organizare ale fiinţei umane. Acest dezacord, care afectează uneori însăşi viaţa, se poate remedia apelând la terapia naturistă care foloseşte agenţii naturali ca: apa, lumina, mişcarea, căldura, frigul, alimentaţia, plantele. În lume, se înregistrează o revenire spectaculoasă la medicina naturistă, homeopatică şi, mai ales, la fitoterapie. Fitoterapia utilizează în tratarea afecţiunilor produsele vegetale obţinute din plantele medicinale. Produsele de origine vegetală sunt preferate, deoarece sunt uşor asimilate, bine tolerate de organism, nu produc efecte secundare, nu dau reacţii adverse nedorite şi nu determină obişnuinţa. Se ştie că flora României cuprinde 3.600 de specii din care circa 360 de specii sunt utilizate în tratarea diverselor afecţiuni. Lucrarea de faţă este o mică enciclopedie care prezintă în ordine sistematică (taxonomică) 357 de specii de plante, atât din flora spontană cât şi din cea cultivată, utilizate în tratarea diverselor afecţiuni ale organismului uman. Alături de plantele medicinale apar şi diverse legume şi fructe, care în asociere pot avea efecte benefice. Aurel Ardelean este absolvent al Facultăţii de Biologie, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, doctor în ştiinte biologice, specializarea Geobotanică, conducator de doctorat în acelaşi domeniu. În anul 1981 a obţinut premiul “Emanuel Teodorescu” al Academiei Române. Rezultatele cercetării în domeniul geobotanicii şi biologiei celulare şi moleculare au fost publicate în 4 monografii, 44 de cărţi de specialitate, manuale şi atlase, peste 300 de articole publicate în ţară şi în străinătate. Gheorghe Mohan este absolventul Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Biologie - promoţia 1965; doctor în ştiinte biologice, cercetator principal I la Grădina Botanică “D. Brandza” a Universităţii din Bucureşti si profesor universitar la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, disciplina de Botanică Sistematică. Este autor si coautor a peste 80 de cărţi (enciclopedii, determinatoare, atlase, manuale şcolare), numeroase articole şi studii de specialitate (taxonomie vegetală, ocrotirea naturii, fitoterapie, istoria biologiei) publicate în ţară şi în străinătate. Vezi mai mult
 2. Sa ne tratam singuri

  SĂ NE TRATĂM SINGURI Ghid de terapie naturistă

  de Fănică Voinea Ene

  Preţ normal: 26,90 RON

  Preţ special: 21,50 RON

  Cartea descrie procedee de terapie naturistă, folosind mijloace curative simple şi ieftine, aflate la îndemâna oricui şi uşor de preparat în gospodărie.

  Autorul prezintă la începutul lucrării procedeele de autodiagnostic (aspectul pielii, al feţei şi al limbii, pulsul, grupele sangvine, zodia etc) enumerând apoi remediile naturale şi proprietăţile lor (plante medicinale, produse apicole, argilă, cereale, preparate animaliere, automasaj şi reflexoterapie, regim alimentar ş.a.), precum şi modalitatea practică de aplicare a tratamentului.

  Ghidul terapeutic din a doua parte a cărţii descrie tratamentele naturiste pentru bătrâneţe, boli cardio- şi cerebrovasculare, cancer, diabet zaharat, obezitate şi alte afecţiuni (abces dentar, acnee, afte, alergii, anemii, arsuri etc.).

   

  Vezi mai mult
 3. Ajuta-te singur in caz de atac de panica

  AJUTĂ-TE SINGUR ÎN CAZ DE ATAC DE PANICĂ

  de Radu Vrasti

  Preţ normal: 26,90 RON

  Preţ special: 25,50 RON

  "Ajută-te singur în caz de atac de panică" este o carte prietenoasă şi accesibilă, destinată pentru a sprijini persoanele care au suferit sau suferă atacuri de panică. Aceste persoane caută de cele mai multe ori cu disperare un ajutor calificat, dar nu le este uşor să îl găsească.

  Nu de puţine ori „specialiştii” încearcă să profite de pe urma pacienţilor, căutând să îi „lege” de ei pentru a obţine beneficii materiale.

  Cartea de faţă este scrisă din perspectiva unei persoane afectate de atacuri de panică – Veronica – şi are menirea de a-i ajuta pe cititori să devină independenţi de medic, să ducă o viaţă cât se poate de normală.

  Bineînţeles, cartea nu elimină necesitatea consultării unui specialist atunci când cazul este grav, dar metodele şi exerciţiile expuse în ea sunt utile pentru orice pacient.

  Vezi mai mult
 4. Imparatul tuturor bolilor

  ÎMPĂRATUL TUTUROR BOLILOR O biografie a cancerului

  de Siddartha Mukherjee

  Preţ normal: 49,90 RON

  Preţ special: 45,00 RON

  "Împăratul tuturor bolilor" este o biografie a cancerului – excepţională şi profund umană – de la primele sale atestări documentare cu mii de ani în urmă până la bătăliile eroice ale secolului XX, menite să-l trateze, să-l controleze şi să-l cucerească printr-o nouă şi deplină înţelegere a esenţei sale.

  Medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat, Siddhartha Mukherjee studiază cancerul cu precizia specialistului în biologie celulară, prin perspectiva istoricului şi cu pasiunea biografului.

  Rezultatul este o cronică elocventă şi uluitor de lucidă a unei maladii care face victime de mai bine de 5 000 de ani.

  Povestea cancerului este istoria inteligenţei omului, a curajului şi a perseverenţei sale, după cum este şi cea a orgoliului, a paternalismului şi a ipotezelor greşite. Mukherjee relatează secole de descoperiri, obstacole, victorii şi decese văzute prin ochii medicilor dinaintea lui, care au luptat cu un adversar infinit mai ingenios decât ei şi pe care, cu trei decenii în urmă, credeau că l-au înfrânt printr-un război total.

  Cartea se citeşte ca un thriller în care personajul principal este cancerul. Începând cu regina persană Atossa, al cărei sclav grec i-a tăiat sânul canceros, până în secolul al XIX-lea, bolnavii care au fost supuşi unor procedee de radio – sau chimioterapie primitive, până la pacienta cu leucemie a lui Mukherjee, Caria, împăratul tuturor bolilor vorbeşte despre oameni care au acceptat regimuri draconice pentru a supravieţui şi pentru a ne face pe noi să înţelegem secretele acestei maladii clasice. Emoţionantă, stimulantă şi surprinzătoare, împăratul tuturor bolilor oferă o privire fascinantă asupra tratamentelor viitoare ale cancerului.

  Este o carte lămuritoare, care aduce speranţă celor care se străduiesc să dezbrace cancerul de haina lui de mister.

  Vezi mai mult
 5. Leacuri stranii

  LEACURI STRANII O istorie şocantă a practicilor medicale de-a lungul veacurilor

  de Nathan Belofsky

  Preţ normal: 24,90 RON

  Preţ special: 22,40 RON

  Lucrarea inedită a lui Nathan Belofsky se concentrează asupra ideilor şi practicilor medicale acceptate de-a lungul veacurilor, pe scara largă, ale doctorilor reali, nu ale vracilor şi aproape toţi doctorii menţionaţi erau figuri medicale importante ale acelor vremuri.

  Autorul prezintă câteva dintre cele mai răspândite practici şocante sau îndoielnice din fiecare epocă, începând cu Antichitatea şi continuând cu Evul Mediu, Renaşterea, perioada modernă şi secolul al XX-lea.

  Cartea se află sub semnul insolitului şi readuce la viaţă, într-o manieră narativă şi deseori umoristică, momente mai puţin cunoscute din istoria medicinei.

  Vezi mai mult
 6. Farmacia verde

  FARMACIA VERDE

  de James A.Duke

  Preţ normal: 49,90 RON

  Preţ special: 47,90 RON

  În cele mai adânci locuri ale junglei, ale pădurilor şi ale grădinilor din lumea întreagă se ascund mii de remedii naturale eficace, în întregime lipsite de toxicitate.

  În paginile cărţii "Farmacia verde", James Duke, cel mai cunoscut expert american în domeniul plantelor medicinale, împărtăşeşte cu noi ştiinţa ascunsă a nenumăratelor sale cure naturale.

  EI ne arată cum să ameliorăm starea sănătăţii, cum să avem greutatea şi formele ideale, cum să ne recâştigăm vitalitatea emoţională, fizică şi mintală pentru a ne vindeca şi, mai presus de orice, cum să folosim plantele medicinale pentru a preveni bolile.

  "Farmacia verde" cuprinde şi instrucţiuni uşor de urmat pentru prepararea compreselor, ceaiurilor şi a infuzii lor:

  Pentru artroză: un remediu nou, în întregime natural care ia durerea cu mâna.

  Pentru afecţiunile inimii: o plantă care scade presiunea sângelui, fără efectele secundare ale medicamentelor sintetice.

  Pentru hipercolesterolemie: cereale gustoase cu o putere de scădere a colesterolului de trei ori mai mare decât tărâţele de ovăz.

  Pentru migrene: o plantă care înlătură vederea înceţoşată şi sâcâitoarele dureri de cap.

  Pentru osteoporoză: o sursă de calciu care protejează de afecţiuni întreaga structură osoasă.

  Pentru riduri: o loţiune din plante care întinereşte şi luminează tenul.

  Vezi mai mult
 7. Dieta Dodo

  DIETA DODO - O ZI DA, O ZI BA rezultate rapide, pierdere permanentă în greutate şi zile fără stres

  de Drew Price

  Preţ normal: 34,90 RON

  Preţ special: 31,40 RON

  Scopul acestei cărţi este dublu:

  - Primul este de a vă ajuta să vă clădiţi un fizic nou-nouţ - cel zvelt şi atletic pe care îl caută majoritatea oamenilor - într-o manieră simplă şi durabilă. DODO nu e un "plan de slăbire, mărime universală", ci un stil de a mânca ce poate fi adaptat pentru a se potrivi nevoilor şi ţelurilor individuale.

  - Al doilea obiectiv este să îndeplinească acest lucru susţinând o schimbare persistentă, ceea ce înseamnă că îmbunătăţirea sănătăţii şi a fizicului sunt modificări durabile, nu se pierd de pe o zi pe alta.

  Veţi primi informaţiile practice de care aveţi nevoie pentru a obţine cât mai multe de la acest stil alimentar şi pentru a evita capcanele cele mai des întâlnite. Veţi găsi aici planuri alimentare flexibile, sfaturi despre cumpărarea şi prepararea alimentelor, pentru a face rezultatele bune uşor de obţinut.

  Eficacitatea dietei DODO - dieta cu "zile da" şi "zile ba" - constă în faptul că, fiind atât de flexibilă, poate fi folosită într-o diversitate de moduri pentru a vă atinge obiectivele.

  Vezi mai mult
 8. Regim naturist de slabire

  REGIM NATURIST DE SLĂBIRE

  de Fănică Voinea Ene

  Preţ normal: 26,90 RON

  Preţ special: 23,00 RON

  Pornind de la rezultatele unor cercetări şi experimente îndelungate în domeniul alimentaţiei, Fănică-Voinea Ene, renumit specialist în medicină complementară, ne demonstrează că numai o dietă naturistă ne poate conduce spre o pierdere în greutate lesnicioasă, cu puţine frustrări şi fără să ne afecteze sănătatea, fiindcă ea presupune consumul alimentelor integrale, aşa cum se găsesc ele pe planeta aceasta de milioane de ani, şi care au suferit puţine prelucrări termice sau chimice.

  Este o dietă bazată pe respectarea unor reguli specifice: meniul zilnic trebuie să conţină numai alimente cu calorii negative, trebuie să se consume doar ape minerale alcaline plate şi alimente alcaline; se pune accent pe consumul de grăsimi nesaturate, carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, nu trebuie să se utilizeze nutrimente glucido-lipidice şi nici asocieri de glucide cu lipide la aceeaşi masă etc.

  Vezi mai mult
 9. Medicina naturista Clinica Mayo

  MEDICINA NATURISTĂ . CLINICA MAYO O nouă abordare în folosirea celor mai eficiente terapii naturiste şi complementare

  de

  Preţ normal: 44,90 RON

  Preţ special: 38,00 RON

  Doriţi să fiţi în formă? Doriţi să trăiţi mai mult? Doriţi să arătaţi mai bine?

  Această carte reprezintă o nouă abordare în folosirea celor mai bune terapii naturiste şi complementare.

  Oricare ar fi motivul, tot mai mulţi oameni iau măsuri pentru a-şi menţine sau ameliora starea de sănătate, apelând la terapiile naturiste.

  Aceste metode sunt astăzi folosite din ce în ce mai mult, alături de cele ale medicinei convenţionale, pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a stării de bine.

  Această carte reprezintă un plan complet pentru a introduce terapiile naturiste în viaţa dumneavoastră în siguranţă şi eficient; este un ghid accesibil, uşor de înţeles, care cuprinde cele mai recente informaţii şi sfaturi practice despre beneficiile terapiilor alternative, cum ar fi suplimentele botanice, vitaminele şi mineralele, acupunctura, yoga, meditaţia şi masajul.

  De asemenea, veţi găsi date despre tratamentul naturist a 20 dintre cele mai frecvente afecţiuni.

  Medicina naturistă – Clinica Mayo vă poate ajuta să vă bucuraţi de o sănătate extraordinară.

  Vezi mai mult
 10. Calea naturala catre o sanatate de fier

  CALEA NATURALĂ CĂTRE O SĂNĂTATE DE FIER

  de Norman W. Walker

  Preţ normal: 22,90 RON

  Preţ special: 20,50 RON

  Dr. Walker a descoperit "secretul" pentru o viață lungă, sănătoasă și productivă și vă oferă posibilitatea de a vă împărtăși din "visul posibil" prin cărțile sale despre sănătate și nutriție, faimoase în toată lumea.

  SĂNĂTATEA DE FIER se poate realiza doar dacă urmăm un mod natural de viață, prin eliminare alimentelor procesate artificial și prin stimularea minții și a corpului prin gândire și nutriție adecvate.

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 13

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină