Knowledge is everything

Carti

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 16

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Cufundarea in tacere

  CUFUNDAREA ÎN TĂCERE

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 5,45 RON

  Preţ special: 4,60 RON

  Liniştea interioară este o stare de conştiinţă în sânul căreia ceva misterios, profund, începe să se arate.

  Acest „ceva” este numit vocea liniştii.. acela care reuşeşte să calmeze totul în sine, chiar oprindu-şi gândul – fiindcă în mişcarea sa, gândul face deopotrivă zgomot - va auzi această voce a liniştii care este vocea naturii sale divine.”

                                                                            Omraam Mikhaël Aїvanhov

  Vezi mai mult
 2. Natura umana si natura divina

  NATURĂ UMANĂ ŞI NATURĂ DIVINĂ

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 18,53 RON

  Preţ special: 16,50 RON

  Pentru a justifica anumite slabiciuni, auzim spunându-se deseori: „Este omenesc!”

  În realitate, daca ne gândim bine, acest „este omenesc” înseamna pur si simplu: este animalic.

  Cum putem defini aceasta natura umana?

  Omul este aceasta fiinta ambigua pe care evolutia a plasat-o la frontiera dintre doua lumi: cea animalica si cea divina.

  Natura sa este deci dubla si el trebuie sa devina constient de aceasta ambivalenta, ca sa o poata depasi. În textele sfinte sta scris: „Voi sunteti dumnezei”, aceasta dorind sa aminteasca omului prezenta unei esente superioare înradacinata în fiinta sa, pe care el trebuie sa învete sa o exprime.

  Iata adevaratul sens al destinului omenesc, ne spune Omraam Mikhael Aivanhov, si de aceea el revine mereu asupra acestui subiect, oferindu-ne metodele de exprimare pentru acesti dumnezei din noi pe care nu îi cunoastem înca.

  Vezi mai mult
 3. Pretul libertatii

  PREŢUL LIBERTĂŢII

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 5,99 RON

  Preţ special: 5,40 RON

  „Societăţile noastre interzic sau autorizează anumite fapte, anumite comportamente.

  Eu nu mă voi opri însă asupra problemei de a cunoaşte ce valorează legile umane.

  Legile despre care eu vă vorbesc sunt cele ce au fost stabilite de la origini de Inteligenţa Cosmică. Pe ele trebuie să le cunoaştem şi să le respectăm toţi pentru a ne cuceri libertatea.

  Libertatea este una dintre cele mai nobile aspiraţii ale omului şi nimic nu este mai preţios ca libertatea. Dar cucerirea ei are un preţ.”

          Omraam Mikhael Aivanhov

  Vezi mai mult
 4. Forta sexuala sau balaurul inaripat

  FORŢA SEXUALĂ SAU BALAURUL ÎNARIPAT

  de

  Preţ normal: 19,62 RON

  Preţ special: 16,67 RON

  Cunoscut ca un animal fantastic în toate mitologiile si în prezent chiar si în iconografia crestina, balaurul nu are totusi nimic dintr-o plasmuire coborâta din lumea basmului; el reprezinta simbolul fortelor instinctive ce napadesc fiinta umana.

  Iar întreaga aventura a vietii spirituale consta în a îmblânzi, a înfrâna si a orienta toate aceste forte în scopul folosirii lor ca mijloace de propulsie spre înaltele piscuri ale spiritului.

  Daca acest monstru cu coada de sarpe care scoate flacari pe nari poseda deopotriva si aripi, aceasta este dovada ca fortele pe care le încarneaza au o destinatie spirituala.

  „Forta sexuala este o energie ce poate fi comparata cu petrolul, spune Omraam Mikhael Aivanhov, nestiutorii si neîndemânaticii sunt arsi – aceasta forta arzându-le chintesenta – în vreme ce aceia care stiu sa o foloseasca, Initiati, zboara prin spatiu.”

  Iata care este semnificatia balaurului înaripat.

  Vezi mai mult
 5. Piatra filosofala

  PIATRA FILOSOFALĂ De la Evanghelii la tratatele alchimice

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 19,62 RON

  Preţ special: 17,50 RON

  „Evangheliile pot fi înţelese şi interpretate în lumina ştiinţei alchimice. În aparentă, ele se referă la ceea ce a fost viaţa unui om, Iisus, născut acum două mii de ani în Palestina; dar, în realitate, prin diferitele etape ale vieţii sale, de la naşterea şi până la moartea şi învierea sa, ele descriu şi procese alchimice.

  În ciuda faptului că a fost condamnată de clerici, alchimia a impregnat profund mistica şi ezoterismul creştin, începând din Evul Mediu.

  Dacă studiem anumite simboluri din exteriorul şi interiorul de la Notre Dame din Paris sau Notre Dame din Chartres, vom descoperi că ziditorii catedralelor posedau cunoştinţe alchimice ale căror numeroase mărturii le întâlnim în arhitectură şi în sculptură.”

                                                                  Omraam Mikhael Aivanhov

  Vezi mai mult
 6. Pacea,o sdtare de constiinta superioara

  PACEA,O STARE DE CONŞTIINŢĂ SUPERIOARĂ

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 5,99 RON

  Preţ special: 5,40 RON

  "Chiar dacă ar fi de acord să elimine armata şi tunurile, oamenii ar găsi alte mijloace pentru a se război.

  Pacea poate fi decretată şi impusă cu forţa, dar totul va reîncepe atât timp cât ei vor întreţine în sinea lor nişte cauze de război.

  Pacea este o stare de conştiinţă superioară ce o putem atinge numai lucrând să ne facem gândurile şi sentimentele mai dezinteresate, mai generoase.

  Numai astfel noi vom cunoaşte pacea şi noi vom trăi o viaţă pentru pace."

                                     Omraam Mikhael Aivanhov

  Vezi mai mult
 7. Noul pamant

  NOUL PĂMÂNT Metode, exerciţii, formule, rugăciuni

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 24,15 RON

  Preţ special: 21,75 RON

  Pentru a răspunde cerinţei de metode care se face simţită atât de mult în viaţa spirituală vom găsi adunat în acest volum un anumit număr de exerciţii simple şi eficace pe care Omraam Mikhaël Aïvanhov le-a indicat în conferinţele sale.

  Unele privesc anumite aspecte concrete ale vieţii zilnice, altele sunt activităţi cu caracter pur spiritual.

  Toate aceste metode vin din tradiţia iniţiatică ce are ca primă preocupare apariţia a ceea ce Scripturile numesc „un cer nou şi un nou pământ...” adică o schimbare în mentalitate şi în obiceiuri.

  „În limbajul Iniţiaţilor, spune Omraam Mikhaël Aïvanhov, limbajul veşnicelor simboluri, un „cer nou” înseamnă o nouă înţelegere şi o nouă filozofie, iar un „nou pământ”, atitudini noi, comportamente noi.

  Noul pământ înseamnă comportamentul care se va schimba datorită unei schimbări în idei, a unei noi filozofii. Toate metodele pe care începeţi să le învăţaţi aici reprezintă noul pământ.”

                                Omraam Mikhael Aivanhov

  Vezi mai mult
 8. In duh si in adevar

  ÎN DUH ŞI ÎN ADEVĂR

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 19,62 RON

  Preţ special: 17,00 RON

  A-L adora pe Dumnezeu în „duh” înseamnă a părăsi formele materiale care ne întemniţează şi ne împiedică să ne mişcăm liberi; iar „în adevăr” înseamnă să ne smulgem din iluzii, din aparenţe.

  «Închipuiţi-vă că se anunţă într-o zi credincioşilor din lumea întreagă: „De acum înainte nu vor mai exista locuri de cult, nici statui sau imagini sfinte, nimic material şi exterior, vă veţi închina Domnului în duh şi în adevăr”. Deodată s-ar instala vidul, ei s-ar simţi pierduţi.

  Numai o fiinţă extraordinar de evoluată poate găsi în spiritul, în sufletul ei, sanctuarul unde va pătrunde pentru a se adresa Domnului, pentru a atinge, a gusta şi a respira splendorile Cerului. Evident, o astfel de lărgire a conştiinţei este de dorit.

  Pentru cei care sunt capabili să ajungă până aici, nu există limite, fiindcă lumea sufletului şi a spiritului este cea mai frumoasă, cea mai vastă; ei pot lucra până la infinit pentru a-şi construi viitorul de fii şi fiice ale Domnului.»

                                          Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Vezi mai mult
 9. Ganduri pentru fiecare zi 2012

  GÂNDURI PENTRU FIECARE ZI - 2012

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 25,07 RON

  Preţ special: 21,30 RON

   O temă de meditaţie pentru fiecare zi a anului.

  Contrar a ceea ce mulţi îşi închipuie, spiritualitatea nu se limitează la nişte exerciţii denumite spirituale: meditaţia, rugăciunea...

  În realitate, orice activitate a vieţii zilnice poate fi spiritualizată dacă ştim să introducem în ea un element divin.

  Din nefericire, şi rugăciunea, meditaţia sau orice altă activitate denumită „spirituală” poate deveni foarte banală dacă nu este însufleţită, susţinută de un ideal sublim, un ideal superior.

  Spiritualitatea nu constă în a neglija sau a dispreţui lumea materială, ci a te strădui mereu să acţionezi cu lumina şi pentru lumină.

  Spiritualitatea înseamnă să ştii să foloseşti orice activitate, chiar şi cea mai obişnuită, mai banală, pentru a te înălţa, a te armoniza şi a te lega de Domnul.

                                           Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Vezi mai mult
 10. Hrana, o scrisoare de iubire de la creator

  HRANA, O SCRISOARE DE IUBIRE DE LA CREATOR

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 5,25 RON

  Preţ special: 4,70 RON

  "Nu aveţi timp să vă rugaţi, să meditaţi?

  Este de înţeles, dar sunteţi obligaţi zilnic să consacraţi câteva momente să vă hrăniţi. Atunci, de ce să nu profitaţi de aceste ocazii ca să vă detaşaţi de grijile voastre, de agitaţia din jur, amintindu-vă că aveţi şi un suflet şi un spirit de hrănit.

  Ce este hrana? O scrisoare de iubire. Da, o scrisoare de iubire scrisă de Creator, şi atât de multe lucruri depind de felul în care o veţi citi!

  Este scrisoarea de iubire cea mai puternică, cea mai pilduitoare, fiindcă este scris: "Eu am venit ca viaţă să aibă!" în ziua în care veţi învăţa să vă hrăniţi în mod conştient, veţi şti să descifraţi tot ceea ce Domnul v-a spus prin intermediul hranei."

                                          Omraam Mikhael Aivanhov

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 16

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină