Knowledge is everything

Carti

4 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Hidroterapia

  HIDROTERAPIA Puterea vindecătoare a apei

  de Sebastian Kneipp

  Preţ normal: 24,00 RON

  Preţ special: 21,50 RON

  Elaborată în urma unei experienţe de patruzeci şi şase de ani de studiu al calităţilor terapeutice ale apelor şi ale plantelor, dar şi de folosire propriu-zisă a apei în scopuri vindecătoare, metoda hidroterapiei a traversat numeroase etape succesive de ajustare, rafinare şi perfecţionare.

  "Lucrarea de faţă urmăreşte să prezinte mijloacele descoperite în urma rezultatelor concrete obţinute în tratarea şi vindecarea celor suferinzi. Este un ghid de folosire a duşurilor, a băilor, a saunei şi a diferitelor accesorii pentru baie şi sunt descrise principalele tratamente pentru diverse boli cu indicaţii asupra precauţiilor pe care trebuie să le luăm şi a metodelor de vindecare. În general, bolile se pot trata cu apă în patru feluri: prin abluţiuni sau spălări; prin băi; prin înfăşurări cu diverse materiale; prin duşuri sau stropiri cu apă. Medicii care sunt partizani ai curei cu apă au înfiinţat o societate pentru a propaga pe căi ştiinţifice tratamentele mele curative. Astăzi există în lume mai bine de o sută de spitale unde bolnavii sunt trataţi după metodele descrise în carte. Cât priveşte problema morţii, încă nu i-am descoperit leacul; nici măcar apa nu are privilegiul de a conferi nemurirea!"

                                         • Sebastian Kneipp

  Vezi mai mult
 2. Despre numere

  DESPRE NUMERE Principiile, esenţa şi puterea lor

  de Louis Claude de Saint-Martin

  Preţ normal: 24,00 RON

  Preţ special: 21,50 RON

  În această carte ne propunem să prezentăm – după ce am cercetat tratatele lui Saint-Martin şi am păstrat terminologia lui – doctrina sa generală referitoare la filosofia numerelor.

  Numerele reprezintă translaţia abreviată sau limbajul concis al acelor adevăruri şi acelor legi al căror text şi concepţie sunt în Dumnezeu, om şi Natură.

  Trebuie să ne păzim să facem separarea numerelor de ideea reprezentată de fiecare dintre ele, pentru că atunci ele îşi vor pierde toate virtuţile lor, devenind precum sintaxa unei limbi ale cărei cuvinte ne sunt necunoscute.

  Caracterul fiecărui număr al decadei trebuie să fie descoperit prin operaţia specifică, de care el este unit şi de obiectul al cărui număr el este. De aici decurge faptul că virtutea fiinţelor nu rezidă în numere, ci acele numere există în virtutea acelor fiinţe care derivă din ele.

  Cu ajutorul inteligenţei omeneşti pot fi obţinute avantaje imense din folosirea corespunzătoare a numerelor.

  Vezi mai mult
 3. Esenienii si manuscrisele de la Marea Moarta

  ESENIENII ŞI MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ

  de Constantin Daniel

  Preţ normal: 28,00 RON

  Preţ special: 25,50 RON

  Poate că descoperirea manuscriselor de la Marea Moartă are un înţeles simbolic pentru epoca noastră; în orice caz, ea a dus la publicarea unui număr imens de articole, de comunicări şi de cărţi.

  Cu toate acestea, legat de manuscrisele de mai sus există un mare număr de enigme, de probleme destul de obscure care nu au putut fi dezlegate până acum. în manuscrisele de la Marea Moartă apare foarte des expresia de "secret", "mister", menţionându-se secretele divine cunoscute de divinitate, de îngeri şi de puterile cereşti, precum şi secretele "minunate" pe care esenienii sau unii dintre ei susţin că ajung să le cunoască prin revelaţie.

  Aceste secrete "minunate" par a fi experienţe extatice...

  S-a spus de multe ori că descoperirea bibliotecii pustnicilor de lângă Marea Moartă reprezintă una dintre cele mai tulburătoare realizări în domeniul arheologiei din epoca noastră.

  Credem că aserţiunea aceasta este justificată de numărul mare cie scrieri descoperite – din care nu s-au publicat decât o mică parte - şi de interesul pe care aceste texte îl reprezintă pentru istoria religiilor.

                                       Constantin Daniel

  Vezi mai mult
 4. Apocalipse apocrife ale Noului Testament

  APOCALIPSE APOCRIFE ALE NOULUI TESTAMENT

  de

  Preţ normal: 26,00 RON

  Preţ special: 23,50 RON

  Chiar dacă Biserica primară şi-a exercitat adecvat discernământul iar canonul Noului Testament a fost repede recunoscut şi universal acceptat, totuşi scrierile apocrife care au circulat în paralel cu cele canonice au exercitat o influenţă profundă (mai ales în epoca medievală) asupra gândirii şi artei creştine.

  Scopul literaturii apocaliptice este de a face cunoscută oamenilor o revelaţie divină.

  Urmărind un scop precis, Dumnezeu descoperă anumite lucruri tainice unor oameni aleşi.

  Această dezvăluire se petrece în viziuni date direct profeţilor sau este mijlocită de o fiinţă cerească. Principala caracteristică a scrierilor apocaliptice este viziunea profetică asupra sfârşitului lumii, modul în care se va exercita judecata lui Dumnezeu şi care va fi soarta oamenilor în urma acestei Judecăţi.

  Pentru aceasta este folosită o imagerie bogată iar parabola şi elementele de mister sunt atotprezente.

  Documentele cuprinse în volumul de faţă (Apocalipsa lui Moise; Apocalipsa lui Ezdra; Apocalipsa lui Pavel; Revelaţia lui Ioan Teologul; Cartea lui Ioan despre Adormirea Mariei; Apocalipsa lui Petru, Apocalipsa Fecioarei; Apocalipsa lui Zedra) sunt valoroase pentru că ne permit să surprindem licăriri ale stării de conştiinţă şi ale modurilor de gândire creştine din primele secole.

  Vezi mai mult

4 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină