Knowledge is everything

Carti

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 36

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Activarea chakrei inimii

  ACTIVAREA CHAKREI INIMII

  de Florin Lowndes

  Preţ normal: 26,00 RON

  Preţ special: 22,00 RON

  Meditaţia, ca bază a oricărei căi spirituale de dezvoltare, are nevoie, aşa cum s-a exprimat şi Rudolf Steiner, să fie «însoţită» sau «fundamentată» de exerciţii spirituale ce trebuie practicate întotdeauna în concordanţă cu aceasta, pentru a proteja conştienţa normală individuală de posibilele pericole ale practicării meditaţiei.Aceste exerciţii oferă protecţie prin dezvoltarea unei certitudini şi unei forţe interioare. Florin Lowndes descrie detaliat aceste exerciţii fundamentale şi oferă sugestii privind practicarea lor. Lucrarea este un ghid ce aruncă o nouă lumină asupra multor aspecte ale acestui subiect, oferind în acelaşi timp încurajări şi stimulându-i pe cei care caută o cale modernă de dezvoltare spirituală. Vezi mai mult
 2. A trai cu durerea

  A TRĂI CU DUREREA

  de Iris Paxino

  Preţ normal: 23,00 RON

  Preţ special: 19,50 RON

  Ce este durerea?

  Cum învăţăm s-o înţelegem şi să o scoatem la capăt cu ea?

  Iris Paxino descrie diversele forme ale durerii: trupească şi psihică.

  Ne spune că noi oamenii nu am putea să ne descurcăm fără capacitatea de a resimţi durerea, dar ne arată şi cum putem trăi cu durerea ca fenomen limită. Durerea ne însoţeşte în viaţă şi îşi imprimă numeroasele ei nuanţe şi culori în biografia fiecăruia dintre noi.

  Durerea contribuie extrem de mult, în mod definitoriu, la existenţa omenească, ne poate ameninţa traiul, dar în acelaşi timp ne poate dezvălui cele mai profunde taine ale umanităţii.

  Caracterul ei inabordabil şi prezenţa sa indiscutabilă determină necesitatea de a găsi o cale de acomodare cu ea.

  Vezi mai mult
 3. Apocalipsa Metamorfoza Pamantului

  APOCALIPSA : METAMORFOZA PĂMÂNTULUI - o mineralogie ocultă

  de Friedrich Benesch

  Preţ normal: 55,00 RON

  Preţ special: 50,00 RON

  „În Apocalipsa lui Ioan, lumile şi fiinţele spirituale apar în imagini ale lumii sensibile şi ca imagini ale regnului mineral. [ ... ] Imaginile minerale lor din Apocalipsă sunt realităţi, ca şi mineralele de pe Pământ.

  Ele nu sunt realităţi esenţiale, ci manifestarea unei realităţi esenţiale. Aşadar, în realitate, ele sunt amândouă revelatoare, mineralul palpabil şi imaginea în spirit se revelează reciproc.

  Pentru a exprima fundamentul comun al fenomenelor, ceea ce reprezintă obiectul manifestării sensibile şi al cercetării ştiinţifice privind ştiinţele naturii este expus în această scriere, comparativ cu formulările din Apocalipsa lui Ioan, în aşa fel, încât cele două, reunite, să poată duce la o întâlnire cu esenţa.

  Este vorba, aşadar, după cum am spus, de o «mineralogie ocultă». Pe căile ei se poate încerca reîntâlnirea omului cu fiinţa minerale lor, în aşa fel încât din ele să poată strălumina realitatea şi viitorul.”

                                  Friedrich Benesch

  Vezi mai mult
 4. Misteriile pastorilor si ale magilor in lumina antroposofiei

  MISTERIILE PĂSTORILOR ŞI ALE MAGILOR ÎN LUMINA ANTROPOSOFIEI

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 9,00 RON

  Preţ special: 7,65 RON

  În epoca noastră Antroposofia, ca sinteza adevărată a celor două căi, calea magilor şi calea păstorilor sau, ceea ce este acelaşi lucru, a curentelor misteriale nordic şi sudic, este reprezentanta Sophiei în epoca sufletului conştientei. Ba mai mult, fără ea este imposibil să se dobândească în mod real forţele Sophiei. Şi omenirea nu are azi mai multă nevoie de nimic altceva decât de aceste forţe ale Sophiei fiindcă numai ele îi dau posibilitatea de a-l întâlni în mod conştient pe Christosul eteric. Vezi mai mult
 5. Moise

  MOISE. DE LA MISTERIILE EGIPTULUI LA JUDECĂTORII LUI ISRAEL

  de Emil Bock

  Preţ normal: 34,00 RON

  Preţ special: 29,50 RON

  În această lucrare, Emil Bock trasează o paralelă între cercetările spirituale şi textele antice, revelând astfel istoria esoterică a lui Moise.

  Ideile antroposofice ale lui Rudolf Steiner permit autorului să vadă epoca lui Moise drept un mare punct de cotitură în istoria spirituală a omenirii, care a influenţat întreaga umanitate şi a modelat conştienţa tuturor epocilor ulterioare.

  Cartea lui Emil Bock este astfel un apel adresat omenirii pentru a redobândi capacităţile experienţei spirituale.

  Vezi mai mult
 6. Tatal nostru

  TATĂL NOSTRU Cuvântul viu al lui Dumnezeu

  de Judith von Halle

  Preţ normal: 14,00 RON

  Preţ special: 13,00 RON

  Tatăl nostru este o rugăciune singulară, incomparabilă, nefiind creată prin vreun gând ori sentiment, sau ca urmare a oficierii unei iniţieri. Ea a emanat ca rugăciune unică a omenirii direct din gura acelei fiinţe umane în care se întrupase divinitatea. Această rugăciune a fost rostită de Logosul însuşi. Este Cuvântul rostit al lui Dumnezeu, care a putut pătrunde prin urechile fizice în inimile oamenilor de la Răspântia Vremurilor. Caracteristici Vezi mai mult
 7. Omul la pragul lumii spirituale

  OMUL LA PRAGUL LUMII SPIRITUALE. Provocările dezvoltării interioare

  de Bernard Lievegoed

  Preţ normal: 34,00 RON

  Preţ special: 28,90 RON

  Cartea psihiatrului olandez Bernard Lievegoed vorbeşte despre dezvoltarea interioară.

  Germenii creşterii interioare, care se află în orice fiinţă umană, sunt descrişi sistematic, atât pentru cei aflaţi pe calea de autocunoaştere, cât şi pentru terapeuţi.

  Sunt descrise căile antice de dezvoltare interioară – cea egip­teană şi cea nord-europeană – dar şi calea creştină rosicruciană, căile orientale şi abordarea creştină medievală.

  Autorul se apleacă  şi asupra multiplelor aspecte ale „dublului" omenesc.

  De asemenea, el examinează pe larg, din perspectivă medicală şi socială, diferiţi factori fiziologici şi psihologici în relaţia omului cu Pământul, Soarele, Luna şi planetele sistemului solar.

  Vezi mai mult
 8. Misterul lui Ioan Botezatorul si Ioan Evangheliastul

  MISTERUL LUI IOAN BOTEZĂTORUL ŞI IOAN EVANGHELIASTUL LA ÎNCEPUTUL EREI CREŞTINE

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 15,26 RON

  Preţ special: 12,75 RON

  Lucrarea prezintă, dintr-o perspectivă michaelică, cosmică, relaţia spirituală dintre apostolii lui Iisus Christos, în special dintre Ioan Botezătorul şi Ioan Evanghelistul, pe baza cercetărilor spirituale ale lui Rudolf Steiner prezentate în ciclul de conferinţe care analizează contextele karmice în care au acţionat aceste mari individualităţi contemporane Misteriului de pe Golgota.

  Vezi mai mult
 9. Rudolf Steiner si Evanghelia a Cincea

  RUDOLF STEINER ŞI EVANGHELIA A CINCEA

  de Peter Selg

  Preţ normal: 27,00 RON

  Preţ special: 24,50 RON

  Evanghelia a Cincea a însemnat un enorm dar spiritual nu numai pentru antroposofie, ci şi pentru creştinism: o descriere concretă, sensibilă a Misteriului de pe Golgota.

  Rudolf Steiner a susţinut conferinţe despre Evanghelia a Cincea în mai multe oraşe germane, dar în fiecare dintre acestea a întâmpinat aceeaşi „apatie”.

  În cartea sa, Peter Selg spune povestea acestor conferinţe, a contextului în care au avut loc şi a celor mai importante episoade. El pune în context citatele şi le explică într-un mod profund şi accesibil.

  Cartea este un ghid util de meditaţie pentru cei care au citit deja conferinţele lui Rudolf Steiner despre Evanghelia a Cincea, iar pentru cei care nu le-au citit încă este un îndemn la lectură.

  Cei nefamiliarizaţi cu gândirea lui Rudolf Steiner, dar care caută o cale către Iisus Christos şi creştinism, vor descoperi o nouă perspectivă de abordare.

  Vezi mai mult
 10. Calatorii in timp

  CĂLĂTORII ÎN TIMP O contraimagine a cercetării spirituale antroposofice

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 35,00 RON

  Preţ special: 30,50 RON

  În timpul nostru există diverse curente oculte, religioase şi tendinţe mistice care îşi fac simţită prezenţa în cadrul mişcării antroposofice. Unele dintre ele sunt cunoscute de mai mult timp, altele au apărut recent.

  Acest lucru ridică o importantă, poate chiar decisivă problemă pentru viitorul antroposofiei.

  Unul dintre aceste curente, care are destul de mulţi suporteri printre antroposofi, este analizat aici, în lumina întrebării cât de departe poate merge amestecul lor în problemele antroposofiei fără a se ţine seama de rezultatul cercetărilor de ştiinţă spirituală ale lui Rudolf Steiner.

  Faptele invocate pot reprezenta baza pentru o judecată independentă a cititorului.

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 36

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină