Knowledge is everything

Carti

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 39

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. A trai cu durerea

  A TRĂI CU DUREREA

  de Iris Paxino

  Preţ normal: 23,00 RON

  Preţ special: 19,50 RON

  Ce este durerea?

  Cum învăţăm s-o înţelegem şi să o scoatem la capăt cu ea?

  Iris Paxino descrie diversele forme ale durerii: trupească şi psihică.

  Ne spune că noi oamenii nu am putea să ne descurcăm fără capacitatea de a resimţi durerea, dar ne arată şi cum putem trăi cu durerea ca fenomen limită. Durerea ne însoţeşte în viaţă şi îşi imprimă numeroasele ei nuanţe şi culori în biografia fiecăruia dintre noi.

  Durerea contribuie extrem de mult, în mod definitoriu, la existenţa omenească, ne poate ameninţa traiul, dar în acelaşi timp ne poate dezvălui cele mai profunde taine ale umanităţii.

  Caracterul ei inabordabil şi prezenţa sa indiscutabilă determină necesitatea de a găsi o cale de acomodare cu ea.

  Vezi mai mult
 2. Activarea chakrei inimii

  ACTIVAREA CHAKREI INIMII

  de Florin Lowndes

  Preţ normal: 26,00 RON

  Preţ special: 22,00 RON

  Meditaţia, ca bază a oricărei căi spirituale de dezvoltare, are nevoie, aşa cum s-a exprimat şi Rudolf Steiner, să fie «însoţită» sau «fundamentată» de exerciţii spirituale ce trebuie practicate întotdeauna în concordanţă cu aceasta, pentru a proteja conştienţa normală individuală de posibilele pericole ale practicării meditaţiei.Aceste exerciţii oferă protecţie prin dezvoltarea unei certitudini şi unei forţe interioare. Florin Lowndes descrie detaliat aceste exerciţii fundamentale şi oferă sugestii privind practicarea lor. Lucrarea este un ghid ce aruncă o nouă lumină asupra multor aspecte ale acestui subiect, oferind în acelaşi timp încurajări şi stimulându-i pe cei care caută o cale modernă de dezvoltare spirituală. Vezi mai mult
 3. Intalnirea cu fiinta antroposofia

  ÎNTÂLNIREA CU FIINŢA ANTROPOSOFIA Căderea din Paradis şi calea alchimică de înălţare

  de Adriana Koulias

  Preţ normal: 30,00 RON

  Preţ special: 25,50 RON

  Acest prim volum cuprinde conferinţe susţinute de Adriana Koulias în Australia şi în alte ţări între anii 2004 şi 2009.

  În aceste conferinţe, ea oferă o înţelegere originală şi vie a mai multor teme de interes, o înţelegere rezultată din studiul intensiv al antroposofiei şi din parcurgerea căii de iniţiere fundamentate de Rudolf Steiner.

  Ea aduce un suflu nou în cunoaşterea vechilor misterii, prin explorarea lor din perspectivă antroposofică, şi, în acelaşi timp, pune într-o lumină mai clară Noile Misterii Christice, printre care sunt de menţionat Sufletul Nathanic, Sophia Cerească şi Fiinţa Anthroposophia.

  Conferinţele sale au la bază o cercetare temeinică şi meticuloasă şi sunt prezentate într-o formă accesibilă, logică şi plină de căldură.

  Vezi mai mult
 4. Misteriile pastorilor si ale magilor in lumina antroposofiei

  MISTERIILE PĂSTORILOR ŞI ALE MAGILOR ÎN LUMINA ANTROPOSOFIEI

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 9,00 RON

  Preţ special: 7,65 RON

  În epoca noastră Antroposofia, ca sinteza adevărată a celor două căi, calea magilor şi calea păstorilor sau, ceea ce este acelaşi lucru, a curentelor misteriale nordic şi sudic, este reprezentanta Sophiei în epoca sufletului conştientei. Ba mai mult, fără ea este imposibil să se dobândească în mod real forţele Sophiei. Şi omenirea nu are azi mai multă nevoie de nimic altceva decât de aceste forţe ale Sophiei fiindcă numai ele îi dau posibilitatea de a-l întâlni în mod conştient pe Christosul eteric. Vezi mai mult
 5. Ciclul anual ca drum de initiere pentru trairea fiintei lui christos

  CICLUL ANUAL CA DRUM DE INIŢIERE PENTRU TRĂIREA FIINŢEI LUI CHRISTOS O analiză esoterică a sărbătorilor de peste an

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 59,00 RON

  Preţ special: 52,00 RON

  În vechime, ca urmare a trăirii în ciclul anual al naturii, oamenii posedau o cunoaştere a temeliilor spirituale ale lumii.

  În lucrarea de faţă, Sergej O. Prokofieff demonstrează necesitatea ca această cunoaştere să fie redobândită, însă în mod liber şi conştient, printr-o contopire cu esenţa spirituală a ciclului anual.

  Participarea lăuntrică, în sens esoteric, la principalele sărbători creştine – ziua arhanghelului Michael, Crăciunul, Epifania, Paştele, Înălţarea, Sânzienele şi Rusaliile –, reflectând ritmul macrocosmic al Pământului, poate constitui o cale modernă de iniţiere prin care să ne apropiem de Christos, care se revelează astăzi în domeniul etericului.

  Vezi mai mult
 6. Isis Maria Sophia

  ISIS MARIA SOPHIA

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 29,00 RON

  Preţ special: 24,65 RON

  Renaşterea femininului ne înconjoară în multe forme, de la mişcarea globală pentru drepturile femeilor până la un interes reînnoit pentru spiritualitatea feminină, Zeiţa şi Maica Divină. Care este semnificaţia spirituală a acestei renaşteri? Care este divinul feminin? Cine este ea? Pentru Rudolf Steiner ea este Antroposofia (sau Înţelepciunea divină) care a descins din lumea spirituală şi a trecut prin omenire, pentru a deveni acum scopul şi arhetipul înţelepciunii umane în Cosmos. Cartea conţine cele mai multe referinţe ale lui Steiner despre Sophia. Ni se relevă preocupat de naşterea Sophiei, a Noii Isis şi a înţelepciunii divinului feminin în inimile umane de pe Pământ. Fiecare capitol explorează diferitele legături ale Sophiei: Sophia şi Isis, Sophia şi Sfântul Spirit, Sophia şi Maria, mama lui Iisus (şi Maria Magdalena), Sophia şi gnostica Achamod, Sophia şi Noua Isis. Vezi mai mult
 7. Misteriul lui Michael

  MISTERIUL LUI MICHAEL

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 35,00 RON

  Preţ special: 29,50 RON

  În anul 1879 a început actuala epocă a lui Michael.

  Misteriile lui Michael constituie cheia întregii evoluţii viitoare a Pământului, care are ca scop transformarea Pământului în noul Soare al Cosmosului nostru. Căci încă de la început Michael a fost Arhanghelul Soarelui.

  Misteriile sale sunt legate într-un mod cu totul deosebit de karma mişcării antroposofice. Antroposofia a fost pregătită suprasensibil în imperiul solar a lui Michael, ca dar pentru omenire. Această taină trebuie să fie dezvăluită astăzi. Aceasta este sarcina antroposofiei.

  Ca întemeietor al ei, Rudolf Steiner şi-a dedicat întreaga viaţă şi operă acestei misiuni.

  Meditaţia lui Michael, numită şi Imaginaţiunea lui Michael, cu care Rudolf Steiner, în ajunul sărbătorii lui Michael din anul 1924, şi-a încheiat ultima cuvântare în faţa antroposofilor, constituie punctul culminant al acestei misiuni şi în acelaşi timp testamentul acestui maestru spiritual.

  În lucrarea de faţă se prezintă, pe baza cercetărilor spirituale ale lui Rudolf Steiner, o sinteză a Misteriilor lui Michael, în strânsă legătură cu conţinutul Meditaţiei lui Michael, şi se analizează bazele spirituale ale reprezentării ei euritmice în conformitate cu formele realizate, chiar de pe patul de suferinţă, de către Rudolf Steiner.

  Vezi mai mult
 8. Cina cea de taina

  CINA CEA DE TAINĂ De la cultul precreştin la transsubstanţiere

  de Judith von Halle

  Preţ normal: 17,00 RON

  Preţ special: 15,50 RON

  În acest volum este redat evenimentul Cinei celei de Taină în multiplele sale semnificaţii, inclusiv cea esoterică.Din propria sa vieţuire spirituală, autoarea aruncă o privire asupra sărbătorii cultului iudaic de la răscrucea vremurilor şi arată, pe baza tripartiţiei Cinei – serbarea Pesah, spălarea picioarelor şi Transsubstanţierea – cum Christos, prin jertfa Sinei Sale, conduce vechea moştenire spirituală spre Noul Legământ şi prin aceasta o transformă în „prima” Cină cea de Taină. Vezi mai mult
 9. Viata interioara a Pamantului

  VIAŢA INTERIOARĂ A PĂMÂNTULUI

  de Christopher Bamford, Dennis Klocek

  Preţ normal: 31,00 RON

  Preţ special: 26,00 RON

  La începutul secolului al XX-lea, Rudolf Steiner a cercetat natura psihică, spirituală şi cosmică a interiorului Pământului. El a descris felul în care diversele straturi ale acestuia influenţează şi interacţionează cu fiinţele umane care trăiesc aici. Mai mult din punct de vedere teologic şi cosmic, Rudolf Steiner a vorbit despre straturile „Iadului”, prin care Iisus Christos a călătorit în intervalul de timp dintre Răstignire şi Înviere, unindu-se cu Pământul şi cu destinul omenesc. Cei şapte autori ai cărţii abordează, din diverse perspective, acest subiect puţin cunoscut. Ei discută felul în care forţele emanate din interiorul Pământului influenţează vremea, atmosfera, fiinţele umane, şi cum, la rândul său, comportamentul omenesc le influenţează pe acestea, demonstrând astfel că atât evoluţia Pământului, cât şi cea a omului sunt îngemănate şi trebuie gândite ca un întreg. De asemenea, ei analizează semnificaţia profundă a încarnării lui Christos, prin care Acesta S-a unit cu Pământul pentru a deveni Spiritul Pământului. Vezi mai mult
 10. Taina eului uman

  TAINA EULUI UMAN. O abordare antroposofică

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 20,00 RON

  Preţ special: 17,00 RON

  Una dintre cele mai importante, dar şi dificile chestiuni pentru cunoaştere o constituie Eul omenesc.

  Avem aici de-a face cu o constituţie ce reflectă şi cuprinde complexitatea întregului Cosmos.Fiinţa Eului omenesc este prinsă într-un proces îndelungat şi anevoios de evoluţie, pe ale cărei urme porneşte autorul în consideraţiile sale.

  El desfăşoară o largă panoramă din care se iveşte natura întreită a Eului. Apoi, inspirat de Meditaţia Pietrei Fundamentale create de Rudolf Steiner, se dedică studierii aprofundate a relaţiei dintre Eul omenesc şi Eul Divinităţii.

  În a treia parte a consideraţiilor sale, Sergej O. Prokofieff dezvoltă aspectul importanţei Eului omenesc din perspectiva christică deschisă de antroposofie prin cercetările spirituale ale lui Rudolf Steiner. Astfel, chestiunea Eului ne apare a fi problema centrală a menirii omului nu numai pe Pământ, ci în întreg Cosmosul aflat în evoluţie.

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 39

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină