Knowledge is everything

Carti

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 41

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Despre eternitatea lumii

  DESPRE ETERNITATEA LUMII

  de Toma d’Aquino

  Preţ normal: 35,00 RON

  Preţ special: 29,75 RON

  Fragmente sau tratate împreună cu cele 219 teze ale lui Siger Brabant şi Boetius din Dacia şi ale altora, condamnate în anul 1277 de episcopul Etienne al Parisului, la sfatul doctorilor, în Sfânta Scriptură.

  Această carte este dosarul unei probleme. Ea prezintă controversa medievală purtată în jurul temei eternităţii lumii.

  Am tradus sursele aristotelice ale polemicii, câte un fragment semnificativ din Plotin, Ioan Filopon, Sf. Augustin, Avencebrol, Algazel, Averroes, Avicenna, Albert cel Mare, Henri de Gand şi tratatele integrale dedicate problemei eternităţii lumii de Sf. Toma din Aquino, Siger din Brabant şi Boetius din Dacia. Am anexat dosarului polemicii în jurul eternităţi lumii textul integral al celor 219 teze ale lui Siger din Brabant şi Boetius din Dacia şi ale altora, condamnate în anul 1277 de episcopul Etienne Tempier la sfatul doctorilor în Sfânta Scriptură [...].

  Acest text este una dintre cele mai importante porţi de acces în filosofia secolului al XIII-lea.

                                                      Alexander Baumgarten

  Vezi mai mult
 2. Am gasit pe Mesia

  AM GĂSIT PE MESIA. Viaţa, faptele miraculoase şi minunatele învăţături ale Sfântului Apostol Andrei

  de

  Preţ normal: 37,00 RON

  Preţ special: 31,50 RON

  Menirea acestui volum este de a prezenta cititorului român şi de a fructifica o parte importanta din literatura documentară legată de numele şi activitatea Sfântului Apostol Andrei iar în măsura în care va fi posibil, de a urmări traseul misionar, real sau imaginar, creionat de aceste documente.

  Chiar dacă literatura legată de numele Sf. Apostol Andrei este în cea mai mare parte definită ca fiind apocrifă, considerăm că, prin cunoaşterea ei, un surplus de dragoste faţă de cel dintâi vestitor al lui Mesia şi întâiul chemat la apostolat, faţă de cel pe care îl considerăm că stă la obârşia credinţei noastre creştine, nu este de prisos.

  Sperăm că cititorii acestor texte vor putea descifra tăria credinţei care i-a animat pe Apostolii Domnului, cu precădere pe Sf. Apostol Andrei, să îşi asume asemenea lor nespus de dificila sarcină a propovăduirii mesajului Evangheliei, să-i dovedească adevărul şi temeinicia într-o lume adeseori ostilă.

  Biruinţa lor este şi a noastră, tăria credinţei lor trebuie să ne inunde inimile, chemându-ne să le urmăm exemplul.

  Vezi mai mult
 3. Orientul in lumina occidentului

  ORIENTUL ÎN LUMINA OCCIDENTULUI – Copiii lui Lucifer şi fraţii lui Christos

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 26,00 RON

  Preţ special: 22,00 RON

  Cartea reproduce ciclul de nouă conferinţe ţinute de Rudolf Steiner la München, în perioada 23-31 august 1909, care au urmat reprezentării dramei lui Edouard Schuré "Copiii lui Lucifer".

  Sunt prezentate primele trepte ale iniţierii occidentale, stadiile evoluţiei pământeşti, diferenţa dintre modurile de gândire oriental şi occidental, subliniindu-se faptul că noţiunea de istorie a pătruns în omenire prin Occident.

  Vezi mai mult
 4. Ce este si ce nu este initierea

  CE ESTE ŞI CE NU ESTE INIŢIEREA

  de Sebastian Stănculescu

  Preţ normal: 16,00 RON

  Preţ special: 14,50 RON

  Orice atitudine lipsită de răbdare, orice poftă sau dorinţă faţă de puterile spirituale sau magice încalcă principiile iniţiatice universale.

  Privind spre peisajul esoterismului actual, observăm prezenţa atitudinii moderne copilăreşti care nu mai are răbdare şi vrea totul acum, aici – dacă se poate chiar cu un minim efort –, astfel că tot mai mulţi oameni se joacă „de-a iniţierea”.

  Iniţierea aparţine, de drept, sfinţilor, maeştrilor sau învăţătorilor spirituali care au trăit în toate epocile, ducând vieţi de excepţie, fiind modele pentru cei din jur.

  Ei au lăsat în urmă seminţe care să contribuie la dezvoltarea culturală şi spirituală a întregii omeniri. Cei mai mulţi au fost atât de modeşti, încât au dorit să treacă nevăzuţi prin istorie; deseori nici numele nu şi l-au făcut cunoscut, rămânând neînţeleşi şi necunoscuţi, departe de ispita puterilor paranormale sau a renumelui.

  Acest eseu contribuie la o mai bună înţelegere a ce este cu adevărat iniţierea şi ce presupune ea în mod autentic.

  Vezi mai mult
 5. Maria Magdalena

  MARIA MAGDALENA Mister. Biografie. Destin

  de Robert Powell

  Preţ normal: 21,00 RON

  Preţ special: 18,00 RON

  areste imaginea ISBN: 978-606-8358-19-2 Nr. pagini: 120 An aparitie: 2012 Format: 13/20 21,00 RON Disponibilitate: in stoc Cantitate În ultimii patruzeci de ani, dar mai ales după apariţia cărţii Da Vinci Code, scrisă de Dan Brown, au crescut interesul şi confuzia legate de viaţa şi identitatea Mariei Magdalena, în timp ce, adesea, savanţi specializaţi în studierea Noului Testament agravează confuzia. Cine este Maria Magdalena? Ce ar trebui să credem despre ea? Care a fost menirea ei? În această carte accesibilă şi convingătoare, Robert Powell dezvăluie adevărata imagine a Mariei Magdalena, conform viziunilor călugăriţei germane mistice Anne Catherine Emmerich (1774–1824). O uimitoare intuiţie a sorei Emmerich – susţinută de căutarea spirituală a lui Rudolf Steiner – se axează pe legătura dintre „discipolul pe care-l iubea Iisus” şi Lazăr cel înviat. Robert Powell, doctor în filosofie, este un conferenţiar cunoscut la nivel internaţional, autor, specialist în arta mişcării şi terapeut prin mişcare. Este autorul lucrărilor Christian Hermetic Astrology, Divine Sophia-Holy Wisdom, The Most Holy Trinosophia and the New Revelation of the Divine Feminine, The Sophia Teachings, Chronicle of the Living Christ, The Christ Mystery şi a altor cărţi. Ţine cursuri în Europa, America de Nord şi organizează pelerinaje la locurile cele mai sacre din lume. Vezi mai mult
 6. Mystica aeterna

  MYSTICA AETERNA Din istoria şi conţinuturile secţiunii cultic-cognitive a şcolii esoterice

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 49,00 RON

  Preţ special: 41,65 RON

  Cartea cuprinde toate redactările relevante existente în Arhiva Rudolf Steiner, care sunt realizate de Rudolf Steiner, Marie Steiner von Sivers şi alţii, precum şi acele însemnări ale participanţilor la orele de învăţare, aşa-numitele ore de instruire, care se referă la cultul cunoaşterii.

  Documentele incluse în volum relevă faptul că sursele spirituale ale lui Rudolf Steiner – chiar dacă simbolurile cultului său pentru cunoaştere făceau, din motive clar exprimate de el, anumite atingeri cu elementele de cult din francmasonerie – nu se aflau în acest ocultism tradiţional, ci în raportul său personal de cunoaştere cu lumea spiritului viu.

  Preocuparea fundamentală a lui Rudolf Steiner a fost de a face inteligibil pentru omenire într-un mod nou aspectul esoteric, precum şi simbolica cultului, prin metamorfozarea lucrului simbolic-cultic într-o formă corespunzătoare pentru conştienţa modernă a timpului.

  Vezi mai mult
 7. Evanghelia dupa Matei

  EVANGHELIA DUPĂ MATEI

  de Rudolf Steiner

  22,00 RON

  Evanghelia după Matei ascunde în ea cele mai mari taine, cunoscute doar de vechile Misterii, dar pe care Iisus Christos le-a adus în văzul tuturor prin faptele Sale și prin propria Sa jertfă.Rudolf Steiner, în măsura în care timpurile o permit și în care omul însuși a evoluat, ne luminează sensurile lor încriptate. Acestea ne pot umple de bucurie, dar ne pot și face orgolioși. De aceea el ne atrage atenția: „Avem nevoie de smerenie când cultivăm un asemenea ideal. Căci, dacă nu-l cultivăm în smerenie, putem deveni orgolioși și aroganți, putem să nu ne gândim decât la ceea ce am deveni noi ca oameni și să nu ne amintim cât de puțin suntem încă în stare să facem pentru a ajunge acolo.” Chiar dacă am recunoscut acest adevăr, nu trebuie să încetăm să tindem spre idealuri înalte, căci „oricât de mică ar fi forța în noi ea ne va purta mereu mai sus şi mai sus spre țelul nostru divin”. Vezi mai mult
 8. Teosofie

  TEOSOFIE. Introducere in cunoasterea suprasensibila a lumii si a menirii omului

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 22,00 RON

  Preţ special: 20,00 RON

  Avem în faţă o lucrare fundamentală a ştiinţei spiritului, ale cărei lectură şi studiu sunt indispensabile pentru înţelegerea oricărui domeniu aparţinând acestei ştiinţe.

  Ea descrie întreaga existenţă a tiinţei omului în cele două perioade alternative: viaţa dintre naştere şi moarte şi cea dintre moarte şi o nouă naştere; tematică străveche, preluată la nivelul cultural al lumii civilizate actuale.

  Cartea dezvăluie cunoştinţe care au constituit domeniul specific al ştiinţelor oculte dintotdeauna.

                                                                                                                                                                                                       biolog dr. PETRE PAPACOSTEA

  Vezi mai mult
 9. Aparitia lui Christos in eteric

  APARITIA LUI CHRISTOS IN ETERIC

  de Sergej O.Prokofieff

  Preţ normal: 29,00 RON

  Preţ special: 24,65 RON

  Rudolf Steiner a vorbit pentru prima dată acum un secol despre revenirea eterică a lui Christos.Cartea de faţă este dedicată acestei probleme.

  Prin cercetare spirituală Rudolf Steiner a descoperit diferite aspecte ale acestui eveniment al vremurilor noastre, care până astăzi nu au fost analizate în totalitate.

  Există trei aspecte ale revenirii eterice a lui Christos care au legătură cu sarcinile Societăţii Antroposofice: pregătirea omenirii pentru revenirea eterică; necesitatea cunoaşterii, în antroposofie, a limbajului spiritual în care se pot pune întrebări Christosului eteric; conlucrarea cu Christos ca Domn al karmei şi relaţia cu arhanghelul Mihael, ca şi cunoaşterea forţelor potrivnice care falsifică acest eveniment. Toate acestea fac obiectul prezentei lucrări.

  Vezi mai mult
 10. Despre enigmele sufletului

  DESPRE ENIGMELE SUFLETULUI

  de Rudolf Steiner

  Preţ normal: 23,00 RON

  Preţ special: 20,00 RON

  Alcătuind cuprinsul acestei lucrări, Rudolf Steiner revelează „câteva din firele ştiinţifice care trebuie trasate pornind de la antroposofie la filosofie, la psihologie şi la fiziologie”.

  Cunoaşterea omului va trebui atunci să fie extinsă ţinând cont de enigmaticele aspecte ale vieţii sale interioare, privite din perspective multiple.

  În această carte, Rudolf Steiner prezintă pentru prima dată în scris aspectele semnificative ale configurării întreite a fiinţei omeneşti: corpul fizic, organismul sufletesc şi configuraţia spirituală.

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 41

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină