Knowledge is everything

Carti

2 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Cancerul ca punct de cotitura

  CANCERUL CA PUNCT DE COTITURĂ

  de Lawrence LeShan dr.

  46,00 RON

  Devine azi din ce în ce mai cunoscut conceptual legăturii psihosomatice manifestate în caz de boală sau sănătate, faptul că starea noastră interioară, atitudinea şi aşteptările noastre în viaţă au toate un rol în funcţionarea sistemului nostru imunitar, cel mai important mecanism de apărare împotriva bolii.

  O viziune pozitivă îl întăreşte, pe când una negativă are efectul opus.

  Cu toate acestea, în 1952, când strălucitul psihoterapeut Lawrence LeShan şi-a început cercetarea în domeniul legăturii minte-corp, era un pionier solitar în domeniul pe care şi l-a ales.

  Medicii ignorau efectul psihicului asupra corpului şi trebuiau abordaţi cu grijă din tabăra non-medicală.

  Pe parcursul următorilor patruzeci de ani, dr. LeShan a dezvoltat cu succes teoria şi practica psiho-oncologiei, în care se combină introspecţia psihoterapiei cu tratamentul medical. Această carte e rodul muncii sale devotate.

  Cititorul european ar trebui în primul rând să ţină cont că dr. LeShan a activat într-un sistem de sănătate american, diferit de varianta europeană şi, în al doilea rând, că acum, comparativ cu sfârşitul secolului XX, separarea riguroasă dintre medicina clasică şi psihologie sau alte abordări nu se mai aplică. În acelaşi timp, pe măsură ce incidenţa cancerului atinge cote epidemice peste tot în lume, observăm un interes crescând faţă de terapiile alternative şi complementare care au multe de oferit tratamentelor convenţionale.

  Soluţia pentru criza de sănătate curentă constă cu siguranţă în integrarea oricăror metode care contribuie la bunăstarea pacienţilor. Cancerul ca punct de cotitură rămâne cu siguranţă un punct de cotitură în acest proces.

                                                               • Beata Bishop

  Vezi mai mult
 2. Salvarea sufletului

  SALVAREA SUFLETULUI

  de Beata Bishop

  41,50 RON

  Cele treizeci şi trei de capitole cuprinse în acest volum şi multitudinea de tematici abordate sunt legate între ele printr-un singur cuvânt modest: „altfel”.

  Mesajul intrinsec al fiecărei crize este că, de aceea suntem în belea, pentru că ceva am făcut greşit, la fel cum şi agonia noastră actuală economică şi de mediu nu a fost oferită de către soarta cea rea ci în mod preponderent este cauzată şi generată de către noi înşine, oamenii.

  Din acest motiv reuşim poate, chiar să redresăm situaţia, introducând din timp mult invocata schimbare de paradigmă, adică vom începe să trăim şi să acţionăm mai conştienţi, cu o nouă optică şi o perspectivă mai largă, scuturând tot ceea ce este învechit şi şi-a pierdut valabilitatea. deschizându-ne uşa şi inima în faţa unor noi posibilităţi.

  Vezi mai mult

2 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină