Knowledge is everything

Carti

2 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Medicamente verzi din farmacia naturii

  MEDICAMENTE VERZI DIN FARMACIA NATURII

  de Virginia Ciocan

  15,00 RON

  Din cartea doamnei doctor biolog Virginia Ciocan, toţi românii care o vor citi, ar trebui să înţeleagă că majoritatea medicamentelor de sinteză pe care le consumă, chiar la recomandarea medicilor, acţionează doar punctual şi tratează de cele mai multe ori doar simptomele şi nu cauzele bolilor.

  Terapiile naturiste, mai ales cele cu plante medicinale nu au efecte secundare nocive şi stimulează mecanismele naturale ale organismului de luptă cu boala, mecanisme ce reprezintă de fapt, imunitatea corpului.

  Alergiile sunt afecţiuni foarte periculoase datorită cărora se poate şi muri, dacă persoana respectivă nu ştie că este alergică şi nu cunoaşte nici la care factor alergen este sensibilă: polen, dejecţii de acarieni, venin de albine, viespi, bondari, ţânţari, căpuşe, unele medicamente, precum aspirina, unele vaccinuri ş.a. Acestea produc pe lângă simptomele clasice, precum accese de strănut, tuse, mâncârimi, iritarea conjunctivei, a mucoasei nazale şi simptome specifice, precum dificultate de respiraţie, inflamarea bruscă a limbii şi a ţesuturilor din gât, învineţire a pielii, greaţă, modificarea pulsului, dispnee şi în final şoc alergic şi edem laringian ce pot determina decesul.

  Disfuncţiile sexuale, tratate deschis de autoare, pot fi de folos mai ales bărbaţilor de orice vârstă, care, de obicei dintr-o inexplicabilă şi falsă pudoare nu comunică cu medicii şi cu psihologii în subiecte precum: disfuncţii de erecţie, impotenţă, boli ale prostatei şi de regulă caută pe ascuns remedii miraculoase de tip viagra sau alte suplimente mult mediatizate de vraci şi falşi tămăduitori, apăruţi în ultimul timp, ca ciupercile după ploaie.

  Bărbaţii tineri ar trebui să ştie că stresul şi oboseala cronică acumulate în goana după banii necesari întreţinerii familiei, pot provoca serioase perturbări sexuale şi după o asemenea experienţă, nu trebuie să intre în panică.

  Bărbaţii maturi şi cei vârstnici sănătoşi, ar trebui să ştie că pe măsura înaintării în vârstă scade nivelul de testosteron şi că este necesară acordarea unei perioade de relaxare pentru o activitate sexuală normală. Bărbaţii suferinzi de boli precum diabet, hipertensiune, afecţiuni neurologice, ar trebui să ştie că medicaţia pentru aceste afecţiuni se face vinovată de performanţele sexuale scăzute şi ar trebui să decidă reducerea dozelor, la recomandarea medicului curant.

  Femeile ar trebui să înţeleagă că frigiditatea sau lipsa de interes pentru sex se datorează unor medicamente de sinteză precum cele antidepresive, anticelulitice ş.a. în aceste situaţii se poate apela tot la plante medicinale precum: brânca-ursului, poroinic, schinduf năpraznic, mărar, pătrunjel, ţelinâ, usturoi, cuişoare, trandafir, busuioc, levănţică, iasomie, zmeur ş.a. sub formă de infuzii, decocturi, tincturi ş.a.

  Dependenţa de droguri şi substanţe etnobotanice, boli care se constată şi în România zilelor noastre, mai ales la adolescenţi şi tineri, este cercetată de savanţi din toată lumea, urmărind găsirea modului în care pot fi inhibate efectele stupefiantelor asupra organismului.

  De aceea, găsesc corectă poziţia autoarei, după care terapia bazată pe plante medicinale psihotrope şipsihoactive, împreună cu metodele psihologice de reabilitare morală şi fizică a toxico-dependentului, dar şi cu voinţa şi dorinţa de vindecare a pacientului, au mai multe şanse de reuşită şi în România.

                                                                      Conf. Dr. Gheorghe Iovan

  Vezi mai mult
 2. Fitoterapie.Plantele,izvor de sanatate

  FITOTERAPIE. PLANTELE, IZVOR DE SĂNĂTATE

  de Dumitru Dobrescu

  34,00 RON

  Aparitia acestei Fitoterapii mi se pare a fi o necesitate obiectiva, in speranta ca va putea contribui la lamurirea unor idei confuze privind universul medicamentului. Folosirea, adesea nepotrivita, a multor notiuni legate de medicament, se intalneste, din nefericire, atat printre profesionistii sectorului sanitar cat si in randul restului populatiei.

  Mentionez ca lucrarea rezuma esentialul din domeniu. Nu este un manual de Farmacologia plantelor medicinale si nici macar un „Precis”. In Romania exista numeroase carti privind Fitoterapia. Cateva dintre ele, scrise de profesionistii nostri cei mai competenti in domeniul plantelor medicinale, sunt realizari de certa valoare stiintifica si practica. Aceste carti au constituit sursa bibliografica pentru cartea de fata. Alte carti sunt scrise pentru popularizare. Toate lucrarile amintite sunt intocmite pe baza unor clasificari clasice, in domeniu.

  Originalitatea cartii mele consta in faptul ca materialul este structurat, pentru prima data in limba romana, conform cu o clasificare farmacologica a plantelor medicinale, despre care nu am auzit sa se vorbeasca in Romania. Aceasta este „Herbal ATC Index”, clasificare adoptat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si care este o reproducere, adaptata pentru plantele medicinale, a „ATC Index”, ultima folosita de OMS pentru medicamentele alopate. Acest „ATC Index” este folosit la intocmirea Nomenclatorului de medicamente alopate al Ministerului Sanatatii din Romania, inca din anii ’80, ca urmare a initiativei mele.

  Hotararea mea de a intocmi Fitoterapia dupa „Herbal ATC Index” exprima convingerea mea personala ca o fitoterapie moderna si corecta nu poate fi facuta decat pe baze stiintifice. Iar aceste baze nu pot fi altele decat farmacologice. „Herbal ATC Index” include droguri vegetale care au fost inregistrare la „Uppsala Monitoring Centre” a „WHO Collaborating Centre for International Drug Monitoring”. Se precizeaza ca includerea in Index, „nu este o indicatie despre siguranta si eficacitate probate”, ci inseamna ca „informatia despre utilizare medicala a fost gasita in literatura”. De aceea, am considerat sa includ in carte patru categorii de plante: – Plante din „Herbal ATC Index” pentru care am avut la dispozitie suficiente date. – Alte plante din „Herbal ATC Index” (1) cuprinse in acesta la capitolul respectiv, dar necomentate in Fitoterapie, din lipsa documentatiei. Este vorba de plante care nu cresc si nu sunt cunoscute in Romania. Le-am mentionat intrucat ele se pot gasi in unele produse farmaceutice straine care circula in Romania. – Alte plante din „Herbal ATC Index” (2), cuprinse in Index, dar la alte capitole.

  Aceste plante au fost incluse de mine si in grupa respectiva, intrucat in literatura exista argumente pentru aceste recomandari. – Alte plante (3), necuprinse in „Herbal ATC Index”, dar datele din literatura justifica utilizarea lor.

                                                       Prof. dr. docent Dumitru Dobrescu

  Vezi mai mult

2 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină