Knowledge is everything

Carti

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Cel mai sanatos om din lume

  CEL MAI SĂNĂTOS OM DIN LUME Prea-umila încercare a unui jurnalist american de a dobândi sănătatea perfectă

  de A.J.Jacobs

  Preţ normal: 39,00 RON

  Preţ special: 37,00 RON

  Autorul cărţii "Anul în care am trăit după Biblie" încearcă o nou experiment: acela de a atinge sănătatea perfectă.

  Întocmeşte o listă de 53 de pagini cu lucruri de făcut pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea şi, timp de doi ani, se supune la tot felul de exerciţii, diete şi experimente care conduc la descoperiri surprinzătoare şi testează răbdarea soţiei sale, Julie.

  Ajuns la spital cu pneumonie, presat de avertismentele soţiei, care i-a spus că nu vrea să rămână văduvă la 45 de ani, şi ruşinat de corpul său comparat cu „un piton care a înghiţit o capră“, A.J. Jacobs decide să-şi schimbe obiceiurile şi să devină un om sănătos. Nu-și propune doar să slăbească, să termine un triatlon sau să-i scadă colesterolul. Ambiţia sa este mult mai mare: sănătate maximă din cap până în picioare.

  Timp de doi ani, consultă o armată de experţi – de la specialişti în probleme de somn la sexologi, de la nutriţionişti la dermatologi. Încearcă zeci de activităţi fizice: exerciţii în timpul plimbărilor, fitness pentru degete sau lucratul la birou alergând pe bandă. Ţine o grămadă de regimuri alimentare: cel bazat pe hrană crudă, vegan, diete bogate în proteine, cel care impune restricţii calorice, mestecatul sârguincios şi altele. Îşi cumpără gadget-uri, storcător de fructe şi căşti pentru urechi. Se masează şi se ciupeşte. Numără, cântăreşte şi măsoară.

  Povestea transformării sale nu este doar genială şi distractivă, ci, probabil, şi cea mai sănătoasă carte scrisă vreodată.

  Vei râde cu lacrimi, iar râsul îţi va elibera endorfine în sânge.

  Îţi va modifica funcţionarea creierului, întipărindu-ţi în minte obiceiuri mai sănătoase de igienă şi dietă.

  Te va emoţiona şi te va determina să faci mişcare.

  O ocazie de a medita asupra numeroaselor mistere ale corpului şi asupra obiectivului suprem: o viaţă sănătoasă.

  Vezi mai mult

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină