Knowledge is everything

Carti

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Yi Jing-Cartea schimbarilor

  YI JING : CARTEA SCHIMBARILOR - Prezicere cu 3 monede

  de Mira, Adrian Daniel, Constantin Lupeanu

  14,00 RON

  Considerată cea mai veche carte a lumii , prima şi cea mai complexă lucrare a spiritualităţii chineze, "Cartea Schimbărilor "este un ORACOL la îndemâna oricui, uşor de mânuit, profund şi exact, conceput pentru a ne ghida viaţa şi a ne ajuta să luăm decizii, facându-ne singuri preziceri, cu ajutorul a trei monede. "Cartea Schimbărilor" este alcătuită pe ideea mutaţiilor permanente din Univers.

  Nimic nu este veşnic. Ji şi Xiong, norocul şi neşansa, sunt cei 2 termeni opuşi prin care este definită viaţa. Orice fenomen se dezvoltă pâna la capăt, iar apoi începe să decadă.

  În cadrul prezicerilor, vom întâlni adesea sfaturi, avertismente, care ne ajută dacă le luăm în seamă.

  Amintiţi-vă de cădere atunci când vă aflaţi pe culme şi acţionaţi în aşa fel încât să nu ajungeţi la maximum, fiindcă inevitabil veţi fi traşi în jos.

  Dacă nu veţi reuşi să vă opriţi, adoptaţi cel puţin o atitudine filozofică, acceptaţi schimbarea ca pe o lege a naturii!

  De aceea, "Cartea Schimbărilor" este un îndreptar al vieţii noastre de fiecare zi, în politică, în afaceri, în armată, la şcoală, în orice profesie şi mai cu seamă în viaţa privată.

  Ce reprezintă "Cartea Schimbarilor" ?

  "Cartea Schimbărilor" este la baza un manual de divinaţie, însă înglobează gândirea începutului de civilizaţie a Chinei, iar taoismul şi confucianismul îşi au rădăcinile în această carte sacră.

  Titlul include trei sensuri (schimbare în baza unei norme; inalterabil, deoarece caracterul legic permite omului cunoaşterea normelor naturii; simplu, uşor, acţiunile oamenilor fiind previzibile) şi trei dimensiuni (ce e sărac se schimbă; schimbarea presupune deschidere; deschiderea e permanentă).

  Vezi mai mult

1 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină