
Detalii
CUPRINS
INTRODUCERECâte ceva despre hrana omului
CE SPUN MAEŞTRII BUCĂTARI DESPRE:
SIMBOLURI CREŞTINE ÎN BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ
REŢETE PENTRU LĂSATUL DE SEC
REŢETE DE POST
BorşuriCiorbe
Supe
Mâncăruri scăzute
Salate
Dulciuri de post
Plăcinte
Reţete cu peşte
POSTUL PAŞTELUI
Paştele9 martie - Cei 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia
25 martie - Bunavestire
Masa de Bunavestire
Sâmbăta lui Lazăr
Lăzărelul (colind)
Slujba de seară (vecemia) la Mănăstirea Pasărea
Duminica Floriilor
MASA CU PEŞTE PENTRU FLORII
AperitiveMâncare de peşte
Peşte la cuptor şi peşte prăjit
SĂPTĂMÂNA PATIMILOR
MENIURI DE POST PENTRU SĂPTĂMÂNA PATIMILORAlte reţete de post
MASA DE PAŞTE
Dulciuri tradiţionale
LEGENDE DESPRE CRĂCIUN
Legenda lui Moş CrăciunSărbătoarea Crăciunului
OBICEIURI ŞI TRADIŢII
Bradul de CrăciunObiceiuri legate de sărbătorirea Crăciunului la români
Creştinism şi păgânism
PREPARATE TRADIŢIONALE DIN CARNE DE PORC
MASA FESTIVĂ DE CRĂCIUN
Alte reţete tradiţionaleDulciuri tradiţionale
INDEX
Informaţii adiţionale
Autor | Maria Cristea Şoimu |
---|---|
Editura | Ametist '92 |
Nr. pagini | 192 |
Format | 16.5 x 23.5 |