Knowledge is everything

Terapii pentru diabet

3 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Diabetul zaharat

  DIABETUL ZAHARAT

  de Victor Duta

  20,00 RON

  S-a constatat că poţi fi diabetic fără să ai simptome specifice.

  Cercetările medicale au stabilit că, diabetul se instalează fără zgomot, insidios şi rămâne în umbră până apar complicaţiile. În aceste condiţii, îmbolnăvirea de diabet se descoperă după 5-10 ani de la debutul maladiei.

  Cei care sunt primii pe lista suspecţi lor de diabet sunt pacienţii obezi sau supraponderali.

  Profesorul dr. Nicolae Hâncu a afirmat într-o conferinţă din data de 14 noiembrie 2007, Ziua Mondială a Diabetului, că la persoana cu diabet, alături de hiperglicemie sunt prezenţi numeroşi factori de risc, dintre care cei mai importanţi sunt: hipertensiunea arterială, dislipidemiile, supraponderea / obezitatea şi sindromul diabetic. Cercetătorii canadieni au remarcat că diabeticii sub 40 de ani prezintă un risc moderat de a avea probleme cardiace, iar procentual, Ia această vârstă, au constatat că pacienţii diabetici sunt ca ,număr egali bărbaţi / femei.

  În cazul complicaţiilor sunt afectate vasele de sânge, ceea ce antrenează complicaţii cardiace (infarct miocardic), vasculare (accidente vasculare cerebrale, artrită), vizuale (rinitopatie diabetică, însoţită de pierderea vederii), renale (insuficienţă renală, putându-se ajunge, Ia dializă). Tot legat de afecţiuni ale vaselor sanguine trebuie arătat că diabetul provoacă afecţiuni şi Ia nivelul picioarelor (dureri, ulceraţii, necroze etc.). A fi obez creează omului probleme şi mari dificultăţi în privinţa mişcării, aspectului, cheltuielilor pentru vestimentaţie etc. şi afectează articulaţiile şi structura osoasă, dar ceea ce este şi mat grav, poate produce îmbolnăvirea de diabet. -a constatat că până la 80% din obezi sunt şi diabetici.

  Statisticile arată că, înainte de 1989 numărul obezilor era mult mai mic şi că datorită alimentaţiei greşite, stresului, probleme lor vieţii de zi cu zi, numărul obezilor este şi el în continuă creştere. Acest lucru nu depinde atât de nivelul de trai, cât în principal şi de felul în care se desfăşoară viaţa la nivelul ţării respective.

  Vezi mai mult
 2. 100 de retete pentru noi,diabeticii

  100 DE REŢETE PENTRU NOI, DIABETICII

  de Dan Popa, Luiza Popa

  Preţ normal: 39,00 RON

  Preţ special: 33,00 RON

  Cartea de faţă este scrisă de un proaspăt diagnosticat cu diabet şi soţia lui.

  Niciunul dintre noi nu are studii de specialitate în nutriţionism sau medicină.

  Principiul de selecţie a reţetelor a fost folosirea de ingrediente sărace în carbohidraţi, colesterol, sodiu şi eliminarea pe cât posibil, a prăjirii în ulei.

  Multe dintre reţetele selectate iniţial au suferit modificări fie prin înlocuirea alimentelor bogate in carbohidraţi, prezente in cantităţi mari, cu alte alimente sărace in carbohidraţi, fie prin micşorarea consistentă a gramajelor lor şi completarea cu alte alimente „prietenoase” cu diabeticii.

  Aceste reţete sunt doar un punct de plecare pentru dumneavoastră. Puteţi crea propriile reţete consultând tabelele nutriţionale ale specialiştilor în domeniu şi folosind alimente preferate cu aport scăzut de carbohidraţi.

  Nu uitaţi ca de fiecare dată când creaţi o reţetă nouă să cântăriţi alimentele şi să calculaţi aportul nutriţional per porţie.

  Restricţiile legate de alimentele ce trebuie consumate cu precauţie probabil că vă vor îngreuna demersul, însă veţi reuşi în timp să vă creaţi reţete delicioase personalizate.

  Şi nu în ultimul rând, fixaţi un meniu zilnic care să nu depăşească acea cantitate maximă de carbohidraţi, colesterol şi sodiu recomandată de medicul dumneavoastră.

  Vezi mai mult
 3. Cum sa nu mori

  CUM SĂ NU MORI Descoperă alimentele dovedite ştiinţific că previn şi inversează boala

  de Michael Greger dr., Gene Stone

  Preţ normal: 60,00 RON

  Preţ special: 54,00 RON

  Scrisă de medicul care a creat site-ul de mare popularitate Nutrition Facts.org, cartea "Cum să nu mori" aduce dovezi ştiinţifice fundamentale referitoare la singura dietă care poate preveni şi inversa marea majoritate a cauzelor mortalităţii generate de boli.

  Adevărul trist este că cei mai mulţi dintre doctori pot trata bolile acute, dar nu şi pe cele cronice (pe care nu ştiu nici măcar cum să le prevină).

  Cele 15 cauze primare ale mortalităţii premature – boli precum cea cardiovasculară, cancerul, diabetul, Parkinson, hipertensiunea şi altele – răpesc anual viaţa a 1,6 milioane de americani.

  Acest lucru nu este însă obligatoriu. Urmând sfaturile doctorului Greger, susţinute de dovezi ştiinţifice solide, tu poţi învăţa ce alimente trebuie să consumi şi ce schimbări ale stilului de viaţă trebuie să introduci în viaţa ta pentru a preveni şi pentru a combate aceste boli, prelungindu-ţi astfel viaţa.

  Pe lângă alimentele recomandate pentru tratarea principalelor 15 cauze ale mortalităţii, cartea "Cum să nu mori" include Lista Celor 12 Alimente Recomandate Zilnic de Dr. Greger, în care vei găsi alimentele şi activităţile pe care merită să le integrezi în rutina ta zilnică. 

  Pline de sfaturi uşor de pus în practică şi de indicaţii nutriţionale adeseori surprinzătoare, aceste „ordine ale medicului” sunt exact lucrul de care ai nevoie pentru a duce o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

  Vezi mai mult

3 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină