Knowledge is everything

Diabetul zaharat

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Diabetul zaharat

DIABETUL ZAHARAT

  • Autor: Victor Duta
  • Editura: Stefan
  • Nr. pagini: 431
  • Format: 13x20

Fii primul care evaluează acest produs.

SAU

Prezentare scurtă

S-a constatat că poţi fi diabetic fără să ai simptome specifice.


Cercetările medicale au stabilit că, diabetul se instalează fără zgomot, insidios şi rămâne în umbră până apar complicaţiile. În aceste condiţii, îmbolnăvirea de diabet se descoperă după 5-10 ani de la debutul maladiei.


Cei care sunt primii pe lista suspecţi lor de diabet sunt pacienţii obezi sau supraponderali.


Profesorul dr. Nicolae Hâncu a afirmat într-o conferinţă din data de 14 noiembrie 2007, Ziua Mondială a Diabetului, că la persoana cu diabet, alături de hiperglicemie sunt prezenţi numeroşi factori de risc, dintre care cei mai importanţi sunt: hipertensiunea arterială, dislipidemiile, supraponderea / obezitatea şi sindromul diabetic. Cercetătorii canadieni au remarcat că diabeticii sub 40 de ani prezintă un risc moderat de a avea probleme cardiace, iar procentual, Ia această vârstă, au constatat că pacienţii diabetici sunt ca ,număr egali bărbaţi / femei.


În cazul complicaţiilor sunt afectate vasele de sânge, ceea ce antrenează complicaţii cardiace (infarct miocardic), vasculare (accidente vasculare cerebrale, artrită), vizuale (rinitopatie diabetică, însoţită de pierderea vederii), renale (insuficienţă renală, putându-se ajunge, Ia dializă). Tot legat de afecţiuni ale vaselor sanguine trebuie arătat că diabetul provoacă afecţiuni şi Ia nivelul picioarelor (dureri, ulceraţii, necroze etc.). A fi obez creează omului probleme şi mari dificultăţi în privinţa mişcării, aspectului, cheltuielilor pentru vestimentaţie etc. şi afectează articulaţiile şi structura osoasă, dar ceea ce este şi mat grav, poate produce îmbolnăvirea de diabet. -a constatat că până la 80% din obezi sunt şi diabetici.


Statisticile arată că, înainte de 1989 numărul obezilor era mult mai mic şi că datorită alimentaţiei greşite, stresului, probleme lor vieţii de zi cu zi, numărul obezilor este şi el în continuă creştere. Acest lucru nu depinde atât de nivelul de trai, cât în principal şi de felul în care se desfăşoară viaţa la nivelul ţării respective.

Informaţii adiţionale

Autor Victor Duta
Editura Stefan
Nr. pagini 431
Format 13x20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.