Knowledge is everything

Învăţăturile marilor Maeştri Spirituali

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 15

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Mistici din Carpati

  MISTICI DIN CARPAŢI ŞI ALŢI OAMENI SLĂVIŢI DIN ISTORIA MÂNTUIRII Volumul I

  de Vasile Andru

  Preţ normal: 19,90 RON

  Preţ special: 18,00 RON

  „Un om care n-a trecut prin religie şi care n-a cunoscut tentaţia religioasă este un om vid.”

  Aşa spunea un filosof român care s-a salvat de la neant dând scepticismul pe o cultură a duhului.

  Cartea de faţă ţine de cultura duhului, dar este mai ales o experienţă religioasă.

  Experienţa spirituală, adică asceza şi mistica, sunt singurele moduri de a extinde conştiinţa de la normal la suprafiresc, până la theosis.

  Cartea oferă 22 de chipuri şi destine exemplare din Carpaţi sau având legătură intimă cu spaţiul carpato-danubiano-pontic.

  Misticii sunt personaje uriaşe, văzute sau tăinuite, care fac Istoria sau care îmbunătăţesc Istoria.

  Vasile Andru scrie despre ei cu vocaţie de prozator, dar şi ca un iniţiat în lucrarea Misticii creştine.

  Volumul se dovedeşte a fi nu numai un original „Sinaxar”, ci şi un îndreptar de practică soteriologică, de „cumul de har”, propunând modele pentru cei care vor să urmeze o Cale adevărată.

  Vezi mai mult
 2. Toate sufletele trec dincolo

  TOATE SUFLETELE TREC DINCOLO Din cuvântul şi înţelepciunea lui Edgar Cayce

  de Robert Smith

  Preţ normal: 28,90 RON

  Preţ special: 26,00 RON

  Cartea acopera o larga gama de subiecte vitale, de la astrologie, relatii umane si bunastare la bine si rau, natura mintii, scopul vietii... si multe, multe altele.

  În analele misticismului, foarte putini clarvazatori pot egala puterea durabila si profunda perspectiva al lui Edgar Cayce.

  Un filozof clarvazator de o vasta cuprindere si blânda purtare, Cayce si-a devotat viata pentru a raspunde întrebarilor a zeci de mii de oameni care cautau sfat în cautarile lor spirituale si treburile personale.

  Perceptiile sale revolutionare despre esenta vindecarii, despre vise, karma si reîncarnare au servit pentru a informa si transforma destine nestiute. Dar profetiile sale rostite în stari de transa psihica, erau adesea obscure si dificile de înteles.

  Nimeni nu stie mai multe despre opera acestui maret vizionar mai bine decât A. Robert Smith, editorul memoriilor sale. Acum, pentru prima oara, el decodeaza aceste enigmatice perceptii psihice si le traduce într-un format simplu de întrebare si raspuns.

  Autorizat de Fundatia Edgar Cayce si de Asociatia pentru Cercetare si Iluminare, Toate sufletele trec dincoloacopera o larga gama de subiecte vitale, de la astrologie, relatii umane si bunastare la bine si rau, natura mintii, scopul vietii... si multe, multe altele.

  Aici în sfârsit exista un însotitor crucial si totusi lucid al mostenirii esentiale si întelepciunii inspirate a lui Edgar Cayce.

  Vezi mai mult
 3. Edgar Cayce Memoria spirituala a materiei

  EDGAR CAYCE: MEMORIA SPIRITUALĂ A MATERIEI

  de Dorothée Koechlin de Bizemont

  Preţ normal: 27,00 RON

  Preţ special: 24,40 RON

  Memoria este un alt nume al lui Dumnezeu!

  Memoria spirituală a materiei este o conştiinţa vie, acea scânteie de putere infinită din inima materiei şi din fiecare dintre noi.

  „Totul este energie”, spunea Edgar Cayce, asa cum chinezii, cu secole în urma, spuneau: „Totul e miscare”.

  Dar energia este purtătoare de informaţie, care se transmite, se stochează. Şi poartă în ea memoria. Iar memoria permite gândirea, acţiunea, creaţia...

  Nu există prezent viu, nici viitor fără memorie. Si nu exista materie fara aceasta memorie misterioasa pe care o stocheaza în ea fiecare particulă a lumii vii.

  Ea este esenţa însăşi a ceea ce Cayce numeşte „forţele creatoare”, iar fizica cuantică, „forţele de interacţiune”. Acestea sunt chiar sursa vieţii. Memoria spirituală a materiei este o conştiinţa vie, acea scânteie de putere infinită din inima materiei şi din fiecare dintre noi.

  Atunci, înseamnă că ne este permisă orice speranţă, că toate miracolele sunt posibile!

  Edgar Cayce explică acest lucru în termeni clari şi răspicaţi, cu optimismul său nedezminţit, uimindu-l pe cititor cu profunda sa clarviziune: memoria este un alt nume al lui Dumnezeu!

  Cum să avem acces la arhiva Universului?

  Vezi mai mult
 4. Ganduri pentru fiecare zi 2012

  GÂNDURI PENTRU FIECARE ZI - 2012

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 25,07 RON

  Preţ special: 21,30 RON

   O temă de meditaţie pentru fiecare zi a anului.

  Contrar a ceea ce mulţi îşi închipuie, spiritualitatea nu se limitează la nişte exerciţii denumite spirituale: meditaţia, rugăciunea...

  În realitate, orice activitate a vieţii zilnice poate fi spiritualizată dacă ştim să introducem în ea un element divin.

  Din nefericire, şi rugăciunea, meditaţia sau orice altă activitate denumită „spirituală” poate deveni foarte banală dacă nu este însufleţită, susţinută de un ideal sublim, un ideal superior.

  Spiritualitatea nu constă în a neglija sau a dispreţui lumea materială, ci a te strădui mereu să acţionezi cu lumina şi pentru lumină.

  Spiritualitatea înseamnă să ştii să foloseşti orice activitate, chiar şi cea mai obişnuită, mai banală, pentru a te înălţa, a te armoniza şi a te lega de Domnul.

                                           Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Vezi mai mult
 5. Calea budismului tibetan

  CALEA BUDISMULUI TIBETAN Sfârşitul suferinţei şi descoperirea fericirii

  de Dalai Lama

  Preţ normal: 30,00 RON

  Preţ special: 27,00 RON

  "Calea budismului tibetan" constituie o trecere în revistă a principalelor aspecte ale uneia dintre cele mai interesante ramuri ale religiei şi înţelepciunii orientale.

  Cartea este un ghid clar şi precis despre modalităţile în care putem pune capăt suferinţei şi descoperi fericirea, întocmit de cel mai vestit maestru spiritual budist al zilelor noastre: Sanctitatea Sa Dalai Lama al XIV lea.

  În această lucrare impregnată de spirit, Dalai Lama descrie cum poate contribui religia la binele omenirii şi accentuează rostul aplicării raţionale a preceptelor religioase şi a înţelegerii adevăratelor nevoi ale umanităţii.

  Renumit pentru chipul său mereu surâzător şi mesajul lui de iubire, compasiune şi pace, Dalai Lama explică aici pe îndelete rolul Dharmei - educaţia, scopul şi mijloacele generării minţii iluminate şi etapele eliberării minţii de aspectele neesenţiale ale căutării adevărului. "Cele trei aspecte principale ale căii“ şi "Stadiile căii spre iluminare“, bazate pe realizările şi experienţa lui Je Tsongkhapa (faimos erudit în materie de budism tibetan), sunt, de asemenea, descrise în amănunt de Dalai Lama.

  Cartea de faţă reprezintă, aşadar, un material excelent pentru formarea unei imagini relevante asupra nucleului învăţăturilor budismului tibetan.

  Vezi mai mult
 6. Mistici din Carpati

  MISTICI DIN CARPAŢI ŞI ALŢI OAMENI SLĂVIŢI DIN ISTORIA MÂNTUIRII ( vol.II )

  de Vasile Andru

  Preţ normal: 19,90 RON

  Preţ special: 18,00 RON

  „Niciodată n-o să ating nivelul spiritual pe care l-am avut în închisori“, spunea un mistic proeminent de la „Rugul Aprins“, care, în ani mulţi de temniţă, prin exerciţii spirituale, a supravieţuit şi a descoperit vastitatea vieţii interioare.

  Asceţii închisorilor şi Fericiţi cei prigoniţi sunt titluri care prefigurează o dimensiune românească a misticii din vremea regimului totalitar.

  Volumul II conţine 12 chipuri de personalităţi harismatice. Printre acestea: Pr. Arsenie Boca, Monseniorul Vladimir Ghika, Ioan cel Străin, Sandu Tudor, Vasile Voiculescu, N. Steinhardt. Dar şi câteva ascete, având „mintea care L-a descoperit pe Dumnezeu“, cum de- fineşte Maxim Mărturisitorul „mintea de bărbat“.

  Vasile Andru scrie cu vocaţie de prozator şi de iniţiat în lucrarea Misticii creştine.

  Cartea are şi o intenţie practică: ea dezvăluie taina personală a aleşilor, ca posibilă cale demnă de urmat pentru neofitul, adică „prospătul iluminat“, de astăzi.

  Vezi mai mult
 7. Mistici din Carpati

  MISTICI DIN CARPAŢI ŞI ALŢI OAMENI SLĂVIŢI DIN ISTORIA MÂNTUIRII ( vol.III )

  de Vasile Andru

  Preţ normal: 19,90 RON

  Preţ special: 18,00 RON

  După asceţii închisorilor vine timpul înţelepţilor.

  Câte chipuri ale înţelepciunii există?

  Nuanţând, zicem că există atâtea chipuri câţi înţelepţi.În esenţă, există trei chipuri: sophia, phronesis, synesis.

  Sophia este bazată pe cunoaşterea divină, ca să-ţi desăvârşeşti viaţa în armonie cu Thelema Su („Voia Ta“).

  Phronesis înseamnă „prudenţă“.

  Synesis înseamnă „judecată“.

  Românii mireni mizează pe phronesis, ne lăudăm noi. Înţelepţii mănăstirilor mizează pe sophia, iar în practică, pe rugăciunea minţii. Aceasta, în condiţii ştiute de un îndrumător niptic, duce la extensia conştiinţei până la suprafiresc, până la theosis.

  Vasile Andru şi-a construit această carte în 17 ani.

  O „ciornă“ a ei s-a publicat în anii nouăzeci. De atunci s-au adăugat capitole şi revelări, întregind un tablou expresiv, o schiţă de epopee soteriologică, având ca posibil motto un aforism filocalic: Raiule, noi te putem dobândi, dar nu te putem înţelege!

  Vezi mai mult
 8. Relatarile unui discipol despre maestrii spirituali din Himalaya

  RELATĂRILE UNUI DISCIPOL DESPRE MAEŞTRII SPIRITUALI DIN HIMALAYA

  de Swami Rama

  Preţ normal: 25,07 RON

  Preţ special: 22,00 RON

  „Vă voi povesti despre cum am crescut si cum am practicat, despre marii înţelepţi cu care am trait si ce anume m-au învăţat ei, nu din lecturi şi cărţi, ci din experienţele personale“, scrie Sri Swami Rama în paginile de început al acestor povestiri atemporale.

  Aceste povestiri transcriu propria sa căutare a adevărului şi a iluminării.

  Ele sunt pline de inspiraţie, de iluminare, misticism şi sunt adeseori amuzante, distractive şi pline de umor, aducându-vă astfel faţă în faţă cu marii maeştri din Himalaya.

  Întâlnirile relatate îi includ pe: Mataji din Assam, o femeie înţeleaptă de nouăzeci şi şase de ani, care nu dormea niciodată; Gudari Baba, care l-a învăţat pe Swami Rama valoarea experienţei directe; Yoghinul Sri Aurobindo, care integra meditaţia cu acţiunea; Uria Baba, care arăta că fiecare fiinţă umană are un potenţial de vindecare; Mahatma Gandhi, Tatăl Naţiunii.

  Vezi mai mult
 9. In duh si in adevar

  ÎN DUH ŞI ÎN ADEVĂR

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 18,90 RON

  Preţ special: 17,00 RON

  A-L adora pe Dumnezeu în „duh” înseamnă a părăsi formele materiale care ne întemniţează şi ne împiedică să ne mişcăm liberi; iar „în adevăr” înseamnă să ne smulgem din iluzii, din aparenţe.

  «Închipuiţi-vă că se anunţă într-o zi credincioşilor din lumea întreagă: „De acum înainte nu vor mai exista locuri de cult, nici statui sau imagini sfinte, nimic material şi exterior, vă veţi închina Domnului în duh şi în adevăr”. Deodată s-ar instala vidul, ei s-ar simţi pierduţi.

  Numai o fiinţă extraordinar de evoluată poate găsi în spiritul, în sufletul ei, sanctuarul unde va pătrunde pentru a se adresa Domnului, pentru a atinge, a gusta şi a respira splendorile Cerului. Evident, o astfel de lărgire a conştiinţei este de dorit.

  Pentru cei care sunt capabili să ajungă până aici, nu există limite, fiindcă lumea sufletului şi a spiritului este cea mai frumoasă, cea mai vastă; ei pot lucra până la infinit pentru a-şi construi viitorul de fii şi fiice ale Domnului.»

                                          Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Vezi mai mult
 10. Cufundarea in tacere

  CUFUNDAREA ÎN TĂCERE

  de Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Preţ normal: 5,45 RON

  Preţ special: 5,00 RON

  Liniştea interioară este o stare de conştiinţă în sânul căreia ceva misterios, profund, începe să se arate.

  Acest „ceva” este numit vocea liniştii.. acela care reuşeşte să calmeze totul în sine, chiar oprindu-şi gândul – fiindcă în mişcarea sa, gândul face deopotrivă zgomot - va auzi această voce a liniştii care este vocea naturii sale divine.”

                                                                            Omraam Mikhaël Aїvanhov

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 15

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină