Knowledge is everything

Plante tamaduitoare

9 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
  1. Farmacia edenica

    FARMACIA EDENICA Plantele medicinale si utilizarea lor

    de Alexandru Dobos

    Preţ normal: 14,90 RON

    Preţ special: 14,00 RON

    Prezenta lucrare nu se vrea o lucrare ştiinţifică, întrucât nici nu este!

    Este o carte de popularizare, conţinând un îndemn sincer şi uman spre refacerea legăturii omului cu izvoarele vieţii: apa, aerul, soarele, mişcarea, plantele, hrana pură... Nu este, deci, scrisă pentru specialişti, ci se adresează celor mulţi care, fie din necunoaştere, fie din grabă, au uitat de adevărata salvare: natura! Fără doar şi poate că ea nu este o carte perfectă aşa cum, în afară de Dumnezeu, nimic nu există perfect! Dar sperăm să devină un catalizator al procesului de revenire a omului spre adevăratele resurse ale vieţii!...

                                                                                                                                                                                                                                              Alexandru Dobos

    Vezi mai mult
  2. FITOTERAPIA SI APITERAPIA

    FITOTERAPIA ŞI APITERAPIA Bolile tratate cu plante medicinale şi produse apicole

    de Gheorghe Grigore

    Preţ normal: 21,80 RON

    Preţ special: 19,50 RON

    Este de inteles de ce interesul cercetatorilor, medicilor si bolnavilor este din ce in ce mai mare fata de tratarea bolilor cu plante medicinale si produse apicole, cautand sa se documenteze in acest domeniu, mai ales in cazurile in care se confrunta cu cele mai diverse probleme se sanatate. In ultimele decenii s-au facut progrese importante in domeniul folosirii produselor apicole in tratarea majoritatii bolilor cu care se confrunta societatea actuala, dezvoltandu-se miraculos APITERAPIA. Urmare a rezultatelor obtinute, la acelasi nivel cu al FITOTERAPIEI, s-au creat numeroase produse pe baza de miere, polen, laptisor de matca, venin de albine etc... Am convingerea ca aceasta carte va fi de un real ajutor pentru toti cei care au incredere deplina in metodele de tratatament al bolilor cu plante medicinale si produse apicole,avand in vedere ca sanatatea este cea mai importanta in viata noastra Vezi mai mult
  3. Dezintoxicarea Magia-vindecarii

    DEZINTOXICAREA - MAGIA VINDECĂRII

    de Virginia Faur, Remus Tanase

    32,11 RON

    Cartea tratează un subiect deosebit de important al zilelor noastre: sănătatea, autorii realizând o sinteză a evoluţiei conceptului de sănătate.

    Din punctul de vedere al ştiinţelor moderne se consideră că sănătatea are multiple faţete: biologică, intelectuală, emoţională, decizională, socială, spirituală, holistică. Desigur, fiecare concept în parte şi toate la un loc contribuie la starea de sănătate a persoanei.

    Discutând despre „inteligenţa materiei" (Dumitru Constantin), trebuie să menţionăm şi „inteligenţa biologică", pe care autorii o menţionează. Corpul fizic poate fi hrănit sau distrus, intoxicat.

    Totuşi, starea de sănătate se datorează cel mai mult sistemului limbic, cel care guvernează starea emoţională.

    Sănătatea emoţională asigură un echilibru dinamic între emoţii şi sentimente, astfel încât fiecare dintre noi să putem răspunde pozitiv la orice „provocare".

    Autorii propun o imagine de ansamblu a conceptului de sănătate, dar şi posibilitatea unor soluţii concrete pentru redobândirea sănătăţii biologice.

    Vezi mai mult
  4. Medicina naturista vol.II

    MEDICINA NATURISTĂ VOL.II Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii

    de Constantin Milică

    29,43 RON

     Lucrarea în două volume "Medicina naturistă.Tainele sănătății, tinereţii şi frumuseţii", scrisă de Prof.dr. Constantin Milică, îşi propune o detaliere a problemelor ridicate de circa 150 de maladii umane, cu amănunte privind etiopatologia, simptomele caracteristice, evoluţiile posibile, tratamentele naturiste şi alopate, regimurile alimentare şi de viaţă corespunzătoare.

    Sănătatea se poate defini printr-un echilibru al tuturor funcţiilor organismului care asigură starea normală sub aspect fizic, mental şi social.

    Fiecare persoană interesată de o sănătate deplină va urmări să-şi intreţină armonia mecanismelor de vieţuire, să aibă sub control factorii declanşatori ai unor afecţiuni maladive posibile, cât şi măsurile corespunzătoare de apărare şi de combatere a bolilor.

    Din nefericire, majoritatea oamenilor îşi neglijează sănătatea, fie din necunoaştere, fie din superficialitatea cu care acţionează în diferite etape ale vieţii. Aceştia nu se gândesc la menţinerea sănătăţii lor decâtatunci când începe agravarea stării de sănătate, într-un corp slăbit şi epuizat de boală. Un vechi proverb arab sublinia că: „Omul îşi bate joc de două lucruri, atunci când le are: tinereţea şi sănătatea”.

    Cunoscutul scriitor şi moralist francez La Brouyère spunea: „Nu există pentru om decât trei evenimente: naşterea, viaţa şi moartea. El nu simte când se naşte, uită să-şi întreţină viaţa, dar suferă când trebuie să moară”.

    În faţa acestei realităţi dure, omenirea are o şansă valoroasă de a apela la sprijinul naturii înconjurătoare, capabilă să pună la dispoziţie nesecate izvoare de sănătate care sălăşluiesc în covorul verde – frunzele, florile, fructele şi rădăcinile plantelor cu proprietăţi medicinale. În istoria vieţii pe Pământ, plantele au apărut înaintea omului.

    Când au apărut primii oameni pe Pământ, plantele au tresărit la bucuria unei convieţuiri cu oamenii, timp de mii de ani, şi au depus, la picioarele lor, ofrande din mărgele de rouă, prelinse de pe petalele minunat colorate. În acest moment a apărut fitoterapia, ca procedură de prevenire, ameliorare sau vindecare a multor suferinţe, începând de la omul primitiv şi până în zilele noastre.

    Noţiunea de fitoterapie, ca ramură a medicinii din fiecare etapă a dezvoltării civilizaţiei, defineşte totalitatea procedeelor terapeutice, bazate pe utilizarea unor plante în scopuri profilactice sau curative, de combatere a diferitelor afecţiuni maladive. Capacitatea terapeutică a plantelor medicinale este datorată complexului de substanţe bioactive, organice şi minerale pe care le conţin. Tezaurul floristic foarte bogat şi diversificat din spaţiul carpato-danubiano-pontic şi tradiţia foarte veche a utilizării plantelor în terapeutica populară constituie premisele unei orientări decisive spre fitoterapie, cu efecte bine cunoscute în alinarea şi vindecarea multor suferinţe umane.

    Materia primă medicinală din flora noastră, mai puţin poluată decât în restul Europei, este tot mai mult solicitată de cei care îşi manifestă interesul valorificării covorului vegetal, în scopul obţinerii de produse finite pentru terapia medicală, cosmetică şi alimentaţie naturistă. Apreciem că multiplele procedee fitoterapeutice, combinate cu remediile alopate, vor fi salutare în prevenirea şi combaterea multor afecţiuni care pun în pericol sănătatea şi durata de viaţă a populaţiei. Cu speranţa realizării unui aport concret în menţinerea sănătăţii semenilor, ne considerăm datori să deschidem larg Porţile Farmaciei Naturii şi să dăm acces liber tuturor căutătorilor de virtuţi medicinale în bogata floră spontană şi cultivată ce ne înconjoară.

                                                          • Prof.dr. Constantin Milică

    Vezi mai mult
  5. Cartea semintelor germinate

    CARTEA SEMINŢELOR GERMINATE Cum să cultivăm şi să folosim seminţele germinate pentru a avea o sănătate şi o vitalitate la nivel maxim

    de Ann Wigmore

    18,00 RON

    Pline de vitamine, proteine și enzime esențiale care curăță, întineresc și vindecă trupul, semințele germinate ar putea să fie hrana perfectă.

    În "Cartea semințelor germinate", nutriționista Ann Wigmore ne dezvăluie secretele uneia dintre cele mai benefice forme de hrană oferite de natură, înarmându-i pe cititori cu toate cunoștințele necesare pentru a ști cum să se hrănească, să cultive și să obțină beneficiile maxime ale semințelor germinate.

    Acest ghid concis și clar vă oferă:

    • Informații despre modul în care semințele germinate acționează pentru întărirea sistemului imunitar, stimularea metabolismului și creșterea nivelului de energie;

    • Metode de cultivare a semințelor germinate care să furnizeze cei mai frumoși și mai gustoși germeni pentru voi și familiile voastre;

    • Date și fapte privind felul în care semințele germinate vă pot ajuta să vă vindecați bolile și să vă îmbunătățiți starea de sănătate;

    • Peste cincizeci de rețete rapide, simple și delicioase cu semințe germinate.

    O sursă de încredere și de renume de la un pionier în domeniul sănătății naturale, "Cartea semințelor germinate" este ghidul perfect pentru oamenii care țin regim, pentru vegetarieni, atleți și pentru oricine vrea să arate bine și să se simtă bine.

    Vezi mai mult
  6. Plante si miresme biblice

    PLANTE ŞI MIRESME BIBLICE Hrană pentru suflet şi trup

    de Ovidiu Bojor, Dumitru Raducanu

    35,00 RON

    Dumnezeu a înzestrat plantele cu frumusețe, cu grație, dar și cu proprietăți vindecătoare și nutritive: ele au fost create, potrivit Vechiului Testament, pentru a ne mângâia sufletul și a ne vindeca și hrăni trupul.

    Autorii acestei cărți extraordinare, „Plante și miresme biblice”, acad. dr. Ovidiu Bojor şi col. farm. Dumitru Răducanu, descifrează structura informațională a unui număr de aproximativ 90 de plante cu puteri terapeutice, menționate în Vechiul și-n Noul Testament. autorii ne traduc rețetele scrise de Dumnezeu însuși în plante, în flori, în semințe și-n rădăcini, iar noi ar trebui doar să luăm aceste excepționale traduceri și să ne întoarcem la „doctorul divin”, încredințați fiind că cel ce a știut că ne vom îmbolnăvi ne-a scris „în plante” și cum să ne vindecăm.

    Rețetele vindecătoare și hrănitoare se regăsesc în minunata carte a celor doi oameni de știință, care au avut viziunea întâlnirii științei cu credința și a umanului cu divinul, studiind imperiul farmaceutic ascuns în lumea tulburătoare a plantelor biblice.

    „Plante și miresme biblice”, plante și miresme divine, aș spune eu, este o carte care trebuie să ne stea aproape, căci ea ne va ajuta să ne împrietenim cu plantele și să ne bucurăm că ele sunt un dar divin, care – folosit cu înțelepciune, iubire și credință, la vremea potrivită – ne poate reda starea de bine și chiar sănătatea sufletului și a trupului.

                                             Maria Timuc

    Vezi mai mult
  7. Fitoterapie.Plantele,izvor de sanatate

    FITOTERAPIE. PLANTELE, IZVOR DE SĂNĂTATE

    de Dumitru Dobrescu

    34,00 RON

    Aparitia acestei Fitoterapii mi se pare a fi o necesitate obiectiva, in speranta ca va putea contribui la lamurirea unor idei confuze privind universul medicamentului. Folosirea, adesea nepotrivita, a multor notiuni legate de medicament, se intalneste, din nefericire, atat printre profesionistii sectorului sanitar cat si in randul restului populatiei.

    Mentionez ca lucrarea rezuma esentialul din domeniu. Nu este un manual de Farmacologia plantelor medicinale si nici macar un „Precis”. In Romania exista numeroase carti privind Fitoterapia. Cateva dintre ele, scrise de profesionistii nostri cei mai competenti in domeniul plantelor medicinale, sunt realizari de certa valoare stiintifica si practica. Aceste carti au constituit sursa bibliografica pentru cartea de fata. Alte carti sunt scrise pentru popularizare. Toate lucrarile amintite sunt intocmite pe baza unor clasificari clasice, in domeniu.

    Originalitatea cartii mele consta in faptul ca materialul este structurat, pentru prima data in limba romana, conform cu o clasificare farmacologica a plantelor medicinale, despre care nu am auzit sa se vorbeasca in Romania. Aceasta este „Herbal ATC Index”, clasificare adoptat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si care este o reproducere, adaptata pentru plantele medicinale, a „ATC Index”, ultima folosita de OMS pentru medicamentele alopate. Acest „ATC Index” este folosit la intocmirea Nomenclatorului de medicamente alopate al Ministerului Sanatatii din Romania, inca din anii ’80, ca urmare a initiativei mele.

    Hotararea mea de a intocmi Fitoterapia dupa „Herbal ATC Index” exprima convingerea mea personala ca o fitoterapie moderna si corecta nu poate fi facuta decat pe baze stiintifice. Iar aceste baze nu pot fi altele decat farmacologice. „Herbal ATC Index” include droguri vegetale care au fost inregistrare la „Uppsala Monitoring Centre” a „WHO Collaborating Centre for International Drug Monitoring”. Se precizeaza ca includerea in Index, „nu este o indicatie despre siguranta si eficacitate probate”, ci inseamna ca „informatia despre utilizare medicala a fost gasita in literatura”. De aceea, am considerat sa includ in carte patru categorii de plante: – Plante din „Herbal ATC Index” pentru care am avut la dispozitie suficiente date. – Alte plante din „Herbal ATC Index” (1) cuprinse in acesta la capitolul respectiv, dar necomentate in Fitoterapie, din lipsa documentatiei. Este vorba de plante care nu cresc si nu sunt cunoscute in Romania. Le-am mentionat intrucat ele se pot gasi in unele produse farmaceutice straine care circula in Romania. – Alte plante din „Herbal ATC Index” (2), cuprinse in Index, dar la alte capitole.

    Aceste plante au fost incluse de mine si in grupa respectiva, intrucat in literatura exista argumente pentru aceste recomandari. – Alte plante (3), necuprinse in „Herbal ATC Index”, dar datele din literatura justifica utilizarea lor.

                                                         Prof. dr. docent Dumitru Dobrescu

    Vezi mai mult
  8. Medicina naturista vol.1

    MEDICINA NATURISTĂ VOL.I Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii

    de Constantin Milică

    37,06 RON

    Lucrarea în două volume "Medicina naturistă.Tainele sănătății, tinereţii şi frumuseţii", scrisă de Prof.dr. Constantin Milică, îşi propune o detaliere a problemelor ridicate de circa 150 de maladii umane, cu amănunte privind etiopatologia, simptomele caracteristice, evoluţiile posibile, tratamentele naturiste şi alopate, regimurile alimentare şi de viaţă corespunzătoare.Se poate defini printr-un echilibru al tuturor funcţiilor organismului care asigură starea normală sub aspect fizic, mental şi social.

    Fiecare persoană interesată de o sănătate deplină va urmări să-şi intreţină armonia mecanismelor de vieţuire, să aibă sub control factoriideclanşatori ai unor afecţiuni maladiveposibile, cât şi măsurile corespunzătoare de apărare şi de combatere a bolilor.

    Din nefericire, majoritatea oamenilor îşi neglijează sănătatea, fie din necunoaştere, fie din superficialitatea cu care acţionează în diferite etape ale vieţii. Aceştia nu se gândesc la menţinerea sănătăţii lor decâtatunci când începe agravarea stării de sănătate, într-un corp slăbit şi epuizat de boală. Un vechi proverb arab sublinia că: „Omul îşi bate joc de două lucruri, atunci când le are: tinereţea şi sănătatea”.

    Cunoscutul scriitor şi moralist francez La Brouyère spunea: „Nu există pentru om decât trei evenimente: naşterea, viaţa şi moartea. El nu simte când se naşte, uită să-şi întreţină viaţa, dar suferă când trebuie să moară”. În faţa acestei realităţi dure, omenirea are o şansă valoroasă de a apela la sprijinul naturii înconjurătoare, capabilă să pună la dispoziţie nesecate izvoare de sănătate care sălăşluiesc în covorul verde - frunzele, florile, fructele şi rădăcinile plantelor cu proprietăţi medicinale. În istoria vieţii pe Pământ, plantele au apărut înaintea omului.

    Când au apărut primii oameni pe Pământ, plantele au tresărit la bucuria unei convieţuiri cu oamenii, timp de mii de ani, şi au depus, la picioarele lor, ofrande din mărgele de rouă, prelinse de pe petalele minunatcolorate. În acest moment a apărut fitoterapia, ca procedură de prevenire, ameliorare sau vindecare a multor suferinţe, începând de la omul primitiv şi până în zilele noastre.

    Noţiunea de fitoterapie, ca ramură a medicinii din fiecare etapă a dezvoltării civilizaţiei, defineşte totalitatea procedeelor terapeutice, bazate pe utilizarea unor plante în scopuri profilactice sau curative, de combatere a diferitelor afecţiuni maladive. Capacitatea terapeutică a plantelor medicinale este datorată complexului de substanţe bioactive, organice şi minerale pe care le conţin. În mod deosebit acţionează grupele de substanţe complexe (alcaloizi, taninuri, saponine, glicozide, acizi, alcooli, fenoli, cetone, terpenoide etc.),care sunt sintetizate în urma reacţiilor metabolice reglate de garniturile enzimatice, caracteristice fiecărei specii vegetale.

    Fitoterapia ştiinţifică, bazată pe experienţa multimilenară a popoarelor de pe întreg Mapamondul, are în obiectiv valorificarea miilor de specii de plante medicinale şi aromatice, din flora spontană şi cultivată.

    Tezaurul floristic foarte bogat şi diversificat din spaţiul carpato-danubiano-pontic şi tradiţia foarte veche a utilizării plantelor în terapeutica populară constituie premisele unei orientări decisive spre fitoterapie, cuefecte bine cunoscute în alinarea şi vindecarea multor suferinţe umane. Materia primă medicinală din flora noastră, mai puţin poluată decât în restulEuropei, este tot mai mult solicitată de cei care îşi manifestă interesul valorificării covorului vegetal, în scopul obţinerii de produse finite pentru terapia medicală, cosmetică şi alimentaţie naturistă.

    Prezenta lucrare încearcă o detaliere a problemelor ridicate de circa 150 de maladii umane, cu amănunte privind etiopatologia, simptomele caracteristice, evoluţiile posibile, tratamentele naturiste şi alopate, regimurile alimentare şi de viaţă corespunzătoare. Apreciem că multiplele procedee fitoterapeutice, combinate cu remediile alopate, vor fi salutare în prevenirea şi combaterea multor afecţiuni care pun în pericol sănătatea şi durata de viaţă a populaţiei.

    Cu speranţa realizării unui aport concret în menţinerea sănătăţii semenilor, ne considerăm datori să deschidem larg Porţile Farmaciei Naturii şi să dăm acces liber tuturor căutătorilor de virtuţi medicinale în bogata floră spontană şi cultivată ce ne înconjoară. • Prof.dr. Constantin Milică

    Vezi mai mult
  9. Cartea ceaiului verde

    CARTEA CEAIULUI VERDE

    de Lester A.Mitscher, Victoria Dolby Toews

    Preţ normal: 28,00 RON

    Preţ special: 22,50 RON

    Cunoscut în China ca o adevărată fântână a tinereţii, ceaiul verde a fost considerat ca având un rol important în prevenirea cancerului şi în încetinirea procesului de îmbătrânire.

    De la primele menţionări ale utilizării sale, în urmă cu 4.000 de ani, oamenii au băut ceai verde pentru menţinerea sănătăţii şi pentru puterile sale revitalizante.  "Cartea ceaiului verde" a fost o sursă de informaţii demnă de încredere vreme de un întreg deceniu în ceea ce priveşte vindecarea naturală, iar această a doua ediţie a lucrării originale aduce ultimele informaţii ştiinţifice în domeniu.

    Ceaiul verde conţine numeroşi compuşi chimici naturali denumiţi polifenoli. Aceştia sunt antioxidanţi puternici care protejează împotriva cancerului şi a bolii cardiace, ajută la detoxificarea organismului, încetinesc procesul de îmbătrânire, reduc riscul de atac cerebral, luptă împotriva cariilor şi a gingivitei, stimulează imunitatea, ajută digestia şi încă multe altele.

    Dr. Lester A. Mitscher şi Victoria Dolby Toews susţin că, bând zilnic trei până la cinci ceşti de ceai, vă puteţi bucura nu numai de un beneficiu pentru sănătate, ci şi de efectul calmant al ceaiului verde. 

    "Cartea ceaiului verde" îndrumă cititorii către alegerea celor mai bune tipuri de ceai pe care le veţi savura şi de care vă veţi bucura. Această carte vă va convinge că un medicament nu a avut niciodată un gust atât de bun.

    Vezi mai mult

9 Articol(e)

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină