Knowledge is everything

Psihologie si psihoterapie

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 16

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Din vorbele de duh ale strabunilor

  DIN VORBELE DE DUH ALE STRĂBUNILOR Ghid practic de psihologie cuantică

  de Niculina Gheorghiţă

  Preţ normal: 25,03 RON

  Preţ special: 22,50 RON

  "De ce am numit înţelepciunea populară care este stocată în proverbe sau zicători ca fiind vorbe de duh?

  Deoarece aceste comori sunt venite din Duhul Sfânt, adică din cunoaşterea trăită şi tradusă de cineva care s-a iluminat într-o experienţă sau alta.

  Străbunii noştri protodaci, daci, români ne-au lăsat din experienţele lor o serie de vorbe de duh magnifice prin care ne putem înţelepţi.

  Ce înaintaşi înţelepţi am avut pe aceste plaiuri!

  Nu aveau multe cunoştinţe dar erau în contact permanent cu divinul din ei, ceea ce i-a determinat să acceseze cunoaşterea ancestrală a acestui univers încă din cele mai vechi timpuri. Nu aveau multe şcoli pentru intelect dar aveau inteligenţa spirituală activă.

  Un proverb devine vorbă de duh când ne ajută să facem un salt cuantic în evoluţie, ne ajută să ne iluminăm vizavi de o provocare sau o oportunitate. Cu ajutorul vorbelor de duh la nivel cerebral apare un scrurtcircuit, ca un fel de fulger care desface o reţea neuronală veche – prin care aveam anumite aşteptări şi atitudini – şi ne ajută să creăm o reţea nouă de o altă frecvenţă şi altă vibraţie.

  Vorbele de duh au rolul de a ne ajuta să ieşim dintr-o atitudine distructivă, care aduce suferinţă şi să recreăm o altă reţea neuronală."

                                                                                     • Psiholog Niculina Gheorghiţă

  Vezi mai mult
 2. Cuvintele deschid fluxurile de constiinta cuantica

  CUVINTELE DESCHID FLUXURILE DE CONŞTIINŢĂ CUANTICĂ

  de Niculina Gheorghiţă

  Preţ normal: 25,03 RON

  Preţ special: 22,50 RON

  "Cuvintele deschid fluxurile de conştiinţă cuantică" este o carte prin care descriu mecanismul de a descoperi ce cuvinte ne ridică şi ce cuvinte ne coboară în şi din starea de bine.

  Este un ghid practic de autodezvoltare personală şi spirituală în care devii conştient că ceea ce gândeşti, vorbeşti şi simţi îţi creează propria realitate şi îţi deschide fluxurile superioare de frecvenţă.

  Pentru a crea realitatea în acord cu ceea ce crezi şi simţi tu, cuvintele pe care le rosteşti sunt foarte importante. Un cuvânt care face parte din vocabularul tău curent, va aduce anumite energii şi informaţii prin care vei rămâne pe acea linie ( destin până schimbi registrul, adică alegi de bună voie şi nesilit de nimeni, cu credinţă şi încredere, să experimentezi altceva, să foloseşti gânduri şi cuvinte de altă vibraţie.

  Totul în jurul nostru este vibraţie, noi ne atragem prin vibraţie specifică, evenimentele, situaţiile, oamenii din viaţa noastră, adică atragem prin vibraţia pe care o emitem.

  Am întâlnit suficiente materiale care transmit informaţia cum că: cuvintele ne modelează calea. Astfel Anthony Robbins spunea într-un material că:

  „Cuvintele pe care le alegi în mod conştient îţi modelează destinul."

                                                          Niculina Gheorghiţă 

  Vezi mai mult
 3. 50 de exercitii de psihogenealogie

  50 DE EXERCIŢII DE PSIHOGENEALOGIE

  de Jeanne Marie Trouchaud

  Preţ normal: 15,00 RON

  Preţ special: 14,00 RON

  Exerciţiul nr. 00.

  Află dacă această carte îţi poate fi de ajutor şi încercuieşte afirmaţiile care ţi se potrivesc:

  • Nu îţi suporţi numele, „moştenit“ de la o rudă.

  • Îţi lipseşte încrederea în tine, întâmpini dificultăţi în a avea o relaţie sau în a te realiza pe plan profesional.

  • Îţi faci mereu griji în legătură cu sănătatea, motiv pentru care mergi des la doctor.

  • În familia din partea mamei, femeile sunt cele care conduc, iar asta le aduce o mulţime de neajunsuri.

  • N-ai înţeles niciodată de ce nu se vorbeşte în familie despre trecutul bunicului tău.

  • Ţi-ai ales meseria pentru a le face pe plac părinţilor sau pentru a te supune badiţiei familiale.

  • Te-ai aşteptat mereu ca unele evenimente grave să se repete la anumite date.

  • În familia ta, a vorbi despre „bani“ este un subiect tabu.

  • În relaţiile tale de cuplu ai uneori impresia că istoria se repetă.

  Mai puţin de două răspunsuri. Această carte nu este pentru tine.

  Între 2 şi 5 răspunsuri. Există unele evenimente pe care nu le înţelegi şi care se tot repetă. Vei afla care este semnificaţia lor, prin raportare la istoria ta familială.

  Între 6 si 9 răspunsuri.

  Cele 50 de exerciţii de psihogenealogie te vor învăţa să vezi lucrurile în adevărata lor lumină, să faci diferenţa între adevăr şi legendă în istoria familială, astfel încât să îţi poţi alege liber propriul destin.

  Vezi mai mult
 4. Autovindecarea incepe din creier prin forta mintii

  AUTOVINDECAREA ÎNCEPE DIN CREIER PRIN FORŢA MINŢII Ghid practic de psihologie cuantică

  de Niculina Gheorghiţă

  Preţ normal: 25,03 RON

  Preţ special: 22,50 RON

  Această carte a luat fiinţă încă de acum douăzeci de ani, de când am început să tratez oamenii prin metoda informaţiilor şi energiilor.

  Din anul 2008, adică de şapte ani tratez oamenii printr-o altă metodă miraculoasă care poartă numele de terapia Bowen. Ambele au avut un impact major în viaţa mea şi în evoluţia carierei mele în vindecare şi autovindecare.

  Am studiat și cercetat diverse bibliografii din care am înțeles că nimic din exterior nu-ți poate activa o boală decât tu, cu mintea ta. Atunci am zis dacă mintea este dimensiunea prin care ne creăm o boală, înseamnă că tot prin minte vom găsi și pune în practică metodele de a anihila ce am creat cu ea, adică boala.

  Pentru a reuşi procesul de autovindecare prin forţa minţii este imperios necesar să conştientizăm că boala este o creaţie a noastră adusă în corpul nostru fizic prin ceea ce gândim, vorbim şi facem.

  Întreţinem boala în corp prin ignoranţă, victimizare şi lipsa iubirii de Sine.

  Ne autovindecăm prin cunoaştere, credinţă, voinţă, autodisciplină şi multă iubire de Sine.

  În această carte vă ofer cu drag toată cunoaşterea şi experienţa mea pentru a trăi în cunoaştere, iubire, sănătate radiantă şi tinereţe veşnică.

  Ca urmare a practicii îndelungate, a descoperirilor personale legate de vindecare și autovindecare, am decis că acum este momentul să sintetizez în această carte modalitățile și metodele create, prin care omul poate să se autovindecare.

  Putem decela o boală pornind de la emoțiile pe care le trăim, din stările pe care le avem și din comportamentele și atitudinile pe care le manifestăm, până să ajungă în corpul fizic.

  Asta veți descoperi în această carte.

                                              Niculina Gheorghiţă

  Vezi mai mult
 5. Sfetnicul tainic

  SFETNICUL TAINIC Un medic clarvăzător te învaţă cum să-ţi rezolvi cele mai urgente probleme de sănătate

  de

  30,00 RON

  Cartea "Sfetnicul tainic" constituie un nou instrument de vindecare, ce oferă o perspectiva diferită asupra problemelor care reprezintă o provocare pentru sănătate.

  În stilul ei direct practic şi hazliu, Dr. Mona Lisa ghidează cititorul printr-un proces de înţelegere a bolii sale, în plan energetic, oferind apoi strategii practice de abordare a fiecărei probleme de sănătate.

  Dacă te-ai săturat să-ţi mai suporţi durerea şi stresul, vei dori să foloseşti această carte, ca să înveţi o metodă cu totul nouă de a primi, cu bucurie, sănătatea în viaţa ta. E clar că trebuie să existe o metodă mai bună de a învăţa să te ocupi de chestiuni care-ţi afectează sănătatea... iar ea există!

  În această carte edificatoare, Mona Lisa Schulz, îţi arată cum să combini intuiţia cu inteligenţa, ca să-ţi rezolvi cele mai urgente probleme.

  Dar ea nu este persoana ta intuitivă prevalentă. Descrisă ca fiind un medic cu percepţii extrasenzoriale, care are umor, soluţii şi calificări, Dr. Mona Lisa îţi oferă sfaturi directe, practice, sincere, despre cum să-ţi rezolvi relaţia sau problema de serviciu / familie / fizică / emoţională.

  Ea explică şi cum să te ocupi de numeroasele suferinţe care-ţi afectează starea de bine, inclusiv oboseala, alergiile, problemele dermatologice, de greutate şi digestive, depresia, anxietatea şi multe altele.

  Stăpânind cele „Şapte reguli ale sănătăţii intuitive", poţi învăţa să învingi într-un mod intuitiv, durerea şi suferinţa şi să-ţi creezi o viaţă plină de sănătate şi fericire.

  Vezi mai mult
 6. Ajuta-te singur in caz de atac de panica

  AJUTĂ-TE SINGUR ÎN CAZ DE ATAC DE PANICĂ

  de Radu Vrasti

  Preţ normal: 26,90 RON

  Preţ special: 25,50 RON

  "Ajută-te singur în caz de atac de panică" este o carte prietenoasă şi accesibilă, destinată pentru a sprijini persoanele care au suferit sau suferă atacuri de panică. Aceste persoane caută de cele mai multe ori cu disperare un ajutor calificat, dar nu le este uşor să îl găsească.

  Nu de puţine ori „specialiştii” încearcă să profite de pe urma pacienţilor, căutând să îi „lege” de ei pentru a obţine beneficii materiale.

  Cartea de faţă este scrisă din perspectiva unei persoane afectate de atacuri de panică – Veronica – şi are menirea de a-i ajuta pe cititori să devină independenţi de medic, să ducă o viaţă cât se poate de normală.

  Bineînţeles, cartea nu elimină necesitatea consultării unui specialist atunci când cazul este grav, dar metodele şi exerciţiile expuse în ea sunt utile pentru orice pacient.

  Vezi mai mult
 7. Terapia integrării trecutului

  TERAPIA INTEGRĂRII TRECUTULUI Demontarea mecanismelor defensive dobândite de-a lungul vieţii

  de Ingeborg Bosch

  Preţ normal: 32,00 RON

  Preţ special: 29,00 RON

  PRI este o metodă inovativă de terapie care, spre deosebire de celelalte, se poate aplica şi fără ajutorul unui psihoterapeut.

  Ideea centrală de la care se porneşte este aceea că adulţii interpretează distorsionat experienţele de viaţă prin filtrul unor mecanisme de apărare învăţate în copilărie, care nu-şi mai găsesc utilitatea în prezent.

  Copii fiind, cu nevoi de securitate şi iubire uneori nesatisfăcute, vulnerabili, cu nişte capacităţi limitate de înţelegere a lumii şi de acţiune, ne-am tradus experienţele şi acţiunile persoanelor care ne aveau în grijă asimilând idei precum: „Dacă..., înseamnă că eu am fost de vină, eu am greşit, nu sunt suficient de bun încât să...“ Mecanismele de apărare identificate de Sigmund Freud sunt acum accesibile, tangibile şi mult mai uşor de înţeles decât v-aţi putea închipui.

  Ajunşi la vârsta adultă, mecanismele de apărare, deşi bune în copilărie, se ­dovedesc a ne influenţa simţămintele şi acţiunile într‑un mod contraproductiv, îngreunându-ne sufletul, relaţiile, viaţa socială şi profesională, blocându-ne potenţialul creativ şi sabotându-ne fericirea.

  Aşadar PRI vine exact în întâmpinarea acestor probleme, ajutându‑ne în primă instanţă să ne identificăm şi să decodificăm mecanismele de apărare, pentru ca mai apoi să lucrăm asupra lor.

  După cum susţine şi autoarea, trecutul trebuie să rămână în trecut, iar dificultăţile din prezent nu trebuie să fie alimentate de răni vechi — respingere, furie, stres sau temeri legate de eşec.

  Vezi mai mult
 8. Matricea emotiilor

  MATRICEA EMOŢIILOR Emoţie-energie-esenţă

  de Synthia Andrews dr.

  Preţ normal: 43,00 RON

  Preţ special: 38,50 RON

  Cât de des ni se întâmplă să ne ascundem emoţiile?

  Am fost învăţaţi că numai anumite emoţii pot fi lăsate la vedere, că nu este potrivit să ne arătăm emoţionaţi şi-aşa, incetul cu încetul, pornind de la grija de a nu arăta “lumii" ceea ce simţim, am ajuns să ignorăm cea mai puternică unealtă de lucru pentru realizarea armoniei în evoluţia noastră.Am ajuns să ne reprimăm, suprimăm, să alungăm departe de noi ceea am putea denumi decodorul informaţiilor transmise minţii noastre de însăşi inteligenţa naturală a corpului: emoţia.

  Emoţiile par să determine calitatea vieţii noastre, fericirea sau nefericirea noastră de zi cu zi fiind cel mai potrivit etalon.

  "Matricea emoţiilor" nu este o carte pe care s-o citeşti şi-apoi s-o aşezi pe-un raft al bibliotecii. Ca şi "Calea Energiei", şi această carte conţine exerciţii pe care le putem face zilnic pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii noastre, pentru o mai bună şi din ce în ce mai profundă înţelegere a complexei experienţe pe care o trăim.

  Prin înţelegerea puterii conţinute de emoţii, folosind această putere ne putem vindeca traume din trecut, putem lua decizii în conformitate cu adevărul şi spre binele nostru, putem dezvolta înţelegerea empatiei şi ne putem imbunătăţi calitatea relaţiilor noastre.

  Cartea "Matricea emoţiilor" ne reaminteşte şi, prin tehnicile oferite, ne dovedeşte că acest câmp emoţional este sursa subtilă care întreţine relaţiile dintre oameni.

  Dacă emoţia se ascunde în spatele gândului, asta nu inseamnă că acţiunea ei încetează a influenţa autenticitatea unei relaţii. Chiar şi atunci când sunt ignorate, emoţiile nu dispar, energia lor se transformă şi se acumulează, uneori atingând o limită ceea ce poate provoca o izbucnire, o îmbolnăvire,o pierdere mult mai mare decât orice presupus efect ar putea declanşa recunoaşterea şi acceptarea emoţiilor pe care le simţim exact atunci când le simţim.

  Multe dintre tehnicile, exerciţiile de conştientizare prezentate în această carte sunt atât de naturale încât pot determina o reacţie de tipul “eu ştiu asta". Ceea ce mintea ştie sau crede că ştie, nu este neapărat adevărul profund, ci doar o învăluire superficială, ca o perdea in faţa geamului prin care nu dorim să privim cu claritate. Alte tehnici pot părea grele aceleiaşi minţi speriate de orice schimbare.

  Dincolo de tehnici, dovezile ştiinţifice menţionate în această carte ar putea fi suficiente pentru schimbarea perspectivei separatoare, a acelui tip de gândire care consideră că ceea ce nu “vede", nu există.

  Vezi mai mult
 9. Boala ca simbol

  BOALA CA SIMBOL - MANUAL DE PSIHOSOMATICĂ

  de Ruediger Dahlke

  Preţ normal: 70,00 RON

  Preţ special: 63,00 RON

  Acest compendiu conţine peste 400 de tablouri clinice, cu peste 1.000 de simptome. El constituie un ajutor în procesul de autoajutorare, făcând posibilă utilizatorului raportarea pe proprie răspundere la sarcinile de viaţă care sunt indicate de boală.

  Ruediger Dahlke înţelege boala drept un proces plin de sens, drept o cale a sufletului de aducere în conştienţă a unor conflicte sufleteşti nerezolvate.

  Pentru aceasta este necesar să înţelegem interpretările simbolice ale simptomelor maladive, adică să descifrăm mesajul bolii.

  Ruediger Dahlke intermediază o înţelegere totală a bolii, ce se bazează pe dialogul dintre corp şi suflet.

  Simptomele maladive sunt înţelese ca mesaje sufleteşti. Ele sunt indicaţii mai mult sau mai puţin clare în privinţa unor conflicte interioare, reprezentând totodată indicatori în direcţia paşilor spre vindecare. În conformitate cu această părere, boala constituie o şansă de eliberare de elementele apăsătoare şi de reintegrare a aspectelor pierdute.Persoana afectată face în felul acesta un pas în direcţia maturizării şi a însănătoşirii sale profunde.

  Deoarece în cazul unei boli corpul devine scena pe care se manifestă procesele interioare, cheia unei adevărate însănătoşiri poate consta numai în preluarea de către corp a acestei sarcini.

  Aşadar este nevoie să se înţeleagă interpretarea bolii şi să se transpună conştient în practica (prelucrarea motivului) de zi cu zi paşii evolutivi necesari.

  Înfăptuirea acestui proces de cunoaştere şi de creştere duce la bucuria de a trăi şi la împlinirea personalităţii.

  În prima parte a acestei cărţi, organizată în sistem alfabetic, sunt expuse regiunile corporale şi organele în interpretarea lor simbolică pentru omul sănătos.

  În această parte au fost expuse indicaţii referitoare la limbajul formelor corpului. De exemplu este interpretată forma braţelor şi a picioarelor sau a trunchiului şi a bărbiei. Privirea suplimentară aruncată asupra formei unei părţi corporale face posibilă o analiză şi mai cuprinzătoare a situaţiei incipiente – având în vedere cunoaşterea faptului că tot ceea ce are formă are şi sens, şi semnificaţie.

  Partea a doua a cărţii conţine registrul cu simptomele maladive. Acestea sunt interpretate în legătură cu simbolistica fundamentală a organelor afectate.

  Din corelaţiile simptomelor se conturează căi interioare şi exterioare în privinţa modului în care pacientul se poate desprinde de boală. Aşa de exemplu, este inegalabil mai bine ca omul să-şi extindă şi să-şi deschidă inima în sensul iubirii (faţă de aproape), decât să lase această atitudine să se manifeste la nivel corporal, sub forma dilataţiei cordului – în cadrul insuficienţei cardiace.

  Vezi mai mult
 10. Cartea gesturilor

  CARTEA GESTURILOR O gramatică gestuală completă, explicată şi ilustrată

  de Joseph Messinger, Caroline Messinger

  Preţ normal: 44,90 RON

  Preţ special: 40,00 RON

  Pornind de la modul de a strange mana cuiva si de la felul in care ne incrucisam picioarele sau ne incruntam putem afla ce climat mental si ce personalitate avem. Cu ajutorul acestei carti puteti invata foarte usor care sunt atitudinile si pozitiile care va dezavantajeaza (si trebuie corectate) si care sunt pe cele care e bine sa le valorificati, pentru a le transmite celorlalti un semnal pozitiv privitor la personalitatea si capacitatile dumneavoastra.

  Peste 300 de imagini si o descriere simpla a gesturilor pe care le intalniti in viata de zi cu zi va permit acum sa va specializati in decodarea gesturilor si sa va amuzati decodand semnalele pe care vi le trimit interlocutorii dumneavoastra.

  Corpul este un teritoriu in permanenta miscare, o masa care se agita, un conglomerat de molecule care se exprima printr-o explozie de gesturi diverse si variate, cea mai mare parte dintre ele fiind total insignifiante. Gesticulatii care nu corespund decat nevoii de a oferi cuvantului un relief gestual dublat de un decor emotional. Caci fiecare miscare a corpului este expresia unei reactii emotionale fara ca aceasta reactie sa fie totusi semnificativa.

  Gestul devine limbaj atunci cand se repeta in mod constant, mereu in acelasi mod si intr-un context identic. Corpul este terenul de joc al gestului si relieful cuvantului. El ii ofera acestuia o a treia dimensiune. priori cu viziunea psiho-anatomică pe care o propun. Ea este rezultatul a trei decenii de observaţie, de curiozitate activă şi de cercetări empirice în interiorul unui continent uitat care abia cum începe să stârnească interesul publicului.

  Fără această viziune „semantică“ a mişcărilor recurente ale corpului, limbajul gesturilor n-ar fi decât o digresiune plăcută, dar fără fundament psiho-anatomic. Nişte speculaţii, dintre care unele se dovedesc juste, amestecate cu interpretări fanteziste la care am aderat la începutul cercetărilor mele.

  De exemplu, dacă subiectul vostru are mâinile încătuşate, deşi contextul poate modifica interpretarea generică, ştiind că încheieturile mâinilor reprezintă simbolic mecanismele de decizie sau de alegere, se poate afirma cu certitudine că mâinile încătuşate pot indica fie o indecizie, fie incapacitatea de a face o alegere. „Are mâinile legate“, cum se spune de obicei. Mai rămâne totuşi un element legat de context. Este indecis sau refuză să facă o alegere?

  Alt exemplu contextualizat: un ministru afirmă verbal că doreşte o schimbare în privinţa unui punct de litigiu cu colegii săi din guvern. In timp ce-şi exprimă dorinţa, lasă pleoapele în jos pentru o clipă. Ce legătură poate exista între expresia abia perceptibilă şi conţinutul discursului? Pleoapele reprezintă graniţa dintre adevăr şi vis. Ministrul doreşte, dar ştie deja că dorinţa lui nu este decât o promisiune irealizabilă sau o minciună pioasă.

  Exerciţiile de interpretare gestuală fondate pe baze psiho-anatomice sunt piatra unghiulară a sistemului pe care l-am pus la punct şi care face din semiotica gestuală un embrion de limbaj inteligibil…

  Când alesul inimii voastre îşi pişcă lobul urechii stângi tot timpul, apucându-l între degetul mare şi arătător (de la mâna stângă, evident), are o fantasmă din care faceţi parte. Plăcerea (degetul mare stâng) de a vă poseda (arătătorul stâng) este deja prezentă virtual în mintea lui sub forma unei fantasme (lobul stâng).

  Evident, contextul influenţează interpretarea acestei scene. Dacă acelaşi gest este făcut de un client pe care încercaţi să-l convingeţi, nu vă gândiţi la cine ştie chestii, acesta îşi imaginează ce-o să facă pentru a vă obliga să mai lăsaţi din... preţ, iar fantasma lui se referă la beneficiul pe care o să-1 aibă.

  Cunoscând interpretarea acestei secvenţe gestuale pe care el o reproduce sub ochii voştri de o jumătate de oră, sunteţi în avantaj…

  Vezi mai mult

Articolele 1 - 10 dintr-un total de 16

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină