Knowledge is everything

Boala ca simbol

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Boala ca simbol

BOALA CA SIMBOL - MANUAL DE PSIHOSOMATICĂ

  • Autor: Ruediger Dahlke
  • Editura: Adevar Divin
  • Nr. pagini: 678
  • Format: 16,5 x 23,5

Fii primul care evaluează acest produs.

SAU

Prezentare scurtă

Acest compendiu conţine peste 400 de tablouri clinice, cu peste 1.000 de simptome. El constituie un ajutor în procesul de autoajutorare, făcând posibilă utilizatorului raportarea pe proprie răspundere la sarcinile de viaţă care sunt indicate de boală.


Ruediger Dahlke înţelege boala drept un proces plin de sens, drept o cale a sufletului de aducere în conştienţă a unor conflicte sufleteşti nerezolvate.


Pentru aceasta este necesar să înţelegem interpretările simbolice ale simptomelor maladive, adică să descifrăm mesajul bolii.


Ruediger Dahlke intermediază o înţelegere totală a bolii, ce se bazează pe dialogul dintre corp şi suflet.


Simptomele maladive sunt înţelese ca mesaje sufleteşti. Ele sunt indicaţii mai mult sau mai puţin clare în privinţa unor conflicte interioare, reprezentând totodată indicatori în direcţia paşilor spre vindecare. În conformitate cu această părere, boala constituie o şansă de eliberare de elementele apăsătoare şi de reintegrare a aspectelor pierdute.Persoana afectată face în felul acesta un pas în direcţia maturizării şi a însănătoşirii sale profunde.


Deoarece în cazul unei boli corpul devine scena pe care se manifestă procesele interioare, cheia unei adevărate însănătoşiri poate consta numai în preluarea de către corp a acestei sarcini.


Aşadar este nevoie să se înţeleagă interpretarea bolii şi să se transpună conştient în practica (prelucrarea motivului) de zi cu zi paşii evolutivi necesari.


Înfăptuirea acestui proces de cunoaştere şi de creştere duce la bucuria de a trăi şi la împlinirea personalităţii.


În prima parte a acestei cărţi, organizată în sistem alfabetic, sunt expuse regiunile corporale şi organele în interpretarea lor simbolică pentru omul sănătos.


În această parte au fost expuse indicaţii referitoare la limbajul formelor corpului. De exemplu este interpretată forma braţelor şi a picioarelor sau a trunchiului şi a bărbiei. Privirea suplimentară aruncată asupra formei unei părţi corporale face posibilă o analiză şi mai cuprinzătoare a situaţiei incipiente – având în vedere cunoaşterea faptului că tot ceea ce are formă are şi sens, şi semnificaţie.


Partea a doua a cărţii conţine registrul cu simptomele maladive. Acestea sunt interpretate în legătură cu simbolistica fundamentală a organelor afectate.


Din corelaţiile simptomelor se conturează căi interioare şi exterioare în privinţa modului în care pacientul se poate desprinde de boală. Aşa de exemplu, este inegalabil mai bine ca omul să-şi extindă şi să-şi deschidă inima în sensul iubirii (faţă de aproape), decât să lase această atitudine să se manifeste la nivel corporal, sub forma dilataţiei cordului – în cadrul insuficienţei cardiace.

Informaţii adiţionale

Autor Ruediger Dahlke
Editura Adevar Divin
Nr. pagini 678
Format 16,5 x 23,5

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.