Knowledge is everything

Teoria cunoasterii in conceptia goetheana despre lume

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Teoria cunoasterii in conceptia goetheana despre lume

TEORIA CUNOAŞTERII ÎN CONCEPŢIA GOETHEANĂ DESPRE LUME Cu referire îndeosebi la Schiller. În acelaşi timp un supliment la „Scrierile lui Goethe de ştiinţe ale naturii” din seria „Literatura Naţională Germană” a lui Kürschner

  • Autor: Rudolf Steiner
  • Editura: Univers enciclopedic Gold
  • Nr. pagini: 158
  • Format: 13 x 20

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Scrisă între anii 1884-1885 şi publicată prima oară în 1886, lucrarea, operă de tinereţe a lui Rudolf Steiner, este concepută în contextul studiilor sale asupra lucrărilor filosofului german şi al activităţii de editare a scrierilor lui Goethe de ştiinţe ale naturii.


Urmărind concepţia goetheană despre lume şi viaţă, pe care o consideră forţa motrice a întregii creaţii a filosofului german, Rudolf Steiner a fost absorbit de o viziune asupra lumii care completa şi amplifica propriile cercetări referitoare la epistemologie, interfaţa între ştiinţă şi filosofie, teoria cunoaşterii lumii şi a sinelui, concepţie sintetizată în 1924 în lucrarea "Teze antroposofice".


În acest volum succint, Rudolf Steiner îşi expune concepţia şi explică cum se poate transcende gândirea pentru a ajunge la observarea gândirii în sine.

Informaţii adiţionale

Autor Rudolf Steiner
Editura Univers enciclopedic Gold
Nr. pagini 158
Format 13 x 20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.