Vindecare prin alimentatie
-
STUDIUL CHINA - CARTE DE BUCATE Peste 120 de reţete de preparate integrale, pe bază de legume şi fructe
de Leanne Campbell
45,00 RONPlină de ponturi utile de substituţii, conservare a factorilor nutritivi şi tranziţie la o alimentaţie bazată pe plante, "Studiul China – Carte de bucate" îţi arată cum să îţi transformi cu adevărat şi vizibil starea de sănătate, şi a ta, şi a întregii familii, cu preparate delicioase, de care vă veţi îndrăgosti şi tu, şi copiii.
Una dintre particularităţile cărţii lui LeAnne este folosirea unor reţete care nu conţin grăsimi adăugate şi puţină sare – sau chiar fără sare – şi care recurg la minimum, în modul cel mai judicios, utilizarea de agenţi de îndulcire.
Unele persoane, care nu pot în ruptul capului să accepte ideea de a nu folosi zahăr sau grăsime în dieta cotidiană pot să-i pună la îndoială strategia fără-grăsimi, dar dovezile ştiinţifice arată că ar trebui să încercăm să evităm să folosim grăsimi adăugate, mai ales persoanele care fie se confruntă cu un risc sporit de apariţie a unei boli degenerative (respectiv majoritatea oamenilor) sau cei care au fost deja diagnosticaţi cu o asemenea boală (de exemplu, boli cardiovasculare, cancer, diabet şi alte tulburări metabolice şi obezitate). Folosesc termenul grăsimi „adăugate” pentru a face distincţia faţă de alimentele pe bază de legume şi fructe care au un conţinut bogat de grăsimi, deoarece acestea au adeseori o rezervă naturală de antioxidanţi, fibre şi genul adecvat de proteine.
Ştiu că pentru mulţi oameni care au avut întotdeauna o dietă tipic americană – tipică omului modern din ţările dezvoltate – trecerea la o dietă fără grăsimi adăugate poate constitui o foarte mare provocare – cel puţin la început. Dar este important să se ştie că s-a dovedit că grăsimile dau dependenţă, făcându-i adeseori pe oameni să consume cantităţi tot mai mari de-a lungul timpului. În cele din urmă, devine cât se poate de dificil pentru mulţi oameni să îşi revină de pe urma acestei dependenţe.
La fel ca în cazul multor altor dependenţe, unora li se pare nu numai dificil să facă schimbarea, ci devin şi neobişnuit de defensivi în privinţa preferinţelor lor. Însă schimbarea este posibilă. Este nevoie doar de timp, poate câteva luni pentru unele persoane. Iar din momentul în care schimbarea este împlinită, descoperim gusturi noi la alimentele pe bază de legume şi fructe, gusturi despre care aproape că nici nu ştiam că există.
Din momentul în care ajung în acest punct mai sănătos, mulţi dintre ei descoperă că dacă, din curiozitate, revin la vechile preparate care plutesc în grăsime, se confruntă cu dificultăţi – poate chiar tulburări intestinale reale – sau este posibil să constate că mâncarea de odinioară are gust mai curând de unsoare stricată. Vândută în aproape un milion de exemplare şi aclamată drept una dintre cele mai importante cărţi de sănătate şi nutriţie contemporane, "Studiul China" dezvăluie faptul că dieta tradiţională occidentală a condus la o dezvoltare pe scară largă a celor mai mari probleme de sănătate ale momentului, inclusiv obezitatea, diabetul, afecţiunile cardiace şi cancerul. Bazată pe cel mai cuprinzător studiu de nutriţie care a fost realizat vreodată, cartea îi pune în mâini cititorului dovezi imposibil de contestat că o alimentaţie bazată pe plante duce la o stare optimă de sănătate având capacitatea de a opri sau vindeca numeroase afecţiuni.
Pentru prima oară, o carte de bucate porneşte de la aceste descoperiri şi pune la dispoziţie reţete de preparate culinare bazate pe dovezile ştiinţifice ale "Studiului China".
Scrisă de LeAnne Campbell, fiica unuia dintre autorii "Studiului China" – dr. T. Colin Campbell – şi mamă a doi adolescenţi înzestraţi cu o sănătoasă poftă de mâncare, "Studiul China – Carte de bucate" cuprinde reţete delicioase, uşor de realizat, bazate pe plante, fără adaos de grăsimi, cu zahăr şi sare la minimum, reţete verificate, care asigură o stare optimă de sănătate – fără niciun sacrificiu în ce priveşte savoarea şi aromele.
Vezi mai mult -
DIETA ENGINE 2 „Salvează-ţi viaţa în 28 de zile” – Planul unui pompier din Texas care reduce colesterolul şi topeşte kilogramele
de Rip Esselstyn
35,00 RONDIETA CARE SCHIMBĂ MODUL DE ALIMENTAŢIE
Cu acest plan inovator, oricine poate să slăbească, să îşi scadă colesterolul, să reducă semnificativ riscul de boală şi să îşi refacă forma fizică în numai câteva săptămâni.
Atlet profesionist devenit pompier, Rip Esselstyn este obişnuit să facă faţă urgenţelor. Aşa că, atunci când a aflat că vreo câţiva din colegii lui pompieri din Austin, Texas aveau probleme grave de sănătate – mai mulţi dintre ei aveau colesterolul ridicat (cel mai ridicat era 344!) – el a trecut la acţiune şi a elaborat un plan de salvare a vieţii pentru staţia de pompieri.
Toţi cei care au urmat programul lui Rip au slăbit (unii chiar şi peste 9 kg); le-a scăzut colesterolul (colesterolul persoanei care avea 344 a ajuns la 196) şi au remarcat o îmbunătăţire a stării generale de sănătate.Acum, Rip îşi prezintă planul său verificat în...DIETA ENGINE 2.
Avându-l pe Rip ca antrenor expert şi factor motivaţional, vă veţi transforma viaţa şi stilul de viaţă în decurs de o lună.
Planul său de nutriţie, alimentat de plante, se bazează pe o dietă de alimente integrale, inclusiv cereale integrale, fructe proaspete, legume, păstăi, alune, nuci şi seminţe.
Acest ghid nepreţuit cuprinde următoarele:
● Zeci de reţete simple şi delicioase – de la clătite la pizza, mâncăruri Tex-Mex şi deserturi fabuloase de ciocolată – care vă vor face să aşteptaţi cu nerăbdare fiecare înghiţitură;
● Sfaturi de stocare a alimentelor care vă vor scăpa de panica poftelor inevitabile şi a gustărilor pe fugă;
● Îndrumări de meniu care vă vor permite să mâncaţi în oraş, oriunde şi ori de câte ori doriţi;
● Programul simplu de mişcare al lui Rip, inspirat de exerciţiile pompierilor, care vă va stimula metabolismul şi vă va topi grăsimea.
Vezi mai mult -
SĂ NE HRĂNIM ÎN LUMINĂ Să facem trecerea la regimul vegan pe calea noastră spirituală
de Doreen Virtue, Becky Black
15,00 RONEste oare regimul vegan calea cea mai potrivită pentru dumneavoastră?Această carte vă oferă toate informaţiile necesare pentru a lua chiar dumneavoastră această decizie foarte personală.
Doreen Virtue şi Becky Black demonstrează că nu doar conţinutul în grăsimi sau carbohidraţi contează în alegerea regimului alimentar, ci mai ales calitatea „vibraţiei spirituale” a hranei este cea care vă poate face să arătaţi şi vă simţiţi altfel.
Din acest fascinant ghid, veţi învăţa cum poate regimul vegan să vă ajute în creşterea nivelului energiei, în dezvoltarea puterilor psihice şi în dezvoltarea spirituală.
De asemenea, veţi citi în paginile cărţii sugestii practice şi nutriţionale despre:
· cum să vă asiguraţi cantităţi optime de proteine şi de calciu
· cum să vă sporiţi vibraţiile şi înzestrările spirituale
· cum să reduceţi ori să eliminaţi pofta pentru carne sau pentru produsele lactate
· cum să adoptaţi un stil de viaţă lipsit de cruzime
· cum să gătiţi mese vegane pentru dumneavoastră şi pentru familie
· cum să faceţi faţă membrilor de familie şi prietenilor carnivori sceptici
· cum să mâncaţi mese vegane atât la restaurant, cât şi în călătorii
FRAGMENT
"Iată 7 din cele mai obişnuite concepţii greşite din regimul vegan, împreună cu argumentele care le spulberă:Şapte Mituri Vegane
1. Nu voi obţine suficiente proteine din regimul meu alimentar.2. Proteinele animale sunt superioare proteinelor vegetale
3. Să fii vegan înseamnă să mănânci doar salate.
4. Îmi voi pierde masa musculară dacă devin vegan.
5. Este greu să fii vegan.
6. Îţi ia prea mult timp să fii vegan.
7. Hrana organică este scumpă.
Mit: Nu voi obţine suficiente proteine din regimul meu alimentar.
Mulţi oameni din America au fost crescuţi cu teama lipsei de proteine dacă nu mâncau carne în fiecare zi. Cei mai mulţi dintre noi îşi amintesc de profesorii de la şcoala elementară care ne arătau nişte postere mari cu carne roşie, îndemnându-ne să mâncăm zilnic din toate cele patru grupe de alimente: carne, produse lactate, cereale, fructe şi legume. Ceea ce nu ne arătau profesorii era partea din spate a acelor postere, care ar fi dezvăluit numele producătorilor de carne şi produse lactate şi numele instituţiilor care au plătit tipărirea şi distribuirea acelor postere.Adevăr: Mulţi oameni mănâncă de două până la cinci ori cantitatea de proteine de care au nevoie.
Ca urmare a acelor învăţături inexacte, astăzi majoritatea americanilor consumă o cantitate excesivă de proteine animale. Un studiu amplu întreprins în China, în colaborare cu Universitatea Cornell, a arătat o legătură între consumul de proteine animale şi numărul mare de cazuri de osteoporoză. Multe din aceste studii sunt prezentate în cartea clasică Studiul China, scrisă de T. Collin Campbel. Probabil că nu există nicio coincidenţă în faptul că atât de mulţi oameni consumă zilnic proteine animale, în timp ce osteoporoza a ajuns să aibă practic proporţii epidemice.
Un regim alimentar bogat în proteine a fost susţinut de numeroase cărţi devenite populare, cum ar fi: Noua dietă revoluţionară a Dr. Atkins, Zona şi Mănâncă în funcţie de tipul constituţional. Totuşi, aşa cum am menţionat anterior, un regim bogat în proteine cere un consum mare de apă, care este necesară pentru a ajuta la digerarea proteinelor. Atunci când nu bem suficientă apă, resimţim efectele deshidratării. Când suntem deshidrataţi cu doar 1%, primul simptom este oboseala. Mulţi oameni sunt obosiţi deoarece excesul de proteine ingerate îi deshidratează.
Mit: Proteinele animale sunt superioare proteinelor vegetale.
„Piramida alimentelor” este un sistem de recomandare nutriţională care împarte alimentele în grupe diferite şi recomandă numărul şi cantitatea diferitelor porţii. Folosind piramida alimentelor ca bază, iată cantitatea aproximativă de proteine a diferitelor alimente vegane şi non-vegane la fiecare porţie:Adevăr: Toate sursele de alimente, cu excepţia grăsimilor şi zahărului, conţin proteine.
-Pâinea are 3 grame de proteine (adică o felie de pâine sau o jumătate de ceaşcă de orez).
-Legumele au 2 grame de proteine (adică o jumătate de ceaşcă de legume gătite sau o ceaşcă de legume crude).
-Fructele au o jumătate de gram de proteine (un fruct sau o jumătate de ceaşcă de suc).
-Laptele are 8 grame de proteine (o ceaşcă de lapte sau de iaurt).
-Carnea are 7 grame pe uncie – circa 30 grame.
Mit: A fi vegan înseamnă să mănânci doar salate.
Orice fel de mâncare poate fi re-creat din ingrediente pe bază de plante, inclusiv felurile tradiţionale, la cuptor, micul dejun, feluri pentru sărbători, deserturi şi aşa mai departe. Înlocuitorii de carne de bună calitate, care se găsesc acum la magazinele bio (cu hrană sănătoasă) şi la restaurantele vegane, sunt foarte greu de deosebit de produsele animale. Există versiuni vegane ale tuturor ingredientelor tradiţionale pentru gătit şi copt şi puteţi folosi aceşti înlocuitori pentru reţetele vegane.Adevăr: Puteţi mânca doar salate, dar de ce v-aţi face aşa ceva când sunt atât de multe opţiuni de hrană vegană?
Mit: Îmi voi pierde masa musculară dacă devin vegan.
Contrar convingerii populare, nu este nevoie să consumăm o cantitate suplimentară de proteine pentru a creşte masa musculară. Confuzia poate fi explicată, dacă înţelegem rolul pe care-l joacă proteinele în corp. Funcţia proteinelor este să construiască şi să repare. Unii oameni cred că „a construi şi a repara” înseamnă să ai bicepşii mai mari. Totuşi, proteinele îndeplinesc mai multe sarcini de construcţie. Ele produc globulele roşii şi albe, dar şi toate enzimele şi toţi hormonii.Adevăr: Carbohidraţii complecşi şi exerciţiul fizic cu greutăţi stimulează creşterea musculară.
Fiecare celulă din corpul nostru are proteine în membrană, iar pielea, părul, unghiile, ţesuturile şi organele noastre sunt alcătuite din proteine.
În plus, pielea noastră „năpârleşte” la 30 de zile şi trebuie să fie înlocuită, iar celulele mucoasei bucale sunt înlocuite la fiecare 3 zile. O globulă roşie are o durată de viaţă de 120 de zile. Din toate aceste informaţii, putem spune despre corp că face o mulţime de lucruri folosind proteinele pe care le mâncăm, însă creşterea masei musculare nu se află în fruntea listei.
Mit: Este greu să fii vegan.
Totuşi, dacă abordaţi schimbările considerându-le ca o aventură cu beneficii de lungă durată, veţi fi mult mai dornici să înfruntaţi orice provocare. Puteţi uşura trecerea la regimul dorit dezvoltând un plan, cumpărând cărţi de bucate vegane, fiind mai organizaţi atunci când cumpăraţi alimente, mâncând la restaurante vegetariene şi încorporând treptat regimul vegan în propriul stil de viaţă.Adevăr: Ca în cazul oricărui lucru nou, s-ar putea să vă simţiţi puţin ciudat la începutul schimbării regimului alimentar.
Cu timpul, veţi învăţa să comandaţi alimente vegane la orice restaurant şi să mâncaţi armonios la petrecerile organizate de prieteni, păstrându-vă stilul de viaţă vegan. Aveţi răbdare cu voi înşivă în timp ce încorporaţi aceste schimbări semnificative în stilul de viaţă. Stima de sine va creşte cu fiecare succes dobândit.
Dacă familia prezintă dificultăţi, faceţi tot posibilul să aveţi răbdare. Începeţi cu alimentele vegane de bază, cum ar fi spagetti, lasagna, chilli sau tostadas fără carne. Nu impuneţi mai multe mese vegane exotice membrilor familiei. Fiţi iubitori, dar păstraţi-vă punctul de vedere.
Mit: Îţi ia prea mult timp să fii vegan.
S-ar putea să schimbaţi şi magazinele de la care faceţi cumpărături, deci încercaţi să căutaţi un magazin bio (cu hrană sănătoasă) cât mai bun. Din fericire, trăim într-o epocă în care sunt numeroase magazine bio de mari dimensiuni şi cu sortimente bogate. Mulţi din producătorii importanţi au web site-uri de unde puteţi cumpăra alimente online şi ele pot fi expediate acasă. Înlocuitorii de carne congelaţi şi garniturile sănătoase sunt doar câteva din tipurile de produse pe care le puteţi cumpăra cu ajutorul calculatorului de acasă. Veţi găsi multe din aceste adrese web în secţiunea Resurse din această carte.Adevărul: Schimbarea vechilor deprinderi de a cumpăra, găti şi mânca este partea care ne ia cel mai mult timp în trecerea la regimul vegan. Cea mai mare parte din noi este alcătuită din deprinderi, astfel încât puteţi fi nedumeriţi în legătură cu ce veţi găti pentru cină sau ce ingrediente să cumpăraţi.
Pregătirea cărnii ia mai mult timp decât prepararea felurilor vegane. În definitiv, trebuie să vă asiguraţi că aţi fiert suficient carnea pentru a evita intoxicarea. Prepararea hranei vegane este exact invers. Cu cât fierbeţi mai puţin legumele, cu atât sunt mai sănătoase. Cei mai mulţi înlocuitori sunt pre-fierţi şi au nevoie de prepararea unui sos sau de încălzire. Garniturile şi sosurile sunt elementele-cheie, care fac mesele vegane delicioase. Din moment ce puteţi cumpăra sosuri pre-gătite şi legume gata tăiate, este posibil să faceţi cumpărăturile şi să pregătiţi mesele vegane foarte repede.
Când încercaţi orice nouă reţetă, este normal să vă simţiţi ciudat sau să fiţi nedumeriţi la început. Mulţi descoperă că trebuie să facă o reţetă de cel puţin trei ori până să li se pară acceptabilă. A patra oară au reţinut deja reţeta şi au început să experimenteze cu noi ingrediente.
Mit: Hrana organică este scumpă.
Fiecare dintre noi, indiferent dacă este sau nu vegan, ar trebui să facă tot posibilul să mănânce cât mai multe alimente organice nemodificate genetic. Având conştienţa efectelor sănătoase ale hranei vegane, veţi dori să fiţi siguri că fructele, legumele şi cerealele sunt cultivate organic.Adevăr: Dacă cumpăraţi din pieţele ţărăneşti, din cooperative sau de la agricultori locali, sau dacă aveţi propriile culturi, preţurile produselor organice sunt comparabile cu cele ale produselor stropite cu pesticide. În plus, o dată cu pericolele pentru sănătate ale hranei non-organice, veţi plăti şi în alte feluri ingerarea substanţelor toxice.
Totuşi, există mitul că alimentele organice sunt prea scumpe pentru bugetul consumatorului mediu. În timp ce anumite produse organice sunt mai scumpe decât cele de la magazinele cu reduceri, preţurile se echilibrează pe măsură ce consumatorii cer mai multe alimente organice. Dacă în piaţa locală nu găsiţi produse organice, cereţi managerului să le comande şi apoi cumpăraţi produsele pentru a încuraja magazinul să asigure aprovizionarea.
Pieţele ţărăneşti, fermele şi cooperativele locale sau produsele din propria grădină, sunt cele mai puţin scumpe moduri de a vă asigura produse organice. În plus, aveţi beneficiile suplimentare, ecologice, comunitare şi energetice de a cumpăra şi mânca alimente cultivate local. Vezi mai mult
-
VERDE PENTRU VIAŢĂ Nutriţie cu smoothie-uri verzi
de Victoria Boutenko
29,00 RONDescoperă – sau redescoperă în această carte – bogăţia de informaţii despre alimentaţia cu verdeţuri.
Perfectă pentru oricine – consumatori de crudităţi, vegani, vegetarieni şi consumatori de carne deopotrivă – care vor să-şi creeze o alimentaţie sănătoasă fără sacrificiul gustului sau al stilului de viaţă.
Victoria Boutenko, neobosită cercetătoare şi campioană a nutriţiei naturale, vine cu ultimele sale descoperiri în această carte, "Verde pentru viaţă".
Dezvoltând pe baza remarcabilelor sale descoperiri referitoare la puterea vindecătoare a verdeţurilor şi a sucurilor verzi cu pulpă, Victoria Boutenko a adăugat noi cercetări referitoare la rolul pe care îl joacă acizii graşi omega-3 şi omega-6 în sănătatea metabolismului, inclusiv date nutriţionale referitoare la anumite smoothie-uri verzi, dar şi descoperiri actuale legate de produsele organice comparativ cu cele convenţionale.
Cercetările revoluţionare ale Victoriei Boutenko de comparare a alimentaţiei cimpanzeului din sălbăticie cu dieta standard a omului modern rămân cheia de boltă a acestei cărţi, iar descoperirile sale privind abundenţa de proteine din verdeţuri, rolul verdeţurilor în homeostazie, semnificaţia acidului gastric, modul în care sucurile verzi cu pulpă fac organismul mai alcalin, puterea tămăduitoare a clorofilei şi multe altele, le oferă cititorilor cheile pentru refacerea stării de sănătate şi pentru întărirea sănătăţii şi a stării generale de bine.
Mărturiile şi reţetele din această carte le dau cititorilor şi mai multă încredere şi inspiraţie să exploreze ei înşişi smoothie-urile verzi.
Vezi mai mult -
CARTEA COMPLETĂ A SUCURILOR Ghidul tău delicios pentru o vitalitate plină de tinereţe
de Michael T.Murray
35,00 RONBea în sănătatea ta!
Sucul proaspăt stors este modul cel mai gustos de a vă satisface nevoile nutriţionale şi, în acelaşi timp de a vă stinge setea.Acum, unul dintre cei mai mari experţi din lume în domeniul nutriţiei naturale şi sănătăţii pe cale naturală vă oferă informaţii clare despre puterea vindecătoare şi revigorantă a diverselor sucuri de fructe şi legume, alături de o colecţie de peste 150 de reţete, de îţi lasă gura apă.
"Cartea completă a sucurilor" dezvăluie cum pot anumite sucuri să ajute:
- La combaterea cancerului
- Împotriva îmbătrânirii
- La ameliorarea artritei
- La reducerea colesterolului
- La scăderea tensiunii
- La tratarea pietrelor la rinichi şi a ulcerelor şi multe, multe altele!
De asemenea, veţi găsi aici informaţii nutriţionale pentru fiecare reţetă, precum şi un ghid eficient şi sigur (şi opţional) pentru posturile cu sucuri.Aceasta este singura carte despre sucuri de care veţi avea vreodată nevoie! Vezi mai mult
-
100 DE REŢETE PENTRU NOI, DIABETICII
de Dan Popa, Luiza Popa
Preţ normal: 39,00 RON
Preţ special: 33,00 RON
Cartea de faţă este scrisă de un proaspăt diagnosticat cu diabet şi soţia lui.
Niciunul dintre noi nu are studii de specialitate în nutriţionism sau medicină.
Principiul de selecţie a reţetelor a fost folosirea de ingrediente sărace în carbohidraţi, colesterol, sodiu şi eliminarea pe cât posibil, a prăjirii în ulei.
Multe dintre reţetele selectate iniţial au suferit modificări fie prin înlocuirea alimentelor bogate in carbohidraţi, prezente in cantităţi mari, cu alte alimente sărace in carbohidraţi, fie prin micşorarea consistentă a gramajelor lor şi completarea cu alte alimente „prietenoase” cu diabeticii.
Aceste reţete sunt doar un punct de plecare pentru dumneavoastră. Puteţi crea propriile reţete consultând tabelele nutriţionale ale specialiştilor în domeniu şi folosind alimente preferate cu aport scăzut de carbohidraţi.
Nu uitaţi ca de fiecare dată când creaţi o reţetă nouă să cântăriţi alimentele şi să calculaţi aportul nutriţional per porţie.
Restricţiile legate de alimentele ce trebuie consumate cu precauţie probabil că vă vor îngreuna demersul, însă veţi reuşi în timp să vă creaţi reţete delicioase personalizate.
Şi nu în ultimul rând, fixaţi un meniu zilnic care să nu depăşească acea cantitate maximă de carbohidraţi, colesterol şi sodiu recomandată de medicul dumneavoastră.
Vezi mai mult -
SUPERFOODS Cele mai sănătoase alimente
de Tonia Reinhard
Preţ normal: 79,90 RON
Preţ special: 59,50 RON
Unele alimente sunt atât de valoroase pentru sănătate încât au fost numite superalimente. Sunt surse inestimabile de nutrienţi esenţiali de care ai nevoie pentru sănătate şi pentru bunăstarea fizică.
Care sunt aceste alimente?
Ce poți face pentru a fi sigur că obţii maximul din ele?
Şi, oare, pot fi ciocolata şi cafeaua nişte adevărate superalimente?
"Superfoods" răspunde acestor întrebări – şi multor altora – şi te ajută:
• să alegi dintre peste 200 de legume, ciuperci, fructe, ierburi aromatice, cereale, cărnuri, lactate, băuturi răcoritoare şi suplimente alimentare
• să cunoşti alimentele cu cei mai mulţi nutrienţi şi cele mai puţine calorii
• să compari alimentele folosind analize nutriţionale detaliate
• să maximizezi beneficiile pentru sănătate folosind alimente recomandate de experţi în nutriţie
• să-ţi creezi un portofoliu personalizat de alimente pentru problemele specifice de sănătate.
Fie că vrei să îţi schimbi dieta sau să ştii mai multe despre mâncarea sănătoasă, acesta este ghidul tău pas cu pas pentru alegerea unei hrane nutritive şi sănătoase. El îţi oferă ce este mai bun şi reprezintă o sursă vitală în căutarea celor mai sănătoase alimente.
Vezi mai mult -
INTELIGENŢA CULINARĂ Arta de mânca sănătos (şi cu adevărat bine)
de Peter Kaminsky
35,00 RONPeter Kaminsky, expert în arta culinară, ne destăinuie cum a slăbit aproape 20 de kilograme și cum și-a menținut greutatea, iar asta preocupându-se de mâncarea bună chiar mai mult – necum mai puțin!
Ideea de a ne hrăni sănătos echivalează, pentru mulți, cu supliciul unei mâncări anoste, lipsite de gust, cu strădania de a număra permanent caloriile – în general, cu renunțarea la orice bucurie. Alteori, considerăm sarcina de a ne găti preparate deosebite ca fiind un lux, un răsfăț ce ne depășește mijloacele financiare sau abilitățile în bucătărie.
Incontestabil, experiența personală și profesională îi conferă autoritatea de a ne sfătui cum să procedăm în diverse împrejurări, pentru a mânca într-un mod care să nu ne afecteze sănătatea, dar fără a sacrifica desfătarea cu mese încântătoare și fără a ne supune la penitențele impuse de o dietă alimentară strictă, prestabilită.
Din "Inteligența culinară" aflăm, în câțiva pași concreți, cum să procedăm în privința meniurilor de fiecare zi: gândind înainte de a mânca, alegând ingrediente de calitate, înțelegând rolul jucat de arome și făcând efortul de a găti.
Pe de altă parte, autorul ne avertizează la ce trebuie să renunțăm (mai cu seamă la preparatele de tip fast-food) sau la ce putem savura cu moderație (deserturile și alcoolul).
Nu în ultimul rând, ne arată cum să ispitim papilele gustative prin creșterea la maximum a „gustului per calorie“ – un concept ingenios, creat de el – și ne lămurește că, dacă alegem alimente de calitate, cu arome apetisante, ne vom sătura cu porții mai reduse.
Vezi mai mult -
200 DE ALIMENTE CARE NE VOR BINELE
de Jean Marie Delecroix
69,00 RONŞtiţi că broccoli conţine de două ori mai multă vitamina C decât portocala?
Că heringul conţine o mare cantitate de acizi graşi omega 3, atât de valoroşi?
Că cimbrul este antiseptic şi lintea este foarte bogată în fier?
Pe o temă aflată în centrul preocupărilor actuale, această carte pune accentul pe calităţile unui număr de 200 de alimente de bază, printre care fiecare va regăsi, cu uşurinţă, produsele obişnuite.
Cele 200 de fişe ilustrate sunt clasificate pe familii mari de alimente: lactate, grăsimi, produse ale mării, carne, feculente, legume, fructe, condimente, băuturi.
Pentru fiecare aliment figurează, în amănunt:
• informaţiile pe care cercetările actuale şi ştiinţa ni le pot furniza în legătură cu beneficiile pentru sănătate şi experienţele aflate în curs;
• avantajele pentru sănătate, menite să ne ajute să descoperim ce foloase ne poate aduce consumul acestuia (greutate corporală, stare de bine, longevitate);
• beneficiile nutriţionale: vitamine, minerale, proteine, valoare calorică;
• informaţii şi sfaturi practice care să faciliteze alegerea, pregătirea şi conservarea corespunzătoare.
Vezi mai mult -
FRUMUSEŢE ŞI SĂNĂTATE PRIN HRANĂ VIE
de Elena Nita Ibrian
14,45 RONÎn toate cele 25 de cărţi care mi-au apărut până în prezent am scris despre o alimentaţie corectă care ne ajută să ne păstrăm sănătatea.
Un accent deosebit am pus pe hrana vie, apoi pe bucătăria creativă (o combinaţie de fierturi la care se adaugă crudităţi în proporţie de 50-75%, de aici fiind excluse prăjelile).
Nu trebuie să uitaţi că orice corp gras (ulei, unt, margarină, untură) numai dacă este încălzit la 38 grade C devine cancerigen, ca să nu mai vorbim de alte produse alimentare care se rumenesc în grăsimi.
Este foarte adevărat că sunt plăcute la gust, dar numai pentru cerul gurii, pentru că stomacului şi intestinelor nu le aduc decât mari suferinţe odată cu trecerea timpului. În lucrarea de faţă o să găsiţi o bună parte de reţete ale bucătăriei creative, dar nu lipsesc nici reţetele de hrană vie preparate după bucătăria fără foc, reţete pe care le-am experimentat într-o perioadă lungă de timp, începând cu peste 50 de ani în urmă când, datorită lor, am scăpat cu bine de o boală necruţătoare – cancerul.
M-am convins aşadar pe deplin că hrana naturală este mult mai sănătoasă şi mult mai hrănitoare.
Vezi mai mult