Knowledge is everything

202 Retete de salate

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • 202 Retete de salate

202 REŢETE DE SALATE

  • Autor: Mihai Băşoiu
  • Editura: Meteor Press
  • Nr. pagini: 159
  • Format: 13x20

Fii primul care evaluează acest produs.

SAU

Prezentare scurtă

De ce 202? De ce salate?


Sunt întrebări cărora Mihai Băşoiu le răspunde dintru început.


Celei dintâi, printr-un frumos recurs la istorie: şi pentru Kogălniceanu, şi pentru Negruzzi, odinioară, un număr de 200 de reţele era optim pentru un reţetar complet, iar celei de-a doua...


Chiar, ce-ar fi să aflaţi fiecare dintre voi răspunsul atât în paginile acestei cărţi, cât şi în practica voastră cotidiană?


Ar fi culmea ca astăzi, când toată media este plină de îndemnuri la un stil de viaţă sănătos, din care salata este nelipsită, să te mai întrebi „de ce salate?”.


Pentru că sunt bune, sănătoase, lesne de preparat, la îndemâna tuturor. Şi, nu în ultimul rând, doamnelor şi domnişoarelor, dacă veţi şti să respectaţi sfaturile prieteneşti ale lui maître Băşoiu, vă asigur că veţi putea mânca exact atâtea salate câte veţi pofti, fără ca ultima pereche de blugi mulaţi să zacă uitată în dulap pe motiv de „colăcel”.


Mihai Băşoiu este un maestru în arta gastronomiei. EI ştie să exploateze la maximum cele câteva atribute ale salatelor care fac din ele un fel de vedete ale artei culinare contemporane.


Reţetele de salate din acest volum, departe de a fi rigide, sunt extrem de flexibile şi deschise imaginaţiei bucătarului, fie el amator, fie profesionist.


Altfel spus, dacă nu aveţi trufe, raci, fructe de mare sau capere la îndemână (oare câţi dintre noi au?), nu-i nicio problemă, săriţi peste ele sau le înlocuiţi cu ciuperci, pastă de peşte sau ce aveţi prin casă.


Mai mult decât atât, salatele sunt extrem de adaptabile gusturilor diverse ale membrilor unei familii: celui mic nu-i plac morcovii, iar soţul nu suportă sfecla?


Din nou, nicio problemă: e cât se poate de simplu să pregătiţi separat câteva ingrediente şi, la masă, fiecare mofturos îşi poate realiza singur combinaţia dorită. Pe de altă parte, Mihai Băşoiu este cât se poate de atent – şi, în calitate de specialist, nici nu putea fi altminteri – la susceptibilităţile profesioniştilor într-ale bucătăriei, pentru care modificarea unei litere dintr-o reţetă considerată clasică este o adevărată crimă la adresa gustului.


Ei bine, tocmai în menţinerea acestui echilibru subtil, între arta pe alocuri exclusivistă a marilor bucătari şi adaptabilitatea veselă şi novatoare a amatorilor care se supun doar conjuncturii, constă marea calitate a scrierii şi scriiturii gastronomice a lui Mihai Băşoiu.

Informaţii adiţionale

Autor Mihai Băşoiu
Editura Meteor Press
Nr. pagini 159
Format 13x20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.