Knowledge is everything

Sa ne hranim in lumina

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Sa ne hranim in lumina

SĂ NE HRĂNIM ÎN LUMINĂ Să facem trecerea la regimul vegan pe calea noastră spirituală

Fii primul care evaluează acest produs.

SAU

Prezentare scurtă

Este oare regimul vegan calea cea mai potrivită pentru dumneavoastră?


Această carte vă oferă toate informaţiile necesare pentru a lua chiar dumneavoastră această decizie foarte personală.


Doreen Virtue şi Becky Black demonstrează că nu doar conţinutul în grăsimi sau carbohidraţi contează în alegerea regimului alimentar, ci mai ales calitatea „vibraţiei spirituale” a hranei este cea care vă poate face să arătaţi şi vă simţiţi altfel.


Din acest fascinant ghid, veţi învăţa cum poate regimul vegan să vă ajute în creşterea nivelului energiei, în dezvoltarea puterilor psihice şi în dezvoltarea spirituală.


De asemenea, veţi citi în paginile cărţii sugestii practice şi nutriţionale despre:


· cum să vă asiguraţi cantităţi optime de proteine şi de calciu


· cum să vă sporiţi vibraţiile şi înzestrările spirituale


· cum să reduceţi ori să eliminaţi pofta pentru carne sau pentru produsele lactate


· cum să adoptaţi un stil de viaţă lipsit de cruzime


· cum să gătiţi mese vegane pentru dumneavoastră şi pentru familie


· cum să faceţi faţă membrilor de familie şi prietenilor carnivori sceptici


· cum să mâncaţi mese vegane atât la restaurant, cât şi în călătorii



FRAGMENT



"Iată 7 din cele mai obişnuite concepţii greşite din regimul vegan, împreună cu argumentele care le spulberă:



Şapte Mituri Vegane


1. Nu voi obţine suficiente proteine din regimul meu alimentar.


2. Proteinele animale sunt superioare proteinelor vegetale


3. Să fii vegan înseamnă să mănânci doar salate.


4. Îmi voi pierde masa musculară dacă devin vegan.


5. Este greu să fii vegan.


6. Îţi ia prea mult timp să fii vegan.


7. Hrana organică este scumpă.



Mit: Nu voi obţine suficiente proteine din regimul meu ali­mentar.



Adevăr: Mulţi oameni mănâncă de două până la cinci ori cantitatea de proteine de care au nevoie.



Mulţi oameni din America au fost crescuţi cu teama lipsei de proteine dacă nu mâncau carne în fiecare zi. Cei mai mulţi dintre noi îşi amintesc de profesorii de la şcoala elementară care ne arătau nişte postere mari cu carne roşie, îndemnându-ne să mâncăm zilnic din toate cele patru grupe de alimente: carne, produse lactate, cereale, fructe şi legume. Ceea ce nu ne arătau profesorii era partea din spate a acelor postere, care ar fi dezvăluit numele producă­torilor de carne şi produse lactate şi numele instituţiilor care au plătit tipărirea şi distribuirea acelor postere.



Ca urmare a acelor învăţături inexacte, astăzi majoritatea ameri­canilor consumă o cantitate excesivă de proteine animale. Un studiu amplu întreprins în China, în colaborare cu Universitatea Cornell, a arătat o legătură între consumul de proteine animale şi numărul mare de cazuri de osteoporoză. Multe din aceste studii sunt prezentate în cartea clasică Studiul China, scrisă de T. Collin Campbel. Probabil că nu există nicio coincidenţă în faptul că atât de mulţi oameni consumă zilnic proteine animale, în timp ce osteoporoza a ajuns să aibă practic proporţii epidemice.



Un regim alimentar bogat în proteine a fost susţinut de nume­roase cărţi devenite populare, cum ar fi: Noua dietă revoluţionară a Dr. Atkins, Zona şi Mănâncă în funcţie de tipul constituţional. Totuşi, aşa cum am menţionat anterior, un regim bogat în proteine cere un consum mare de apă, care este necesară pentru a ajuta la digerarea proteinelor. Atunci când nu bem suficientă apă, resimţim efectele deshidratării. Când suntem deshidrataţi cu doar 1%, primul simptom este oboseala. Mulţi oameni sunt obosiţi deoarece excesul de proteine ingerate îi deshidratează.




Mit: Proteinele animale sunt superioare proteinelor vegetale.



Adevăr: Toate sursele de alimente, cu excepţia grăsimilor şi zahărului, conţin proteine.



„Piramida alimentelor” este un sistem de recomandare nutriţio­nală care împarte alimentele în grupe diferite şi recomandă numă­rul şi cantitatea diferitelor porţii. Folosind piramida alimentelor ca bază, iată cantitatea aproximativă de proteine a diferitelor alimente vegane şi non-vegane la fiecare porţie:



-Pâinea are 3 grame de proteine (adică o felie de pâine sau o jumătate de ceaşcă de orez).


-Legumele au 2 grame de proteine (adică o jumătate de ceaşcă de legume gătite sau o ceaşcă de legume crude).


-Fructele au o jumătate de gram de proteine (un fruct sau o jumătate de ceaşcă de suc).


-Laptele are 8 grame de proteine (o ceaşcă de lapte sau de iaurt).


-Carnea are 7 grame pe uncie – circa 30 grame.



Mit: A fi vegan înseamnă să mănânci doar salate.



Adevăr: Puteţi mânca doar salate, dar de ce v-aţi face aşa ceva când sunt atât de multe opţiuni de hrană vegană?



Orice fel de mâncare poate fi re-creat din ingrediente pe bază de plante, inclusiv felurile tradiţionale, la cuptor, micul dejun, feluri pentru sărbători, deserturi şi aşa mai departe. Înlocuitorii de carne de bună calitate, care se găsesc acum la magazinele bio (cu hrană sănătoasă) şi la restaurantele vegane, sunt foarte greu de deosebit de produsele animale. Există versiuni vegane ale tuturor ingredientelor tradiţionale pentru gătit şi copt şi puteţi folosi aceşti înlocuitori pentru reţetele vegane.



Mit: Îmi voi pierde masa musculară dacă devin vegan.



Adevăr: Carbohidraţii complecşi şi exerciţiul fizic cu greu­tăţi stimulează creşterea musculară.



Contrar convingerii populare, nu este nevoie să consumăm o cantitate suplimentară de proteine pentru a creşte masa musculară. Confuzia poate fi explicată, dacă înţelegem rolul pe care-l joacă proteinele în corp. Funcţia proteinelor este să construiască şi să repare. Unii oameni cred că „a construi şi a repara” înseamnă să ai bicepşii mai mari. Totuşi, proteinele îndeplinesc mai multe sarcini de construcţie. Ele produc globulele roşii şi albe, dar şi toate enzimele şi toţi hormonii.

Fiecare celulă din corpul nostru are proteine în membrană, iar pielea, părul, unghiile, ţesuturile şi organele noastre sunt alcătuite din proteine.


În plus, pielea noastră „năpârleşte” la 30 de zile şi trebuie să fie înlocuită, iar celulele mucoasei bucale sunt înlocuite la fiecare 3 zile. O globulă roşie are o durată de viaţă de 120 de zile. Din toate aceste informaţii, putem spune despre corp că face o mulţime de lucruri folosind proteinele pe care le mâncăm, însă creşterea masei musculare nu se află în fruntea listei.



Mit: Este greu să fii vegan.



Adevăr: Ca în cazul oricărui lucru nou, s-ar putea să vă simţiţi puţin ciudat la începutul schimbării regimului ali­mentar.



Totuşi, dacă abordaţi schimbările considerându-le ca o aventură cu beneficii de lungă durată, veţi fi mult mai dornici să înfruntaţi orice provocare. Puteţi uşura trecerea la regimul dorit dezvoltând un plan, cumpărând cărţi de bucate vegane, fiind mai organizaţi atunci când cumpăraţi alimente, mâncând la restaurante vegeta­riene şi încorporând treptat regimul vegan în propriul stil de viaţă.



Cu timpul, veţi învăţa să comandaţi alimente vegane la orice restaurant şi să mâncaţi armonios la petrecerile organizate de prieteni, păstrându-vă stilul de viaţă vegan. Aveţi răbdare cu voi înşivă în timp ce încorporaţi aceste schimbări semnificative în stilul de viaţă. Stima de sine va creşte cu fiecare succes dobândit.



Dacă familia prezintă dificultăţi, faceţi tot posibilul să aveţi răbdare. Începeţi cu alimentele vegane de bază, cum ar fi spagetti, lasagna, chilli sau tostadas fără carne. Nu impuneţi mai multe mese vegane exotice membrilor familiei. Fiţi iubitori, dar păstraţi-vă punctul de vedere.



Mit: Îţi ia prea mult timp să fii vegan.



Adevărul: Schimbarea vechilor deprinderi de a cumpăra, găti şi mânca este partea care ne ia cel mai mult timp în trecerea la regimul vegan. Cea mai mare parte din noi este alcătuită din deprinderi, astfel încât puteţi fi nedumeriţi în legătură cu ce veţi găti pentru cină sau ce ingrediente să cumpăraţi.



S-ar putea să schimbaţi şi magazinele de la care faceţi cumpără­turi, deci încercaţi să căutaţi un magazin bio (cu hrană sănătoasă) cât mai bun. Din fericire, trăim într-o epocă în care sunt numeroase magazine bio de mari dimensiuni şi cu sortimente bogate. Mulţi din producătorii importanţi au web site-uri de unde puteţi cumpăra alimente online şi ele pot fi expediate acasă. Înlocuitorii de carne congelaţi şi garniturile sănătoase sunt doar câteva din tipurile de produse pe care le puteţi cumpăra cu ajutorul calculatorului de acasă. Veţi găsi multe din aceste adrese web în secţiunea Resurse din această carte.



Pregătirea cărnii ia mai mult timp decât prepararea felurilor vegane. În definitiv, trebuie să vă asiguraţi că aţi fiert suficient carnea pentru a evita intoxicarea. Prepararea hranei vegane este exact invers. Cu cât fierbeţi mai puţin legumele, cu atât sunt mai sănătoase. Cei mai mulţi înlocuitori sunt pre-fierţi şi au nevoie de prepararea unui sos sau de încălzire. Garniturile şi sosurile sunt elementele-cheie, care fac mesele vegane delicioase. Din moment ce puteţi cumpăra sosuri pre-gătite şi legume gata tăiate, este posibil să faceţi cumpărăturile şi să pregătiţi mesele vegane foarte repede.


Când încercaţi orice nouă reţetă, este normal să vă simţiţi ciudat sau să fiţi nedumeriţi la început. Mulţi descoperă că trebuie să facă o reţetă de cel puţin trei ori până să li se pară acceptabilă. A patra oară au reţinut deja reţeta şi au început să experimenteze cu noi ingrediente.



Mit: Hrana organică este scumpă.



Adevăr: Dacă cumpăraţi din pieţele ţărăneşti, din coope­rative sau de la agricultori locali, sau dacă aveţi propriile culturi, preţurile produselor organice sunt comparabile cu cele ale produselor stropite cu pesticide. În plus, o dată cu peri­colele pentru sănătate ale hranei non-organice, veţi plăti şi în alte feluri ingerarea substanţelor toxice.



Fiecare dintre noi, indiferent dacă este sau nu vegan, ar trebui să facă tot posibilul să mănânce cât mai multe alimente organice nemodificate genetic. Având conştienţa efectelor sănătoase ale hra­nei vegane, veţi dori să fiţi siguri că fructele, legumele şi cerealele sunt cultivate organic.



Totuşi, există mitul că alimentele organice sunt prea scumpe pentru bugetul consumatorului mediu. În timp ce anumite produse organice sunt mai scumpe decât cele de la magazinele cu reduceri, preţurile se echilibrează pe măsură ce consumatorii cer mai multe alimente organice. Dacă în piaţa locală nu găsiţi produse organice, cereţi managerului să le comande şi apoi cumpăraţi produsele pentru a încuraja magazinul să asigure aprovizionarea.


Pieţele ţărăneşti, fermele şi cooperativele locale sau produsele din propria grădină, sunt cele mai puţin scumpe moduri de a vă asigura produse organice. În plus, aveţi beneficiile suplimentare, ecologice, comunitare şi energetice de a cumpăra şi mânca ali­mente cultivate local.

Detalii

CUPRINS

Capitolul 1: De ce să devenim vegani? ... 1

Capitolul 2: Hrană, energie şi forţă vitală ... 25

Capitolul 3: Să facem trecerea ... 41

Capitolul 4: Mituri vegane demitizate ... 53

Capitolul 5: Hrană intergrală ... 65

Anexa A: Cantităţi optime de vitamine şi minerale ... 89

Anexa B: Grija pentru Pământ ... 91

Resurse ... 95

Bibliografie ... 101

Despre autoare ... 103

Informaţii adiţionale

Autor Doreen Virtue, Becky Black
Editura Adevăr Divin
Nr. pagini 111
Format 13 x 20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.