Knowledge is everything

Conducerea spirituala a omului si omenirii

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Conducerea spirituala a omului si omenirii

CONDUCEREA SPIRITUALĂ A OMULUI ŞI OMENIRII

  • Autor: Rudolf Steiner
  • Editura: Univers enciclopedic -Triade
  • Nr. pagini: 88
  • Format: 13 x 20

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Interpretând rezultatele cercetării sale spiritual-ştiinţifice, Rudolf Steiner afirmă că omul care reflectează asupra lui însuşi ajunge la convingerea că, în afară de Eul pe care-l cuprinde cu gândirea, simţirea şi impulsurile sale de voinţă deplin conştiente, poartă în sine un al doilea Eu, mai puternic.


Acesta ne îndrumă pe parcursul copilăriei pe măsură ce obţinem verticalitatea în spaţiu, învăţăm să comunicăm cu ceilalţi membri ai comunităţii şi începem să reflectăm asupra lumii.


Prin intermediul acestei înţelepciuni primare (care este conectată încă la ierarhiile spirituale) omul pătrunde în domeniul eteric şi apoi, pe măsură ce creştem, o înlocuim cu conştienţa de sine şi memoria.


Ce – sau cine – este înţelepciunea? Steiner sugerează că ea este conectată cu „Eul superior” al umanităţii, care a vieţuit în Iisus între momentul botezului şi crucificare. Şi chiar dacă n-ar exista nicio Evanghelie şi nicio tradiţie care să spună că a trăit cândva un Christos, prin cunoaşterea naturii umane am descoperi că Christos trăieşte în om.


Privind în noi înşine şi în istoria umanităţii, putem să înţelegem conducerea spirituală a umanităţii şi a oamenilor. Sacrificiul lui Christos pentru umanitate este doar o parte din participarea cosmică, spirituală, a fiinţelor de orice fel şi de la orice nivel la evoluţia omenească.

Informaţii adiţionale

Autor Rudolf Steiner
Editura Univers enciclopedic -Triade
Nr. pagini 88
Format 13 x 20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.