Knowledge is everything

Esenienii si manuscrisele de la Marea Moarta

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Esenienii si manuscrisele de la Marea Moarta

ESENIENII ŞI MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Poate că descoperirea manuscriselor de la Marea Moartă are un înţeles simbolic pentru epoca noastră; în orice caz, ea a dus la publicarea unui număr imens de articole, de comunicări şi de cărţi.


Cu toate acestea, legat de manuscrisele de mai sus există un mare număr de enigme, de probleme destul de obscure care nu au putut fi dezlegate până acum. în manuscrisele de la Marea Moartă apare foarte des expresia de "secret", "mister", menţionându-se secretele divine cunoscute de divinitate, de îngeri şi de puterile cereşti, precum şi secretele "minunate" pe care esenienii sau unii dintre ei susţin că ajung să le cunoască prin revelaţie.


Aceste secrete "minunate" par a fi experienţe extatice...


S-a spus de multe ori că descoperirea bibliotecii pustnicilor de lângă Marea Moartă reprezintă una dintre cele mai tulburătoare realizări în domeniul arheologiei din epoca noastră.


Credem că aserţiunea aceasta este justificată de numărul mare cie scrieri descoperite – din care nu s-au publicat decât o mică parte - şi de interesul pe care aceste texte îl reprezintă pentru istoria religiilor.


                                     Constantin Daniel

Informaţii adiţionale

Autor Constantin Daniel
Editura Herald
Nr. pagini 222
Format 13 x 20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.