Knowledge is everything

Flora in slujba vietii

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Flora in slujba vietii

FLORA IN SLUJBA VIETII: MARTURII BIBLICE Elemente de Medicina Isihasta

  • Autor: Theodor Vasile,dr
  • Editura: Pro Editura si Tipografie
  • Nr. pagini: 240
  • Format: 19.5 x 26

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Este foarte puţin cunoscut de ce, de veacuri, oamenii au folosit remedii naturiste, ţinând cont că nu se ştia nici cum lucrează acestea, însă se ştie că plantele au reprezentat dintotdeauna un important mijloc pe care omul l-a avut la dispoziţie pentru tratarea diferitelor boli.


Ceea ce este important de subliniat este faptul că fitoterapia se regăseşte ca o parte integrantă a medicinei herbale şi se rezumă la metode terapeutice care utilizează plante sau produse obţinute din procesarea acestora (infuzii, decocturi, uleiuri, tincturi, pomezi, unguente ş.a.m.d.) în vederea obţinerii vindecării.


În prezent, medicina dispune de resurse limitate în ceea ce priveşte prevenţia şi tratarea bolilor grave. Din păcate, multe persoane nu câştigă lupta cu boala, în cazul diagnosticării cu o boală incurabilă, sau, dacă diagnosticul vine prea târziu, nu se mai poate face nimic pentru a interveni în salvarea unei vieţi umane, iar medicul se uită neputincios cum un om se duce către casă, fără să i se mai dea vreo şansă de viaţă.


Boala poate lua prin surprindere pe oricine, dar modul în care fiecare om percepe situaţia în care se află, precum şi evoluţia şi drumul său către redobândirea stării de sănătate, a armoniei şi a echilibrului, depind şi de forma de tratament pentru care optează. Un om bolnav poate să aleagă între calea, de multe ori limitată, propusă de medicina alopată, sau poate să aleagă, în primul rând, o cale a Credinţei în Dumnezeu, care i-a dăruit acea viaţă, El fiind singurul ce îl poate vindeca.


Omul trebuie privit ca un tot unitar, ca o oglindă a Universului atât în plan microscopic, cât şi macroscopic, iar apropierea de Dumnezeu, de credinţă şi de tot ceea ce a lăsat El pe acest pământ nu reprezintă o iluzie, pentru că stă în puterea noastră ca, prin El şi cu ajutorul Lui, să ne regăsim echilibrul şi încrederea în forţele noastre.


De asemenea, să nu uităm că, oricât de bun ar fi un medic, dacă acesta nu este călăuzit în munca sa de Dumnezeu, nu poate ajuta un om bolnav, iar harul său este, de asemenea, de la Dumnezeu. Este bine de înţeles un lucru foarte important: medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă, iar un sprijin important în definirea şi evoluţia omului pe acest pământ îl reprezintă Biserica, prin rolul său de a educa şi de a ajuta omul să nu se îndepărteze de buna credinţă.


Finalitatea obiectivului propus în această lucrare este reprezentată de obţinerea unei mai bune înţelegeri asupra unui domeniu cunoscut încă din timpuri străvechi, de subliniere a rolului şi rostului florei în viaţa omului, pornind de la ideea că flora a fost creată de Dumnezeu, continuând cu menirea omului de a căuta şi folosi flora, fie pentru vindecarea diferitelor boli, fie pentru hrană sau pentru îndepărtarea diferitelor dureri, precum şi dobândirea încrederii în resursele naturale pe care Dumnezeu le-a lăsat atât de aproape de noi şi pe care le putem folosi cu un minim de efort, în slujba sănătăţii noastre.


                                                                                       dr. Teodor Vasile

Informaţii adiţionale

Autor Theodor Vasile,dr
Editura Pro Editura si Tipografie
Nr. pagini 240
Format 19.5 x 26

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.