Knowledge is everything

I Ching terapeutic

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • I Ching terapeutic

I CHING TERAPEUTIC

  • Autor: Francis Prade
  • Editura: Kamala
  • Nr. pagini: 177
  • Format: 13 x 20

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Între numeroasele traduceri şi comentarii asupra I Ching-ului, ce aduce nou şi aparte lucrarea lui Francis Prade?


Încă de la început ne putem da seama că nu este o nouă traducere. Este vorba despre un comentariu specializat şi deseori detaliat pentru fiecare linie a fiecărei hexagrame, făcut în mod esenţial asupra aspectelor medicale ale fiecărei situaţii corespunzătoare hexagramelor.


Axa principală a acestui text este legătura fundamentală care există între I Ching şi cele 64 de hexagrame ale sale, pe de o parte, şi pătratul magic al lui Mercur, cu cele 64 de case ale sale, de cealaltă parte.


Cel de-al doilea element fundamental este proiecţia geografiei corpului uman pe pătratul lui Mercur şi, plecând de aici, asupra hexagramelor din I Ching.


Este evident că această viziune revoluţionează conceptele despre pătratul lui Mercur, despre I Ching şi despre folosirea lor, care modifică bazele tradiţionale ale acupuncturii.


Pătratul lui Mercur devine ca o carte deschisă a legilor fundamentale ale sănătăţii şi ale vieţii în general. În afara legilor sale matematice specifice care devin concrete şi tangibile, el este îmbogăţit de legea mutaţiilor ataşată xexagramelor care va uni de acum înainte casele pătratului. Este creată astfel o adevărată cosmlogonie a corpului, a sănătăţii şi a vieţii în general.


La funcţiile tradiţionale ale I Ching-ului se adaugă cea a unui analogic manual al sănătăţii.

Informaţii adiţionale

Autor Francis Prade
Editura Kamala
Nr. pagini 177
Format 13 x 20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.