Knowledge is everything

Imparatul tuturor bolilor

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Imparatul tuturor bolilor

ÎMPĂRATUL TUTUROR BOLILOR O biografie a cancerului

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

"Împăratul tuturor bolilor" este o biografie a cancerului – excepţională şi profund umană – de la primele sale atestări documentare cu mii de ani în urmă până la bătăliile eroice ale secolului XX, menite să-l trateze, să-l controleze şi să-l cucerească printr-o nouă şi deplină înţelegere a esenţei sale.


Medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat, Siddhartha Mukherjee studiază cancerul cu precizia specialistului în biologie celulară, prin perspectiva istoricului şi cu pasiunea biografului.


Rezultatul este o cronică elocventă şi uluitor de lucidă a unei maladii care face victime de mai bine de 5 000 de ani.


Povestea cancerului este istoria inteligenţei omului, a curajului şi a perseverenţei sale, după cum este şi cea a orgoliului, a paternalismului şi a ipotezelor greşite. Mukherjee relatează secole de descoperiri, obstacole, victorii şi decese văzute prin ochii medicilor dinaintea lui, care au luptat cu un adversar infinit mai ingenios decât ei şi pe care, cu trei decenii în urmă, credeau că l-au înfrânt printr-un război total.


Cartea se citeşte ca un thriller în care personajul principal este cancerul. Începând cu regina persană Atossa, al cărei sclav grec i-a tăiat sânul canceros, până în secolul al XIX-lea, bolnavii care au fost supuşi unor procedee de radio – sau chimioterapie primitive, până la pacienta cu leucemie a lui Mukherjee, Caria, împăratul tuturor bolilor vorbeşte despre oameni care au acceptat regimuri draconice pentru a supravieţui şi pentru a ne face pe noi să înţelegem secretele acestei maladii clasice. Emoţionantă, stimulantă şi surprinzătoare, împăratul tuturor bolilor oferă o privire fascinantă asupra tratamentelor viitoare ale cancerului.


Este o carte lămuritoare, care aduce speranţă celor care se străduiesc să dezbrace cancerul de haina lui de mister.

Informaţii adiţionale

Autor Siddartha Mukherjee
Editura All
Nr. pagini 496
Format 16,5 x 23,5

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.