Knowledge is everything

Imunitatea si plantele medicinale

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Imunitatea si plantele medicinale

IMUNITATEA ŞI PLANTELE MEDICINALE

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

O sarcină extrem de grea pentru sistemul nostru imunitar este aceea că odată cu sosirea anotimpului rece este obligat să producă miliarde de anticorpi în plus.


În acest caz, sistemul imunitar trebuie să fie ajutat prin renunţarea la fumat, la alcool, la excesul de cafea, la mâncarea grasă şi excesivă sau la alimentaţia insuficientă şi nediversificată.


Spre deosebire de alcool, care în cantităţi mici poate fi util sănătăţii, nicotina prejudiciază permanent rezistenţa noastră la boli, iar cofeina stimulează producerea unor hormoni care stopează activitatea sistemului imunitar.


Semnele unui sistem imunitar slăbit:


• răcelile şi gripele frecvente;


• afecţiunile pielii şi herpesul;


• o stare de oboseală permanent nejustificată;


• lupta prelungită cu viruşii, bacteriile şi alţi agenţi patogeni oboseşte sistemul imunitar;


• lipsa din alimentaţie, a vitaminelor, a substanţelor minerale şi a microelementelor;


• stresul este unul din marii factori de risc al sistemului imunitar etc.


În principiu se recomandă o alimentaţie variată şi sănătoasă.


În plus, plantele medicinale sunt folosite în special deoarece au efecte imunomodulatoare, antihistamice, antiinflamatoare, cortison — like, cu efecte asemănătoare cortizonului, dar şi plante care prezintă o acţiune generală de normalizare a funcţiilor organismului prin eliminarea acumulărilor de toxine şi prin aportul de vitamine şi minerale importante în funcţionarea normală a sistemului imunitar.


Fructele şi legumele crude, adică hrana vegetală, conţin printre altele, beta-caroten, vitamina C şi alte substanţe cu efect antiviral şi antioxidant, care vor întări sistemul imunitar. Există, fireşte, cazuri în care eficienţa antibioticelor este de netăgăduit. Folosite corect, ele grăbesc vindecarea afecţiunilor mai grave, ajută la evitarea complicaţiilor şi pot chiar să salveze vieţi. Dar pentru ca toate acestea să fie posibile, trebuie avute în vedere următoarele: cu cât se iau mai puţine antibiotice în decursul vieţii, cu atât mai bine, deoarece cu fiecare nouă doză, creşte, fără nici o îndoială şi numărul agenţilor patogeni rezistenţi, asupra cărora ele nu mai au nici un efect. În deceniile trecute, o serie întreagă de tulpini de bacterii au devenit imune la majoritatea antibioticelor tradiţionale.


Pentru a nu le permite acestor bacterii rezistente să ne dea târcoale, ele transformându-se ulterior în super-bacili şi fiind capabili să ne doboare, ar trebui să apelăm la plantele medicinale cu acţiunea antibacteriană, care nu combat numai bacteriile ci aproape mereu virusurile sau ciupercile şi care, în plus, stimulează sistemul imunitar.


Efectul plantelor recomandate în cele ce urmează a fost testat sub toate formele existente: ca picături, extracte, sucuri, drajeuri sau ceaiuri. Se recomandă a cere informaţii de la farmacişti, biologi, despre fiecare în parte, mai ales dacă sunteţi însărcinate, alăptaţi sau dacă suferiţi de alergii sau boli cronice.


Prin urmare, „Dumnezeu a creat plantele medicinale, ca omul înţelept să le folosească", deoarece sunt mai mult decât un leac preventiv, putând deveni, atunci când deja ne-au cotropit diversele boli, un ajutor cu adevărat de nădejde comparabil, dacă nu chiar mai bun, cu „atotputernicele" medicamente de sinteză.

Informaţii adiţionale

Autor Marian Niţă, Diana Elena Pană, Laurenţiu Dinu, Adrian Mită
Editura Aius
Nr. pagini 243
Format 14,5 x 20,5

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.