Knowledge is everything

Inteligenta materiei

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Inteligenta materiei

INTELIGENŢA MATERIEI

Fii primul care evaluează acest produs.

SAU

Prezentare scurtă

Disputa dintre ştiinţă şi religie privind adevărul despre om şi Univers nu poate fi tranşată prin afirmaţii.


Este nevoie de trăirea de către fiecare dintre noi şi a experienţei inefabilului în lumea suprasensibilă, acolo unde vorbele sunt de prisos.


Prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan a devenit cunoscut publicului larg, îndeosebi după publicarea în 1981 a primei ediţii a acestei cărţi, Inteligenţa materiei, devenită imediat un best-seller.


Un impresionant volum de informaţii, extras din principalele domenii ale cunoaşterii, este admirabil sintetizat într-o operă unitară, uşor accesibilă, scrisă într-un stil limpede şi atrăgător.


Drumul materiei de la prima undă de lumină până în clipa în care prin creierul uman se poate conştientiza pe sine – acesta este conţinutul cărţii Inteligenţa materiei. "Suntem aici, în acest colţ de Univers, expresia ultimă a evoluţiei.


Mâna unui arhitect inteligent şi nevăzut ne-a desprins din lut şi ne-a construit după un plan din care transpare unicitatea sursei, treaptă cu treaptă, până la nivelul creierului capabil să se gândească pe sine. Tot ceea ce s-a întâmplat, pentru noi s-a întâmplat.


Suntem rezultatul tuturor evenimentelor fericite şi triste care ne-au precedat şi cauza celor ce ne vor urma.


Noi suntem cei ce lăsăm în urmă splendorile spiritului şi ruinele nimicniciei, pentru că omul este singura fiinţă de pe Terra căreia i s-a dat să se implice în demersul naturii prin extensia inteligenţei sale.


Aceasta este responsabilitatea sa de a fi. Omul nu poate trăi pur şi simplu, nu poate avea doar o existenţă pasivă.


Cu, sau fără voia sa, el se implică în fizica Universului. Prin gânduri, prin acţiune, prin faptele sale bune, prin faptele sale rele.


Când adevărul acesta ne va pătrunde, abia atunci, în clipa astrală a devenirii noastre, se va aprinde în noi lumina inteligenţei ce s-a regăsit pe sine după o lungă rătăcire pe cărări de Univers".


                                                               Dumitru Constantin-Dulcan

Informaţii adiţionale

Autor Dumitru Constantin Dulcan
Editura Eikon
Nr. pagini 474
Format 13,5 x 21

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.