Knowledge is everything

Sanatatea are gust

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Sanatatea are gust

SANATATEA ARE GUST Carte de nutritie pentru familie

  • Autor: Mihaela Bilic
  • Editura: Curtea Veche
  • Nr. pagini: 638
  • Format: 20.5 x 27.5

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Mâncarea este şi trebuie să rămână una dintre plăcerile vieţii şi doar cunoscând elementele de bază ale nutriţiei veţi putea avea o dietă diversificată şi echilibrată. Primiţi-mă la masa voastră şi veţi vedea că sănătatea poate începe din farfurie şi nu este doar gustoasă, ci mai ales accesibilă tuturor.


"Sănătatea are gus" este mai mult decât o carte de nutriţie, este o pledoarie pentru a face din mâncare un prieten şi un aliat în viaţa noastră de zi cu zi. Nu există alimente toxice şi alimente sănătoase, cantitatea şi frecvenţa cu care le consumăm pot să le transforme în „duşmani”.


În cele 640 de pagini ale aceste lucrări sunt strânse experienţa mea de peste 15 ani ca medic nutriţionist, observaţiile culinare pe care le-am descoperit din postura omului căruia îi place să gătească şi concluziile la care am ajuns după o viaţă de luptă cu plăcerea de a mânca.


Am ascultat, am pus întrebări, am citit, am experimentat pe pielea mea şi tot ce am aflat vreau să vă împărtăşesc şi vouă, cei cărora le pasă de ce este în farfurie. Am jucat pe rând rolurile medicului specialist în nutriţie, al psihologului, al bucătarului, al pacientului supraponderal sau al viciosului gurmand.


Concluzia însă a fost una singură: nu mâncarea e de vină, ci felul în care noi o folosim.


În cele 55 de capitole ale cărţii, care pot fi citite fără legătură unele cu altele, veţi descoperi că nu există niciun aspect sau etapă din viaţa noastră care să nu beneficieze de un aliment „prieten”. Fie că dorim să ne creştem performanţele fizice sau intelectuale, să încetinim îmbătrânirea sau să ameliorăm anumite afecţiuni, tot mâncarea ne ajută.


Singurul lucru de care avem nevoie este informaţia corectă, simplă şi dezinteresată. De la bărbaţii cu burtică la copiii mofturoşi, de la persoanele cu hipertensiune arterială la cei cu anemie, de la iubitorii de dulciuri la fanaticii de produse BIO, de la doamnele cu metabolism lent la doritorii de performanţe sexuale, toţi îşi vor găsi sfaturi şi răspunsuri personalizate. Mai mult, am „condimentat” totul cu secrete şi curiozităţi culinare, am desemnat alimente „vedetă” şi am constituit topuri, am încercat să „îndulcesc” vocea medicului şi am dat prioritate comunicării cu sufletul, ca între prieteni.


                                            Dr. Mihaela Bilic medic nutriţionist

Informaţii adiţionale

Autor Mihaela Bilic
Editura Curtea Veche
Nr. pagini 638
Format 20.5 x 27.5

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.