Knowledge is everything

Terapia integrării trecutului

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Terapia integrării trecutului

TERAPIA INTEGRĂRII TRECUTULUI Demontarea mecanismelor defensive dobândite de-a lungul vieţii

  • Autor: Ingeborg Bosch
  • Editura: Curtea Veche
  • Nr. pagini: 232
  • Format: 13 x 20

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

PRI este o metodă inovativă de terapie care, spre deosebire de celelalte, se poate aplica şi fără ajutorul unui psihoterapeut.


Ideea centrală de la care se porneşte este aceea că adulţii interpretează distorsionat experienţele de viaţă prin filtrul unor mecanisme de apărare învăţate în copilărie, care nu-şi mai găsesc utilitatea în prezent.


Copii fiind, cu nevoi de securitate şi iubire uneori nesatisfăcute, vulnerabili, cu nişte capacităţi limitate de înţelegere a lumii şi de acţiune, ne-am tradus experienţele şi acţiunile persoanelor care ne aveau în grijă asimilând idei precum: „Dacă..., înseamnă că eu am fost de vină, eu am greşit, nu sunt suficient de bun încât să...“ Mecanismele de apărare identificate de Sigmund Freud sunt acum accesibile, tangibile şi mult mai uşor de înţeles decât v-aţi putea închipui.


Ajunşi la vârsta adultă, mecanismele de apărare, deşi bune în copilărie, se ­dovedesc a ne influenţa simţămintele şi acţiunile într‑un mod contraproductiv, îngreunându-ne sufletul, relaţiile, viaţa socială şi profesională, blocându-ne potenţialul creativ şi sabotându-ne fericirea.


Aşadar PRI vine exact în întâmpinarea acestor probleme, ajutându‑ne în primă instanţă să ne identificăm şi să decodificăm mecanismele de apărare, pentru ca mai apoi să lucrăm asupra lor.


După cum susţine şi autoarea, trecutul trebuie să rămână în trecut, iar dificultăţile din prezent nu trebuie să fie alimentate de răni vechi — respingere, furie, stres sau temeri legate de eşec.

Informaţii adiţionale

Autor Ingeborg Bosch
Editura Curtea Veche
Nr. pagini 232
Format 13 x 20

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.