Knowledge is everything

Yi Jing-Cartea schimbarilor

Dublu click pe imaginea de mai sus pentru a o vedea întreagă

Depărtează
Apropie

Mai multe imagini

  • Yi Jing-Cartea schimbarilor

YI JING : CARTEA SCHIMBARILOR - Prezicere cu 3 monede

Fii primul care evaluează acest produs.

Prezentare scurtă

Considerată cea mai veche carte a lumii , prima şi cea mai complexă lucrare a spiritualităţii chineze, "Cartea Schimbărilor "este un ORACOL la îndemâna oricui, uşor de mânuit, profund şi exact, conceput pentru a ne ghida viaţa şi a ne ajuta să luăm decizii, facându-ne singuri preziceri, cu ajutorul a trei monede. "Cartea Schimbărilor" este alcătuită pe ideea mutaţiilor permanente din Univers.


Nimic nu este veşnic. Ji şi Xiong, norocul şi neşansa, sunt cei 2 termeni opuşi prin care este definită viaţa. Orice fenomen se dezvoltă pâna la capăt, iar apoi începe să decadă.


În cadrul prezicerilor, vom întâlni adesea sfaturi, avertismente, care ne ajută dacă le luăm în seamă.


Amintiţi-vă de cădere atunci când vă aflaţi pe culme şi acţionaţi în aşa fel încât să nu ajungeţi la maximum, fiindcă inevitabil veţi fi traşi în jos.


Dacă nu veţi reuşi să vă opriţi, adoptaţi cel puţin o atitudine filozofică, acceptaţi schimbarea ca pe o lege a naturii!


De aceea, "Cartea Schimbărilor" este un îndreptar al vieţii noastre de fiecare zi, în politică, în afaceri, în armată, la şcoală, în orice profesie şi mai cu seamă în viaţa privată.


Ce reprezintă "Cartea Schimbarilor" ?


"Cartea Schimbărilor" este la baza un manual de divinaţie, însă înglobează gândirea începutului de civilizaţie a Chinei, iar taoismul şi confucianismul îşi au rădăcinile în această carte sacră.


Titlul include trei sensuri (schimbare în baza unei norme; inalterabil, deoarece caracterul legic permite omului cunoaşterea normelor naturii; simplu, uşor, acţiunile oamenilor fiind previzibile) şi trei dimensiuni (ce e sărac se schimbă; schimbarea presupune deschidere; deschiderea e permanentă).

Informaţii adiţionale

Autor Mira, Adrian Daniel, Constantin Lupeanu
Editura Qilinul din Jad
Nr. pagini 148
Format 10.5 x 14

Etichete produs

Foloseşte spaţii pentru a separa etichetele. Foloseşte ghilimele simple (') pentru fraze.