Knowledge is everything

Vindecare prin alimentatie

Articolele 11 - 20 dintr-un total de 37

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină
 1. Studiul China Carte de bucate

  STUDIUL CHINA - CARTE DE BUCATE Peste 120 de reţete de preparate integrale, pe bază de legume şi fructe

  de Leanne Campbell

  45,00 RON

  Plină de ponturi utile de substituţii, conservare a factorilor nutritivi şi tranziţie la o alimentaţie bazată pe plante, "Studiul China – Carte de bucate" îţi arată cum să îţi transformi cu adevărat şi vizibil starea de sănătate, şi a ta, şi a întregii familii, cu preparate delicioase, de care vă veţi îndrăgosti şi tu, şi copiii.

  Una dintre particularităţile cărţii lui LeAnne este folosirea unor reţete care nu conţin grăsimi adăugate şi puţină sare – sau chiar fără sare – şi care recurg la minimum, în modul cel mai judicios, utilizarea de agenţi de îndulcire.

  Unele persoane, care nu pot în ruptul capului să accepte ideea de a nu folosi zahăr sau grăsime în dieta cotidiană pot să-i pună la îndoială strategia fără-grăsimi, dar dovezile ştiinţifice arată că ar trebui să încercăm să evităm să folosim grăsimi adăugate, mai ales persoanele care fie se confruntă cu un risc sporit de apariţie a unei boli degenerative (respectiv majoritatea oamenilor) sau cei care au fost deja diagnosticaţi cu o asemenea boală (de exemplu, boli cardiovasculare, cancer, diabet şi alte tulburări metabolice şi obezitate). Folosesc termenul grăsimi „adăugate” pentru a face distincţia faţă de alimentele pe bază de legume şi fructe care au un conţinut bogat de grăsimi, deoarece acestea au adeseori o rezervă naturală de antioxidanţi, fibre şi genul adecvat de proteine.

  Ştiu că pentru mulţi oameni care au avut întotdeauna o dietă tipic americană – tipică omului modern din ţările dezvoltate – trecerea la o dietă fără grăsimi adăugate poate constitui o foarte mare provocare – cel puţin la început. Dar este important să se ştie că s-a dovedit că grăsimile dau dependenţă, făcându-i adeseori pe oameni să consume cantităţi tot mai mari de-a lungul timpului. În cele din urmă, devine cât se poate de dificil pentru mulţi oameni să îşi revină de pe urma acestei dependenţe.

  La fel ca în cazul multor altor dependenţe, unora li se pare nu numai dificil să facă schimbarea, ci devin şi neobişnuit de defensivi în privinţa preferinţelor lor. Însă schimbarea este posibilă. Este nevoie doar de timp, poate câteva luni pentru unele persoane. Iar din momentul în care schimbarea este împlinită, descoperim gusturi noi la alimentele pe bază de legume şi fructe, gusturi despre care aproape că nici nu ştiam că există.

  Din momentul în care ajung în acest punct mai sănătos, mulţi dintre ei descoperă că dacă, din curiozitate, revin la vechile preparate care plutesc în grăsime, se confruntă cu dificultăţi – poate chiar tulburări intestinale reale – sau este posibil să constate că mâncarea de odinioară are gust mai curând de unsoare stricată. Vândută în aproape un milion de exemplare şi aclamată drept una dintre cele mai importante cărţi de sănătate şi nutriţie contemporane, "Studiul China" dezvăluie faptul că dieta tradiţională occidentală a condus la o dezvoltare pe scară largă a celor mai mari probleme de sănătate ale momentului, inclusiv obezitatea, diabetul, afecţiunile cardiace şi cancerul. Bazată pe cel mai cuprinzător studiu de nutriţie care a fost realizat vreodată, cartea îi pune în mâini cititorului dovezi imposibil de contestat că o alimentaţie bazată pe plante duce la o stare optimă de sănătate având capacitatea de a opri sau vindeca numeroase afecţiuni.

  Pentru prima oară, o carte de bucate porneşte de la aceste descoperiri şi pune la dispoziţie reţete de preparate culinare bazate pe dovezile ştiinţifice ale "Studiului China".

  Scrisă de LeAnne Campbell, fiica unuia dintre autorii "Studiului China" – dr. T. Colin Campbell – şi mamă a doi adolescenţi înzestraţi cu o sănătoasă poftă de mâncare, "Studiul China – Carte de bucate" cuprinde reţete delicioase, uşor de realizat, bazate pe plante, fără adaos de grăsimi, cu zahăr şi sare la minimum, reţete verificate, care asigură o stare optimă de sănătate – fără niciun sacrificiu în ce priveşte savoarea şi aromele.

  Vezi mai mult
 2. Inteligenta culinara

  INTELIGENŢA CULINARĂ Arta de mânca sănătos (şi cu adevărat bine)

  de Peter Kaminsky

  35,00 RON

  Peter Kaminsky, expert în arta culinară, ne destăinuie cum a slăbit aproape 20 de kilograme și cum și-a menținut greutatea, iar asta preocupându-se de mâncarea bună chiar mai mult – necum mai puțin!

  Ideea de a ne hrăni sănătos echivalează, pentru mulți, cu supliciul unei mâncări anoste, lipsite de gust, cu strădania de a număra permanent caloriile – în general, cu renunțarea la orice bucurie. Alteori, considerăm sarcina de a ne găti preparate deosebite ca fiind un lux, un răsfăț ce ne depășește mijloacele financiare sau abilitățile în bucătărie.

  Incontestabil, experiența personală și profesională îi conferă autoritatea de a ne sfătui cum să procedăm în diverse împrejurări, pentru a mânca într-un mod care să nu ne afecteze sănătatea, dar fără a sacrifica desfătarea cu mese încântătoare și fără a ne supune la penitențele impuse de o dietă alimentară strictă, prestabilită.

  Din "Inteligența culinară" aflăm, în câțiva pași concreți, cum să procedăm în privința meniurilor de fiecare zi: gândind înainte de a mânca, alegând ingrediente de calitate, înțelegând rolul jucat de arome și făcând efortul de a găti.

  Pe de altă parte, autorul ne avertizează la ce trebuie să renunțăm (mai cu seamă la preparatele de tip fast-food) sau la ce putem savura cu moderație (deserturile și alcoolul).

  Nu în ultimul rând, ne arată cum să ispitim papilele gustative prin creșterea la maximum a „gustului per calorie“ – un concept ingenios, creat de el – și ne lămurește că, dacă alegem alimente de calitate, cu arome apetisante, ne vom sătura cu porții mai reduse. 

  Vezi mai mult
 3. Frumusete si sanatate prin hrana vie

  FRUMUSEŢE ŞI SĂNĂTATE PRIN HRANĂ VIE

  de Elena Nita Ibrian

  14,45 RON

  În toate cele 25 de cărţi care mi-au apărut până în prezent am scris despre o alimentaţie corectă care ne ajută să ne păstrăm sănătatea.

  Un accent deosebit am pus pe hrana vie, apoi pe bucătăria creativă (o combinaţie de fierturi la care se adaugă crudităţi în proporţie de 50-75%, de aici fiind excluse prăjelile).

  Nu trebuie să uitaţi că orice corp gras (ulei, unt, margarină, untură) numai dacă este încălzit la 38 grade C devine cancerigen, ca să nu mai vorbim de alte produse alimentare care se rumenesc în grăsimi.

  Este foarte adevărat că sunt plăcute la gust, dar numai pentru cerul gurii, pentru că stomacului şi intestinelor nu le aduc decât mari suferinţe odată cu trecerea timpului. În lucrarea de faţă o să găsiţi o bună parte de reţete ale bucătăriei creative, dar nu lipsesc nici reţetele de hrană vie preparate după bucătăria fără foc, reţete pe care le-am experimentat într-o perioadă lungă de timp, începând cu peste 50 de ani în urmă când, datorită lor, am scăpat cu bine de o boală necruţătoare – cancerul.

  M-am convins aşadar pe deplin că hrana naturală este mult mai sănătoasă şi mult mai hrănitoare.

  Vezi mai mult
 4. Sanatate pentru milioane

  SĂNĂTATE PENTRU MILIOANE

  de Pasquale Lemmo

  23,98 RON

  Cel mai valoros dar oferit de Dumnezeu omului este, fără îndoială, viaţa. Şi cea mai bună viaţă este cea trăită cu sănătate.

  „Sănătate pentru milioane” prezintă oferta realistă de a fi un ghid practic, eficient şi sigur pentru a obţine şi păstra sănătatea tuturor acelora care doresc să trăiască mai bine.

  Autorul este vegetarian din adolescenţă, iubitor al naturii şi autodidact.

  Călătorind prin mai mult de 35 de ţări, a cercetat profund peste 100 de lucrări despre Medicina Naturală editate în diverse limbi. A urmat orientările mai multor medici, naturişti, oameni de ştiinţă şi profesori ale căror depoziţii şi recomandări se găsesc înregistrate în aceste pagini.

  Este clar că milioane de persoane pot obține un trai de cea mai bună calitate posibilă, în termeni de sănătate.

  Aceasta depinde de fiecare. Recomandările din aceste pagini sunt la dispoziția tuturor.

  Fiți fericiți și sănătoși!

  Vezi mai mult
 5. Studiul China colectia de retete a vedetelor

  STUDIUL CHINA - COLECŢIA DE REŢETE A VEDETELOR - Reţete vegetariene integrale de la bucătarii voştri favoriţi

  de Leanne Campbell, Colin Campbell dr.

  40,00 RON

  Cu participarea maeştrilor voştri gastronomi favoriţi şi a autorilor voştri favoriţi de cărţi de bucate, "Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor" include feluri de mâncare de la Lindsay S. Nixon, autoarea seriei de cărţi Happy Herbivore; de la Del Sroufe, autorul bestsellerului New York Times "Furculiţe în loc de cuţite – Carte de bucate"; de la Laura Theodore, gazda emisiunii "Jazzy Vegetarian" de la PBS; şi de la cercetătorul de top în nutriţie, dr. John McDougall.

  Toţi urmează principiile alimentare recomandate de cartea "Studiul China".

  Chiar şi mai bine, cu feluri delicioase precum burgerii din năut de la Dreena Burton; îngheţata de ciocolată cu mentă de la Heather Crosby; salata de quinoa Fiesta de la Christy Morgan; şi fettuccine cu ciuperci de la Christina Ross, această colecţie de reţete este potrivită pentru orice eveniment sau poftă.

  Beneficiind de un cuvânt înainte al dr. T. Colin Campbell, coautor al bestsellerului "Studiul China", cartea de faţă, "Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor" este una dintre cele mai bune ajutoare pentru o alimentaţie sănătoasă şi savuroasă.

  Vezi mai mult
 6. Retete pentru sanatatea noastra

  REŢETE PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ

  de Elena Pridie

  Preţ normal: 32,00 RON

  Preţ special: 28,50 RON

  Cartea conţine 500 de reţete vegetariene pe bază de cereale, legume, fructe, leguminoase şi oleaginoase fără zahăr, prăjeli, produse chimice, produse rafinate şi excitante.

  Prin această carte, Elena Pridie oferă sfaturi practice pentru gospodărie şi administrarea resurselor personale şi familiale, deschizând un orizont atractiv, accesibil şi actual în domeniul alimentaţiei sănătoase.

  Pornind de la "Manualul Creatorului" care a prescris omului stilul de viaţă optim şi hrana originară, autoarea ne învaţă cum putem adapta acestea secolului în care trăim.

  Fiind ea însăşi o practiciană, Elena Pridie vine cu soluţii concrete, practice şi pe înţelesul tuturor.

  Fată de cărţile anterioare "Reţete pentru familia noastră" – semnată Elena Opriţa – Editura Viaţă şi Sănătate, 1998, "Mai bine un prânz de verdeţuri" – editura Ceres, 2001, "Cartea familiei mele" – Editura Ceres 2004, "Reţete pentru sănătatea noastră" se prezintă cu o ofertă de 500 reţete culinare şi un evantai de sfaturi practice în domenii ce ne influenţează covârşitor viaţa.

  Vezi mai mult
 7. Cartea de bucate a Centrului LifeStyle

  CARTEA DE BUCATE A CENTRULUI LIFESTYLE HERGHELIA Nutriţie pentru oameni sănătoşi şi bolnavi. Reţete pentru diabet, obezitate, boli cardiovasculare. 400 reţete" 0 colesterol" testate

  de Nicolae Dan, Valentina Dan

  Preţ normal: 58,00 RON

  Preţ special: 52,00 RON

  Credem că merită să scrii o carte când ai în spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil.

  Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă că aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în formă tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sănătoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.

  Ţineţi în mână o carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria "Centrului Lifestyle Herghelia", care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi în serii de câte 11 sau 18 zile.

  Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile pe care le aveţi în mână sub forma acestei cărţi de bucătărie vegetariană.

  Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. De-a lungul anulor, am fost abordaţi  de pacienţii de la Herghelia, dar şi de mulţi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului.

  Ne-au întrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani?

  A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia.

  A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.

                                                                                    Autorii

  Vezi mai mult
 8. Tablete de stil de viata

  TABLETE DE STIL DE VIAŢĂ Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate, totul este nimic

  de Aileen Ludington, Hans Diehl

  Preţ normal: 28,00 RON

  Preţ special: 25,00 RON

   În cele 52 de tablete de sănătate veţi descoperi cauzele şi remediile bolilor comune astăzi, precum şi o înţelegere clară a modului în care vă puteţi trăi viaţa în aşa fel încât să vă bucuraţi de bunăstare şi o sănătate cât mai bună.

  În lumea de astăzi, oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al ştiinţei medicale.

  Datele ştiinţifice confirmă că deciziile pe care le luăm, oră de oră, zi de zi, determină în mare măsură starea sănătăţii noastre, bolile de care suferim şi, deseori, chiar momentul când vom muri.

  Din acest motiv, cartea "Tablete de stil de viaţă" educă, motivează şi inspiră pe cel ce o citeşte pentru a înlocui acele deprinderi şi obiceiuri ce distrug sănătatea, cu un mod de viaţă care promovează sănătatea.

  Vezi mai mult
 9. Sanatate multa intr-un miez de canepa

  SĂNĂTATE MULTĂ ÎNTR-UN MIEZ DE CÂNEPĂ

  de

  Preţ normal: 30,00 RON

  Preţ special: 26,00 RON

  “Ar fi ideal să cultivăm cânepă ca şi strămăşii noştri, pentru a nu sacrifica pădurile. Avem nevoie de cânepă pentru sămânţă şi fibră, pentru a fi mai sănătoşi, pentru îmbrăcăminte nonalergică, case mai curate, aer şi pământ nepoluat, hârtie durabilă şi un trai mai decent.

  Aşa cum vedeţi cânepa ne dă iubirea ei deplină, haideţi să o apreciem şi să învăţăm împreună să o gătim pentru sănătatea noastră !”

  Cânepa sau CANNABIS SATIVA este cânepa comestibilă fără efecte adverse în timp.

  Cânepa ar trebui să fie alimentul nr. 1 în alimentaţia noastră, datorită conţinutului ideal pe care îl oferă organismului uman.

  Toate reţetele din această carte aparţin reţetarului CasaBIO – Alina Varadi, dr. Ramona Vuza, dr. Mirela Stranţ – şi au fost probate în bucătăria proprie!

  Vezi mai mult
 10. Retete din cruditati

  REŢETE DIN CRUDITĂŢI Pentru sănătate, pentru viaţă

  de Elena Pridie

  Preţ normal: 34,90 RON

  Preţ special: 26,00 RON

  Pentru a avea o sănătate optimă trebuie în primul rând să ne alimentăm sănătos.

  Alimentaţia pe bază de crudităţi înseamnă a trăi altfel, într-un mod cu totul nou, inedit, înseamnă a te bucura pe deplin de viaţă, de alimente, de roadele grădinii, de natură, de relaţii frumoase, da, pentru că faci economie mare de timp, eşti mai sănătos, iar timpul respectiv îl poţi petrece împreună cu cei dragi.

  Sănătatea ta va avea numai de câştigat.

  Ce perspectivă promiţătoare pentru viaţă!

  Lucrarea cuprinde 400 de reţete din crudităţi, de la salate, supe, paste, sosuri până la băuturi şi deserturi, toate preparate din legume şi fructe proaspete şi nuci şi seminţe.

  La sfârşitul cărţii există şi un supliment – o secţiune de reţete preparate termic care pot completa un meniu alcătuit în cea mai mare parte din crudităţi.

  Vezi mai mult

Articolele 11 - 20 dintr-un total de 37

Tabel  Listă 

Setează descrescător
per pagină